339 particuliere appartementen gevonden
Verberg filters
apartment
1
8
Zoeken
Filter icon Filter zoeken
339 particuliere appartementen gevonden

Appartementen te huur in Den Haag

Filter op:
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
Soortgelijke zoekopdrachten

Appartement huren Den Haag


Het is zover. Je hebt besloten dat je naar Den Haag gaat verhuizen! Wat een leuke stad, met veel gezelligheid en nog meer voorzieningen dan waar je woonde. Er is hier van alles te vinden wat jij nodig hebt om gelukkig te worden in je nieuwe huis: de mooiste winkelstraten, parkjes, pleinen en strandjes binnen handbereik. En als kers op de taart: er lopen hier ook genoeg andere Nederlanders rond die net zoals jij op zoek zijn naar een prachtig appartement om in te wonen. Benieuwd naar wat Den Haag is en wat het jou kan bieden? Lees het dan snel hieronder.


Wonen in Den Haag


Den Haag is een stad dat  zich in de provincie Zuid-Holland bevindt. Sinds 1997 is het hier officiële stad en ook wel ‘Huis van Oranje’ genoemd, dit omdat de koning woont in Den Haag.  Den Haag staat bekend om het Koninklijk Paleis, het Mauritshuis en de diverse andere musea. Den Haag is ook een van de havens in Nederland waar veel schepen aanleggen om vracht te lossen of op te pikken.


Bovendien is Den Haag een populaire stad vanwege  zijn diversiteit. Je vindt hier bijvoorbeeld veel bezienswaardigheden van de Nederlandse geschiedenis, zoals de musea's en authentieke gebouwen, standbeelden en monumenten.  Verder is Den Haag een heerlijk bruisende stad met veel energie, diversiteit en vele plekken om activiteiten te doen.


Gemiddelde huurprijs in Den Haag


In Den Haag betaal je een gemiddelde huurprijs van € 16, 34 per m2. Dat is relatief goedkoop wanneer je kijkt naar de huurprijzen in Amsterdam of Rotterdam. Uiteraard kunnen de huurprijzen in Den Haag afwijken, afhankelijk van waar het appartement staat en wat voor oppervlakte het heeft. Maar over het algemeen betaal je dus een relatief prima bedrag per m2 voor een mooi appartement, 2 kamer appartement of groter.


Populaire regio's Den Haag


Zeeheldenkwartier in Den Haag is een populaire wijk en is een uitermate charmante buurt, met vele gezellige pleintjes en leuke winkelstraatjes waar vele leuke lunchrooms zitten. Het is een hotspot met veel jeugdige gezinnen en studenten waar je in ieder geval veel contact krijgt met de mensen in deze wijk. Een echte Haagse gezellige wijk.


Scheveningen kennen we in principe allemaal wel. Met als toppunt: De boulevard in Scheveningen! Scheveningen is vooral in de zomer een geweldige plek om te wonen aangezien er zo ontzettend veel gezelligheid te vinden valt bij de boulevard. Bovendien woon je heerlijk aan zee en heb je er vele leuke en lekkere restaurants waar je kunt zitten. Scheveningen is een prima wijk om te wonen aangezien iedereen daar woont. Van jong tot oud en iedereen daar tussen in.


Bomenbuurt, vogelwijk en valkenboskwartier zijn populaire woonwijken waar voor iedereen wel wat te vinden valt aan woongenot. Je kunt er mooie appartementen, 2 kamer appartementen en andere huurwoningen krijgen. Daarnaast heb je ook koopwoningen staan, maar dat is in dit geval niet interessant.


Waar moet je op letten als je een appartement wil gaan huren?


  • 1.Doe je research

Vergelijk verschillende websites om te kijken naar het woningaanbod.Kijk naar de verhuurder, wees je bewust van oplichters en tuurlijk, er zijn ontzettend veel websites die woningen aanbieden, maar op het moment dat jij een lijstje hebt opgesteld waarin je de beste websites hebt genoteerd, kun je actief beginnen met het zoeken van een 2 kamer appartement of appartement in Gent. 


  • 2. Zijn je wensen realistisch

Vanwege de drukte op de woningmarkt is het verstandig om voor jezelf een lijst te maken, waaraan je woning moet voldoen en in welke gedeelten van de stad je zou willen wonen. Hierdoor voorkom je dat je ontzettend veel moeite doet om het perfecte huisje te vinden en dat je uiteindelijk voor teleurstellingen komt te staan. Wees consequent, weet wat je wil en reageer zo snel mogelijk op woningen die aan je wensen voldoen. Lukt het huren in je eentje niet, kijk of je kan samenwonen met een bekende. 


  • 3. Kijk goed naar het contract

Lees het huurcontract altijd goed door. Laat mensen in je omgeving het contract lezen (Die er verstand van hebben) zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Er kunnen namelijk dingen in het contract vermeld zijn die voor jou nadelig zijn en dat is wat je niet wilt. Het is namelijk mogelijk dat een verhuurder op een gegeven moment weer terug wilt verhuizen naar zijn woning, dan kan het zomaar zijn dat er in het contract een diplomaten capsule staat vermeld, waardoor de huurder jou zo uit je woning kan zetten. Wees je dus bewust van de dingen die in het contract vermeld zijn. Huren kan, maar doe het bewust.


{"slug":"den-haag","title":"Den Haag"}
den-haag