177 huurhuizen gevonden met deze zoekopdracht
Verberg filters
1
8
Zoeken
Filter icon Filter zoeken
Toon 177 resultaten

Huurwoningen in Groningen – 177 woningen te huur

Filter op:
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
Soortgelijke zoekopdrachten

Huurwoningen in Groningen

Goede ontwikkeling op de woningmarkt: De gemiddelde vierkante meterprijs van huurwoningen in de vrije sector van Groningen is verder gedaald. WIj hebben de ​​gegevens voor het vierde kwartaal van 2020 bestudeerd en hebben deze hieronder omschreven. Het landelijk gemiddelde kwam 3,7% lager uit dan vorige jaar in hetzelfde tijdsbestek. Dit is de grootste prijsdaling in acht jaar. Is de huur in Groningen ook gedaald? Ja, hoewel de vermindering klein is.

De huren in Groningen zijn explosief gestegen. In de Randstad lijkt de groei te stabiliseren, maar in bijvoorbeeld Groningen is er nog een groot woningtekort. Ten opzichte van 2019 is de huur van woningen in Groningen in 2020 met 17% stijgen. Groningen is daarom na Flevoland de provincie met de snelste huurverhoging buiten de Randstad.

Hoge Huurprijs Groningen

Volgens Jasper de Groot, directeur van Pararius, komt de huurstijging vooral doordat veel Groningers op weg zijn naar nabijgelegen gemeenten. "Van alle steden in Friesland, Drenthe en Groningen is Groningen de duurste plek om te wonen. Net als in de Randstad trekken mensen daarom steeds vaker naar de omliggende gebieden. Dat leidt weer tot hogere huurprijzen."

Gemiddelde Huurprijs Groningen

Nu geven huurders in de Nederlandse vrije sector gemiddeld 14,85 euro per vierkante meter per maand uit. De Randstad is in absolute zin nog steeds veel duurder dan andere delen van het land. Zo betaalt een huurder in Amsterdam 22,28 euro per vierkante meter per maand, terwijl dat in de provincie Groningen 12,40 euro per vierkante meter is. In de stad Groningen was de huur van huurders afgelopen kwartaal 13,01 euro per vierkante meter. Ter vergelijking: in Leeuwarden is dat 9,30 euro per vierkante meter.

Niet Voldoende Huurwoningen Groningen

Hoewel de Randstad stabiel is, is er geen balans tussen de woningvraag en het woningaanbod in de private sector in Groningen. Voor mensen met een gemiddeld inkomen is dit probleem bijzonder vervelend: tussen de 711 en 1.000 euro per maand.

Huren In Groningen, Waar Wil jij Wonen?

Als je in Groningen wilt wonen, kun je kiezen uit verschillende wijken. Van rustige plekken tot buurten vol met jonge gezinnen, tot het bruisende stadscentrum. Welke buurt het beste bij u past, hangt af van wat u zoekt. Om erachter te komen welke buurt past bij jouw wensenlijstje past hebben we hieronder de verschillende woonwijken omschreven die Grongingen rijk is.

Groningen Centrum

Het stadscentrum van Groningen is het meest actieve deel van de stad. We hebben het over het gebied binnen de stadsgracht. Op loopafstand vind je alle winkels, uitgaansgelegenheden en andere culturen. Een fijne plek om te wonen, je vindt er nog veel authentieke huizen. Oude grachtenpanden, herenhuizen en pittoreske binnenplaatsen. In vergelijking met andere gemeenten in de provincie Groningen zijn huizen hier duurder.

Oosterpoortbuurt

In deze buurt van Groningen vind je zowel huurwoningen voor beginners als studenten. Het gebied ligt dichtbij het centrum van Groningen en er zijn ook veel oude gebouwen. Van authentieke kapiteinswoning tot prachtig herenhuis. In deze buurt vind je ook Oosterpoort (theater), waar veel mooie lezingen worden gehouden. De favoriete buurt van Groningen onder beginners.

Schilderswijk en Zeeheldenbuurt Groningen

Dit populaire entreegebied vind je ten westen van het Centraal Station van Groningen. Stadsbewoners en studenten wonen in mooie buurten in herenhuizen, vaak zelfs met tuinen. Het gebied ligt vlakbij het centrum en het Noorderplantsoen. Geliefd bij starters in Groningen.

Korrewegwijk

Dit is een buurt dichtbij het stadscentrum, populair bij beginners en studenten. Veel mensen noemen het de studentenbuurt van Groningen, en ondernemers op de arbeidsmarkt in de regio zie je na hun afstuderen 'ronddwalen'. Deze wijk ligt in het noordoosten van de stad, afhankelijk van de buurt waarin je woont, woon je hier op ongeveer 10 tot 15 minuten fietsen van het stadscentrum en ongeveer dezelfde afstand van Zernike.

Helpman Groningen

Een statige buurt in het zuiden van Groningen, ongeveer 10/15 minuten fietsen van het stadscentrum. Naast de in het oog springende oude huizen vind je hier ook steeds meer nieuwbouw. De nieuw gebouwde wijken Helpermaar en English Park zijn zeer geschikt voor gezinnen. Maar je vindt hier ook veel nieuwbouw appartementen, die op hun beurt weer veel beginners en senioren aantrekken. In de toekomst verschijnt ook het Zuiderplantsoen tussen de Oosterpoortbuurt en Helpman. De groene omgeving van Groningen.

Rivierenbuurt Groningen

Ten zuiden van het centrum, achter het station, vind je de Rivierenbuurt. Als je hier wilt wonen, woon je ook vlakbij het bekende Groningen Stadspark. Grote evenementen zoals Liberation Festival en Stadspark Live worden hier gehouden. Er is ook een camping in de buurt van het Stadspark, die niet alleen het Nederlandse maar ook het internationale publiek trekt. Van gezinnen tot studenten, deze woonwijk van Groningen wordt bewoond door allerlei soorten mensen.

De Wijert

Nabij het populaire Helpman in het zuiden van Groningen vind je de woonwijk de Wijert. Diverse mooie huizen tegen schappelijke prijzen en het populaire Papermill zwembad vlakbij. Gezinnen en beginners wonen hier in eengezinswoningen en appartementen.

 Beijum en Lewenborg

In deze woonwijk kan het landelijke leven worden bedreven met nabijgelegen steden. Het is ontstaan ​​in de jaren 80 en is een van de jongste wijken van Groningen. Veel groen en ruimte voor jonge gezinnen. In de buurt vind je ook Kardinge, waar sportliefhebbers vinden wat ze willen.

Oranjebuurt en Noorderplantsoenbuurt

Dit gebied van Groningen is populair omdat het direct grenst aan het Noorderplantsoen en het centrum. Je vindt hier prachtige herenhuizen en veel gezelligheid. De Oranjebuurt wordt doorgaans gezien als onderdeel van de Noorderplantsoenbuurt. Aan het einde van de zomer (september) wordt hier altijd het beroemde Noorderzon Festival gehouden.

Stadspark Wijk

Zoals de naam al doet vermoeden, ligt een woonwijk vlakbij het stadspark. Je kunt het gebied in drie delen verdelen: het oudste deel bevindt zich tussen de gracht, Paterswoldseweg en Parkweg, die dateert uit de jaren twintig en staat bekend als Grunoburt. Het verre noorden is beter bekend als Laanhuizen. Kenmerkend voor dit gebied is de natuur, dus het is rijk aan groen.

Groningen Studentenstad

Een kamer bemachtigen in een gewilde stad als Groningen kan nogal wat tijd en energie vergen. Reserveer flink wat tijd in je agenda, om een comfortabel studentenappartement of een goed appartement te vinden. Je zal oplettend moeten zijn op alle beschikbare woonruimte en vooral: vertel het aan iedereen dat je zoekende bent! We geven je enkele zoektips die het vinden van een kamer of andere woonruimte vergemakkelijken.

Ga op Tijd op Zoek Naar Woonruimte, Vooral in Groningen

Het klinkt voor de hand liggend, maar veel van de pas beginnende studenten gaan kamers zoeken als het warme weer uitbreekt. Daarom is het in de zomer erg druk op de woningmarkt. In Groningen wonen duizenden studenten op kamers en elk jaar komen er meer studenten bij. Er kan gerust gesteld worden dat de concurrentie moordend is. Wil je uberhaupt kans maken op een kamer, dan is het raadzaam om zo spoedig mogelijk jouw zoektocht te beginnen. Maar hoe kom je in contact met de juiste verhuurder? U kunt onderstaande zoektips lezen bij het zoeken naar een huurwoning.

Schrijf je In Bij een Aanbieder Van Woonruimte in de Provincie Groningen

Indien je er zeker van bent dat de tijd is aangekomen om op jezelf te wonen, schrijf je dan in bij de instanties in Groningen De instanties waar ingeschreven wordt hebben een grote database aan huurobjecten in Groningen. 

Op Zoek Naar een Plek om te Verblijven in Groningen? Schakel uw Netwerk in!

Het is algemeen bekend waarbinnen je moet zoeken: netwerk, netwerk, netwerk. Uw kennissenkring is essentieel bij het vinden van huurwoningen in Groningen. Vertel ook aan iedereen via de verschillende socials dat je zoekende bent. De snelste manier om een ​​kamer te vinden, is via vrienden, klasgenoten, kennissen en familie. Lid worden van de studentenvereniging helpt ook om je netwerk uit te breiden. Veel studentenverenigingen hebben ook studentenkamers, en alleen leden van de vereniging kunnen wonen. Als nieuw lid krijg je de kans om in de club te wonen.

Tijdelijke Huurwoningen in Groningen

Heeft u moeite om een ​​geschikte woonruimte te vinden? Kijk dan naar tijdelijke huurwoningen in Groningen. Veel studenten moeten een aantal maanden stage lopen, of reizen en tijdelijk kamers huren in Groningen. Woon je al in een stad, dan vind je hoogstwaarschijnlijk huurwoningen in Groningen die per direct beschikbaar zijn, omdat je in Groningen woont. Vind je het leuk om tijdelijk op één plek te wonen? Ook is het een goede gelegenheid om je aan te passen aan een tijdelijk woonadres.Je kunt verschillende type objecten bezoeken en snel de stad leren kennen, want je woont in een kort tijdsbestek op uiteenlopende plekken! Daaraast is er ook de optie om op de bank te crashen bij familie of kenissen, en van daaruit verder te zoeken.

Breid uw Zoektocht Uit Naar de Hele Regio Groningen

Focus je niet alleen op het vinden van een huurwoning in hartje centrum van Groningen. Ja, het is leuk om in het stadscentrum of andere populaire wijken te wonen, maar het is ook erg druk, en duur. Ook in de omliggende gebieden kun je de beschikbaarheid van geschikte huurwoningen bekijken. Je wilt natuurlijk dat je appartement ongeveer 300 euro kost en het liefst dichtbij de stadskern. Zoals eerder vermeld, is het vinden van een kamer altijd gemakkelijk indien je reeds woont in een huurwoning. Je maakt al deel uit van het leven in Groningen (student), en als je de kamer op een betere plek kunt gebruiken, hoor je het snel.

Zoek Kamers Samen of Afzonderlijk

Samenwonen met je beste vriend is leuk, maar het maakt zoeken moeilijker. Huurwoningen Groningen in hetzelfde gebouw zijn zelden tegelijkertijd beschikbaar. Niet elk appartement is op de markt gezet om in samen te wonen. Wil je samenwonen met een persoon, dan is het raadzaam om eerst zelf een woning te betrekken. Naarmate de tijd verstrijkt, komen de kamers in de studentenkamers meestal weer vrij en kun je dan alsnog bij vrienden wonen.

Groningen in Cijfers

Groningen is de trots van het Noorden en vervult tal van belangrijke functies in de regio. In totaal wonen er meer dan 200.000 mensen in de stad, die vol staat met musea, monumenten en de Martinitoren. Daarnaast is de Grote Markt ook een echte attractie. Er zijn populaire musea te vinden in de stad Groning, zoals Het Universiteitsmuseum en Scheepvaartmuseum om er een paar te noemen. Door de grote hoeveelheid studerende jongeren die zich vestigen in de stad Groningen is de stad nog steeds groeiende. Het belangrijkste vervoermiddel, de fiets, brengt je overal waar je moet wezen. Ook lopen er diverse grachten door de stad, wat de stad een mooie uitstraling geeft.

Groningen was van oorsprong een echte handelsstad. De stad heeft meer dan 133.000 banen en geen stad in het noorden kan meer banen creëren dan Groningen. Tegenwoordig is er nog veel werk aan de winkel in de suiker-, tabaks- en koffie-industrie. Het is een onmiskenbaar feit dat Groningen te boek staat als de suikerstad van Europa. Ook in de ICT-industrie probeert de gemeente een groot aantal banen te creëren.

Steunpunt Huren Groningen

Groningen gaat een steunpunt voor huurders opzetten: Steunpunt Huren. Huurders die problemen of onenigheden hebben met de verhuurder kunnen hier terecht.

Het steunpunt is tot stand gekomen op initiatief van PvdA-Kamerlid Maarten van der Laan.

Van der Laan: "Als de verhuurder een probleem heeft, kun je dat hier tegenkomen, zoals slecht onderhoud, schimmel en een te hoge huurprijs."

 Als de vermeende huur te hoog is, kan het Steunpunt Huren bij de huurder langskomen om de situatie te beoordelen. Vervolgens wordt volgens de puntenlijst van de huurcommissie berekend wat de maximale huurprijs is die de verhuurder kan innen.

 Medewerkers van Steunpunt Huren Groningen kunnen dan de huurder adviseren over de procedure, die vervolgens kan starten bij de verhuurcommissie.

Momenteel maken woningen met huurprijzen tot 720 euro deel uit van het puntensysteem van de huurcommissie, dat de huurniveaus regelt. Verhuurders van huizen boven dit bedrag kunnen hun vereisten kennen, wat meestal resulteert in hoge prijzen voor kleine huizen.

Of het nu gaat om kopen of huren: het wordt steeds moeilijker om betaalbare huurwoningen Groningen vinden. Daarom wordt er veel gebouwd: de afgelopen twee jaar stonden er 2.000 woningen in de planning. De komende jaren komen er veel nieuwe huurwoningen bij.

{"slug":"groningen","title":"Groningen"}
groningen