5 particuliere woningen gevonden
Verberg filters
1
8
Zoeken
Filter icon Filter zoeken
5 particuliere woningen gevonden

Huurwoningen in Kampen – 5 woningen te huur

Filter op:
ad
ad
Soortgelijke zoekopdrachten

Huurwoningen in Kampen

Vergeleken met de rest van het land is het relatief makkelijk om een huurwoning in Kampen te vinden. De gemiddelde huurprijs is ongeveer €10 per vierkante meter en er zijn ook woningen die al meer dan een jaar te huur worden aangeboden. De gemeente van Kampen is erg betrokken bij de verhuur van woningen en daardoor ontstaan er in de stad maar weinig tekorten. In dit artikel hebben we een aantal wetenswaardigheden over het huren van een woning in Kampen op een rijtje gezet.

Duurzaam wonen in Kampen

De gemeente Kampen heeft recentelijk een subsidie van 300.000 gekregen voor de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW) en ze gaan dit voor een deel gebruiken om huurders van 2100 huurwoningen te ondersteunen met het besparen van energie.

Voor jou als huurder betekent dit dat je de gemeente om hulp kan vragen bij het verduurzamen van je huurwoning. Je krijgt bijvoorbeeld een vergoeding voor duurzame aanpassingen die je makkelijk zelf kan uitvoeren zoals tochtstrips en een waterbesparende douchekop. Het is vrij gemakkelijk om de vergoeding zelfstandig online aan te vragen, maar het wordt ook aangemoedigd om het samen met buren of de verhuurder te doen.

Het lijkt misschien alsof het niet zo veel zin heeft om als huurder te investeren in het verduurzamen van je woning. Uiteindelijk ben jij alleen degene die huurt en vaak worden duurzame investeringen niet vergoed door de verhuurder, maar is hij uiteindelijk wel degene die daar profijt van heeft. Jij kan de aanpassingen namelijk niet meenemen uit de woning en de verhuurder kan voor de volgende huurder wel een meerprijs rekenen. Voor de meeste veranderingen in je huis is dit inderdaad waar, maar van duurzame aanpassingen kan je zeker wel zelf profiteren. Een duurzaam huis verbruikt namelijk minder energie en dat scheelt je maandelijks kosten.

Wie krijgt voorrang op een huurwoning in Kampen?

Bij veel advertenties voor huurwoningen in Kampen wordt er aangegeven dat bepaalde mensen voorrang krijgen, maar wat betekent het precies als zoiets in een advertentie staat?

Voorrang voor woningzoekenden vanaf een bepaalde leeftijd

Soms heb je eindelijk een advertentie gevonden waarin een huurwoning in Kampen wordt aangeboden die precies binnen je budget valt. De huurwoning ligt midden in het centrum van Kampen en in je hoofd ben je al bezig met de verhuizing. Tot je halverwege de advertentie leest dat de minimale leeftijd voor de huurwoning 55 jaar is. Dat is natuurlijk top als je die leeftijd al hebt bereikt, maar ook flink balen als je daar nog niet bij in de buurt zit. Er kunnen verschillende redenen zijn voor het vaststellen van een bepaalde leeftijd voor een huurwoning. In de eerste plaats kan ervoor gekozen worden omdat een huurcomplex zich heeft gericht op een bepaalde doelgroep en het de bedoeling is dat de bewoners van het complex veel met elkaar gemeen hebben. Aan de andere kant kan de woning ook onderdeel zijn van een project, waar huurwoningen voor ouderen zijn gebouwd in de buurt van verschillende zorgfaciliteiten.

Voorrang met een urgentieverklaring

Bij sommige advertenties voor huurwoningen in Kampen wordt aangegeven dat huurders met een urgentieverklaring voorrang krijgen. Deze verklaring wordt gegeven aan mensen die met spoed een woning zoeken en daarom voorrang krijgen op een sociale huurwoning. Denk daarbij aan mensen met kinderen die op straat komen te staan omdat een relatie voorbij is, maar ook aan zieken en huurders waarvan de woning gesloopt gaat worden. Kijk dus altijd op de website van de gemeente Kampen of je in aanmerking kan komen voor een urgentieverklaring. Let wel op dat een urgentieverklaring alleen geldig is in de gemeente waar je deze hebt aangevraagd. Als je in Kampen een huurwoning wil vinden, dan moet je de verklaring dus ook daar aanvragen.

Gunning van eigenaar

Ook bij huurwoningen in Kampen komt het vaak voor dat er ‘gunning van eigenaar’ in de advertentie staat. Dit houdt in dat de eigenaar van de huurwoning mag bepalen aan wie hij de woning gunt. Het is dus belangrijk dat je jezelf goed presenteert en dat je de verhuurder ervan kan overtuigen dat jij de meest geschikte kandidaat voor de huurwoning bent. De verhuurder is natuurlijk altijd op zijn hoede om de woning niet te verhuren aan iemand die niet goed voor de woning zal zorgen. Laat dus altijd zien dat jij een betrouwbare, verantwoordelijke en nette huurder bent. Dit kan je doen door bij de bezichtiging te vertellen over je werk en je hobby’s, maar het is ook belangrijk om te laten zien dat je financieel stabiel bent en elke maand in staat zal zijn om de huur voor de woning te betalen.

{"slug":"kampen-82","title":"Kampen"}
kampen-82