138 huurhuizen gevonden met deze zoekopdracht
Verberg filters
1
8
Zoeken
Filter icon Filter zoeken

Appartementen te huur in Groningen

Filter op:
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
Soortgelijke zoekopdrachten

Appartement huren Gronigen


De stad Groningen ligt in het noorden van Nederland. Het is een universiteitsstad met ruim 200.000 inwoners en deze groeiende gemeente is altijd op zoek naar nieuwe bewoners om hetzelfde succesvolle leven te kunnen meemaken als Groningers. Hoewel er zoveel mensen wonen, kan je hier ook goed ongestoord buitenspelletjes spelen of genieten van de rust die er in de woonwijken hangt. Ben jij aan het overwegen om een appartement te gaan huren in Groningen? Blijf dan vooral dit artikel goed lezen want wij vertellen je handige informatie over het huren van een appartement in Groningen.


De stad Groningen


Groningen staat bekend om de universiteit. De stad is daardoor een studentenstad waar veel jongeren samen wonen en opgroeien. Door het grote aantal kroegjes, cafés én restaurants kan je hier ook prima uitgaan naast dat er genoten wordt van een lekker hapje op de mooie terrassen. Naast de universiteit staat Groningen vooral bekend om het oude centrum.


Groningen is een stad waar altijd wel gezelligheid te vinden is. Het is een stad waarin je veel natuurgebieden kunt bezoeken. Bovendien is Groningen een grote gemixte stad met veel diversiteit op eigenlijk alle gebieden. Op zowel clubs, horeca gelegenheden en scholen.


Gemiddelde huurprijs in Groningen


In Groningen betaal je een gemiddelde huurprijs van €14,06 per m2. Dat zou betekenen dat als je op zoek bent naar een huurappartement, 2 kamer appartement of groter, ongeveer €570,- per maand betaald voor een ruimte van 40 m2. Dat is aanzienlijk goedkoper dan grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.


Populaire regio's in Groningen


Oosterpoortbuurt in Groningen is een populaire wijk onder studenten en starters. De Oosterpoortbuurt is een wijk waar je veel nieuwbouw ziet. Je vindt hier vrijstaande woningen, maar ook appartementen die voor een mooie betaalbare prijs, klaar voor verhuur staan. Bovendien ben je nog geen 10 minuten verwijderd van de binnenstad.


Schilderswijk en Zeehonden buurt in Groningen is populair onder starters en studenten. Deze wijken zijn gevestigd in Groningen -West. Voornamelijk studentenverenigingen zitten hier gevestigd in mooie grote herenhuizen. De wijk ligt dicht bij het centrum en het Noorderplantsoen (Wat een prachtig park is)


Korrewegwijk is dé studentenwijk van Groningen. In deze wijk zitten voornamelijk starters en studenten. De meeste studenten vinden hier hun woning omdat de huurprijzen van appartementen relatief goedkoop zijn vergeleken met de rest van de stad. Deze wijk is gevestigd in het noordoostelijke deel van Groningen.


Huurappartementen in Groningen


Het is natuurlijk heel mooi om een appartement te bemachtigen in Groningen, maar het is belangrijk dat je wel weet dat de woningmarkt op dit moment ontzettend druk is. Omdat Groningen een populaire studentenstad is, is er ontzettend veel concurrentie op verschillende varianten van appartementen. Denk maar aan een 2 kamer appartement, 3 kamer appartement of luxer. Wees je er dus van bewust dat je jouw eisen wellicht moet bijstellen om in aanmerking te komen voor een mooi appartement.


Waar moet je op letten als je een appartement wil huren?


Vergelijk verschillende websites om te kijken naar het woningaanbod.Kijk naar de verhuurder, wees je bewust van oplichters en tuurlijk, er zijn ontzettend veel websites die woningen aanbieden, maar op het moment dat jij een lijstje hebt opgesteld waarin je de beste websites hebt genoteerd, kun je actief beginnen met het zoeken van een 2 kamer appartement of appartement in Rotterdam. 


Vanwege de drukte op de woningmarkt is het verstandig om voor jezelf een lijst te maken, waaraan je woning moet voldoen en in welke gedeelten van de stad je zou willen wonen. Hierdoor voorkom je dat je ontzettend veel moeite doet om het perfecte huisje te vinden en dat je uiteindelijk voor teleurstellingen komt te staan. Wees consequent, weet wat je wil en reageer zo snel mogelijk op woningen die aan je wensen voldoen. Lukt het huren in je eentje niet, kijk of je kan samenwonen met een bekende. 


Lees het huurcontract altijd goed door. Laat mensen in je omgeving het contract lezen (Die er verstand van hebben) zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Er kunnen namelijk dingen in het contract vermeld zijn die voor jou nadelig zijn en dat is wat je niet wilt. Het is namelijk mogelijk dat een verhuurder op een gegeven moment weer terug wilt verhuizen naar zijn woning, dan kan het zomaar zijn dat er in het contract een diplomaten capsule staat vermeld, waardoor de huurder jou zo uit je woning kan zetten. Wees je dus bewust van de dingen die in het contract vermeld zijn. Huren kan, maar doe het bewust.{"slug":"groningen","title":"Groningen"}
groningen