1393 huurhuizen gevonden met deze zoekopdracht
Verberg filters
1
8
Zoeken
Filter icon Filter zoeken
Toon 1.393 resultaten

Huurwoningen in Amsterdam – 1393 woningen te huur

Filter op:
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
Soortgelijke zoekopdrachten

Huurwoningen in Amsterdam

Huren in Amsterdam is erg duur. Maar er zijn natuurlijk enkele plaatsen waar het relatief betaalbaar is. In het derde kwartaal van het jaar 2020 (juli 2020 tot september 2020) varieerde de strekkende meter prijs op de vrije markt van 18,46 euro in Zuid-Oost tot 26,94 euro in hartje Amsterdam. Ga je echter net de grens over, dan huurt je voor gemiddeld 17,12 euro per vierkante meter het goedkoopste huis in Diemen.

De goedkoopste huurwoningen in Amsterdam en omstreken vond je gedurende het kwartaal in Diemen en Zuidoost.

In Welke Buurt Ga Jij Wonen in Amsterdam

Vanzelfsprekend is een splitsing te duiden in Amsterdam tussen sociale huurobjecten en vrije sector huurobjecten. De huurprijs van huurobjecten komt in Amsterdam niet boven de 737 euro (de overheid heeft dit vastgesteld voor 2020). Wil je in Amsterdam überhaupt kans maken op een huurwoning, moet jouw inkomen aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Wat een enorme domper kan zijn, is dat zelfs als je aan stringente eisen voldoet, niet meteen een sociaal huurobject in Amsterdam kunt krijgen. De wachtlijst van Woningnet is ontzettend lang. Afhankelijk van jouw wensen en eisen kan de wachttijd tussen de 10 en 15 jaar liggen. Voor de gemiddelde woningzoekende is dat uitgesloten. Wat resteert is de huurwoningen in de vrije sector in Amsterdam te bekijken.

Vrije Sector Huren in Amsterdam 

Indien je spoedig een huurobject wilt vinden in Amsterdam zonder lange rijen, zul je moeten zoeken naar gratis woonruimte. Daarom moet je rekening houden met hogere huren (boven de 737 euro).

Als je niet veel te besteden hebt, kijk dan uit naar in gemeenschap wonen met de laagste M2-prijs. Zoekende naar een eigen een- of tweekamerappartement? Overweeg dan om een huisgenoot te verwelkomen.

5 Tips Bij het Zoeken Naar een Huurwoning in Amsterdam

Hieronder vind je 5 tips voor in je broekzak, zodat je altijd onze tips bij de hand hebt bij het zoeken naar huizen in Amsterdam.

1. Het Prijsverschil Tussen Sociale Huur en de Vrije Sector

Amsterdam is opgedeeld in sociale huurwoningen en particuliere woningen. 80% van de sociale huurwoningen in Amsterdam is voor gezinnen met een jaarinkomen tot 36.165 euro en 10% van de huurwoningen in Amsterdam zijn voor gezinnen met een jaarinkomen van 40.349 euro.De wachtlijst voor huren in Amsterdam is erg lang en je wacht 10 jaar op de lijst. Daarom hebben veel Amsterdammers die in Amsterdam wonen zich op hun 18e direct ingeschreven op Woningnet (op de site staan ​​alle sociale huurwoningen).

Is een sociale huurwoning in Amsterdam niet voor jou weggelegd, zoek dan naar vrije ruimtes die eventueel per direct beschikbaar zijn. De huurprijs start vanaf € 711, - per maand (omdat dit in principe de maximale huurlimiet is voor sociale huurwoningen). Daarom heeft het weinig zin om tijd te besteden aan het zoeken naar goedkope huurwoning in Amsterdam, tenzij je bereid bent om een ​​huis met anderen te delen. Tussen de 711 euro en 1.000 euro is er weinig te huren in Amsterdam en is de zoektijd langer. Zodra je het budget iets kunt verhogen, komen er meer huizen beschikbaar.

De gemeente Amsterdam begrijpt ook dat het moeilijk is om een ​​woning te vinden. In de komende jaren worden hele gemeenschappen gebouwd, waarvan de meeste een maandelijkse huur hebben tussen 711 en 1.000 euro.

2. Waarom Zou Amsterdam Centrum Geen Prioriteit Moeten Zijn?

Overweeg de locatie zorgvuldig. Veel mensen willen in het centrum van Amsterdam wonen. Afgezien van de grachtengordel west met al zijn mooie grachtenpanden, zal je niet blij worden van de drukte en lawaai tot diep in de late uurtjes. Parkeren is op zijn zachtst gezegd een uitdaging: het kost 5 euro per uur, en het verkrijgen van een parkeervergunning kan in sommige buurten wel 5 jaar duren. Daarnaast reizen dagelijks 1,5 miljoen mensen door Amsterdam, en je raadt het al, ze lopen vooral in de binnenstad. De regio's Noord, Oost en West zijn minstens zo goed, veel rustiger en betaalbaarder. In Amsterdam Zuidoost vind je nog steeds de goedkoopste woningen.

3. Zoek op de Juiste Website Voor Huurwoningen Amsterdam

Naast het eigen netwerk is de beste manier om online te zoeken. Er zijn veel sites met huizen, maar niet alle huizen zijn per direct beschikbaar. Zorg ervoor dat je controleert of ze een huurhuis in Amsterdam aanbieden. Sommige websites trekken de aandacht met niet-beschikbare huurwoningen Amsterdam, alleen om bezoekers te genereren en goede commissies te krijgen. Huurwoningen Amsterdam met extreem lage huurprijzen zijn bijna nooit betrouwbaar.

4. Maak Kennis Met een Verhuurder Die Om de Huurder Geeft

Als je eenmaal op een huurhuis in Amsterdam hebt gereageerd, kun je veel dingen afleiden uit de manier waarop het huis is verzorgd. Een verhuurder die echt de beste huurders wil aantrekken en om zijn huis geeft, zorgt ook voor het huis op de beste manier. Mooie foto's, veel informatie over de woning (ligging, plattegrond, kostenopbouw) en informatie over de meest geschikte woning voor de huur in Amsterdam. Dit is belangrijk want hoewel zij op zoek zijn naar een betrouwbare huurder, ben jij ook op zoek naar een betrouwbare verhuurder om te wonen in Amsterdam. Mocht er een probleem zijn met de woning dan biedt een betrouwbare verhuurder uitkomst.

5. Laat Onmiddellijk Weten Dat Je een Woning Wilt Huren

Als je iets vindt dat bij je past, reageer dan onmiddellijk. Zorg ervoor dat je die dag kijkt. Wil je per direct huren, meld dit dan per direct bij de makelaar of verhuurder. Als je niet per direct actie onderneemt, dan is het binnen een mum van tijd verhuurd aan anderen, want meestal zijn er tientallen mensen geïnteresseerd in dezelfde woning. 

Opletten Tijdens het Bezichtigen van een Huurwoning in Amsterdam?

Af en toe komen er huizen per direct beschikbaar in Amsterdam. Klopt alles, dan kan het huurhuis van jou zijn. Huurwoningen in de stad Amsterdam zijn niet goedkoop, en het op de kop tikken van een huurwoning in Amsterdam is verre van eenvoudig. Als het jouw beurt is om te kijken, ben je klaar om je pas gestreken overhemd te matchen? Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het kijken naar huurwoningen in Amsterdam?

Stel een Eisenlijst op

Ze bestaan echt; verhalen van iemand die een bezichtiging verlaat omdat de muurkleur niet klopt of de keuken niet geschikt is voor jou. Er is niets mis met het hebben van vereisten, zorg ervoor dat deze lijst maximaal drie tot vijf dingen bevat waar je niet zonder kunt. Denk hierbij aan een ligbad in de badkamer, balkon of twee slaapkamers. Ook als de makelaar of huiseigenaar een prettige babbel heeft gehad, wijk niet van je wensen af.

Kijk Rond bij het Bekijken van een Huurwoning in Amsterdam

In het oude spreekwoord dat door je grootmoeder wordt voorgedragen, vind je soms een wijze les: "Een goede buur is beter dan een verre vriend", wat erg nuttig is. Bel daarom aan bij de buren en vraag wat ze van de buren vinden en of ze tevreden zijn met hun woning. Controleer of de straat schoon is en of er op andere balkons diverse bierkratten staan. Wat altijd goed werkt, is 's nachts door de buurt rijden.

Hoeveel Geluid Kun je Waarderen?

In Amsterdam kunnen goederentreinen 's nachts rijden of er kunnen zomaar toeristen tegen de ramen van de slaapkamer staan. Je moet je dan ook bewust zijn van veel omgevingsgeluiden: bars, drukke wegen, kerktorens of speeltuinen. Kortom, begrijp het volledig en overweeg of je een paar oordopjes kunt gebruiken om het probleem op te lossen.

Een Betaalbaar Stadsdeel Uitgelicht. Amsterdam Nieuw-West

We richten ons op buurten die naar Amsterdamse maatstaven nog betaalbare huurwoningen hebben. Ons doel is om een ​​straat te vinden die velen negeren of simpelweg niet weten dat deze bestaat, en zeker meer dan de moeite om in te huren. Dan weet je precies waar je moet zoeken, namelijk Amsterdam Nieuw West.

Amsterdam Nieuw-West in een Notendop.

De Geheimen van Slotermeer

Dit deel van Amsterdam bevindt zich op de map van Amsterdam linksboven in de Sloterplas, wat toch wel als een geheimpje aangemerkt kan worden. In zekere zin is dit logisch: hoe drukker de stad Amsterdam (dagelijks 1,5 miljoen mensen verplaatsen zich), hoe hoger het aantal verplaatsingen. Ze verspreidden het naar de nieuwe westelijke regio. Zo zal er komt er vlakbij jou een schitterend nieuw te bouwen paviljoen met uitzicht herrijzen op de Sloterplas, hier kun je eten en genieten. Nu heeft de buurt een eigen stadsstrand waar je de nodige zonuren kan volmaken. Het ligt op slechts 6 minuten lopen ligt van jouw huurhuis, met strandbedden die vrij te gebruiken zijn. Voor de boodschappen kun je gemakkelijk lopen naar Plein 40-45, dat op 10 minuten loopafstand ligt.

Het Gepimpte Osdorp

Deze wijk ligt in het zuidelijke deel van Sloterplas en is ideaal voor het vinden van huurwoningen. Theater De Meervaart ondergaat een renovatie en een uitbreiding van de bioscoop staat eveneens in de planning. In de nabije toekomst komt het plan om een ​​Paradiso-vestiging in het gebied te openen. Dichterbij wordt ook het Sloterpark aangepakt en komt er zelfs een foodfestival. Winkelcentrum Osdorp heeft nu een eigen Hallen: Westmarket. Het zoeken naar huurwoningen nabij de grachtengordel en het Anne Frank huis is zelfs overbodig geworden.

Amsterdam Introduceert Nieuwe Regels Voor een Huis Huren

De gemeente Amsterdam wil de toewijzing van woonruimte bij sociale huurobjecten in Amsterdam en de randgemeenten wijzigen. Het voorstel dat dinsdag is ingediend, houdt beter rekening met mensen die huisvesting zoeken en per direct huisvesting nodig hebben maar geen noodsituatie hebben.

De gemeente schreef dat deze verandering nodig is voor gezinnen die snel moeten verhuizen.

Het voorstel introduceert een systeem waarbij naast de registratietijd ook de reikwijdte van iemands actieve zoektocht en vele andere specifieke situaties een rol kunnen spelen. Op deze manier hopen de 15 betrokken gemeenten en 14 bedrijven recht te doen aan woningzoekenden die extra ondersteuning nodig hebben.

Systeem met Zoek- en Situatiepunten

Het nieuwe systeem gebruikt punten. De huidige aanmeldtijd wordt omgezet naar een wachtpunt. Het wachtpunt is altijd gereserveerd totdat er een nieuwe huurwoning is gevonden. Binnenkort verschijnen de zogenaamde zoek- en situatiepunten.

Input Woningzoekenden 

De gemeente maakte bekend dat een aanzienlijk deel van de inwoners hebben meegewerkt aan de ontwikkeling van de nieuwe methode. Er werd onder andere gesteld wie voorrang moesten krijgen op de Amsterdamse woningmarkt.

De top 3 van meest genoemde voorbeelden zijn mensen die kinderen hadden op het moment van het uiteenvallen, opgroeiende kinderen die in het gezin woonden en thuiswonende jongeren met problemen. Hierdoor kunnen mensen die in deze situatie een woning zoeken, situatiepunten krijgen, wat de kans op nieuwe huurwoningen vergroot.

Urgentiesystemen en regelingen voor de beoordeling van inkomen en gezinsgrootte zullen blijven bestaan. Eind dit jaar moet een besluit over het nieuwe plan worden genomen.

De Puntentelling Voor Huurwoningen in Amsterdam Nader Bekeken

Het is je misschien bekend? Het verzamelen van punten om de huurwaarde van een Amsterdamse huurwoning te bepalen. Het is een systeem waarmee je kunt uitrekenen hoeveel Amsterdamse woningen er verhuurd kunnen worden en of je sociale of particuliere woningen kunt verhuren.

Het x aantal punten toegewezen aan sociale huurwoningen bepalen de hoogte van de huur, maximaal 737,14 euro. Een veelvoorkomend probleem is dat de vraagprijs van huurwoningen te hoog is, zeker in de Amsterdam. Als gevolg hiervan stegen de prijzen naarmate de vraag naar woningen toenam en het aanbod afnam. Daarom kan het gebruik van dit systeem de huizenprijzen beheersen. Met meer dan x punten komt de woning in een vrije zone te staan, waar geen maximum prijslimiet is.

Wat Zijn de Wijzigingen in Puntenverdeling Voor 2021?

De waarde van de WOZ is een gegeven die aan de woning is toegekend, niet te verwarren met de uiteindelijke prijs waar een woning voor verkocht wordt. De WOZ-waarde vind je online, volgens de nieuwe regels bedraagt ​​de WOZ-waarde 33%. Dit betreft een van de grootste wijzigingen in het puntensysteem, daarom raden wij je aan om dit zorgvuldig te controleren

Wonen in een pand met de nodige geschiedenis is vaak een belevenis op zich, maar het verplicht je ook om mee te doen aan het puntensysteem. Deze huizen hebben andere regels en hebben meestal extra zorg nodig. Let hier dus goed op.

De Woningoppervlakte van een Huurwoning

De oppervlakte van de Amsterdamse woning is natuurlijk erg belangrijk, het mag dan geen driekamerappartement zijn, maar qua vierkante meters groter dan een gewoon appartement. Een gerelateerd punt is "andere ruimtes". De andere ruimte kan een schuur zijn, deze kan worden gedeeld of het kan elke opslagruimte betreffen. Vooral in steden is opslagruimte schaars, dus het is erg belangrijk om het niet te vergeten. Buitenruimte is ook waar in het systeem rekening wordt gehouden bij de berekening van het aantal vierkante meters. Elke vierkante meter is belangrijk!

{"slug":"amsterdam","title":"Amsterdam"}
amsterdam