271 huurhuizen gevonden met deze zoekopdracht
Verberg filters
1
8
Zoeken
Filter icon Filter zoeken
Toon 271 resultaten

Huurwoningen in Tilburg – 271 woningen te huur

Filter op:
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
Soortgelijke zoekopdrachten

Huurwoningen in Tilburg

Daar waar je vroeger nog op het gemakje een huurwoning in Tilburg kon zoeken, moet je er nu als de kippen bij zijn. Huurwoningen in Tilburg worden namelijk steeds populairder en daardoor zijn ze ook altijd snel weer van de markt af. Het is dus belangrijk dat je je bij je zoektocht naar een huurwoning in Tilburg goed voorbereid. Daarom hebben we in dit artikel een paar eigenschappen van huren in Tilburg voor je op een rijtje gezet. De volgende onderwerpen zullen worden behandeld:

·       Wat betaal je voor verschillende huurwoningen in Tilburg?

·       Is huren in Tilburg een goed idee?

·       De populaire buurten om te wonen in Tilburg

·       Snel een huis huren in Tilburg

Wat betaal je voor verschillende huurwoningen in Tilburg?

Zelfs in de populaire stad Tilburg kan je nog een woning vinden voor verschillende budgetten. In dit stuk hebben we voor verschillende budgetten uiteengezet wat voor soort woning je mag verwachten qua oppervlakte en locatie.

Huurwoningen in Tilburg onder de €700

Wanneer je budget voor een huurwoning in Tilburg onder de €700 ligt, dan heb je niet bijzonder veel keuze. De grootste kans heb je in een van de huurcomplexen in Tilburg, waarbij je je kan inschrijven voor een woning van 20m2 voor ongeveer €650 in de maand. Het nadeel is dat je soms heel lang ingeschreven staat voordat er een woning beschikbaar komt. In de vrije verhuur moet je in Tilburg snel zijn, want woningen onder de €700 worden daar snel verhuurd. Met een beetje geluk kan je een studio van 40 m2 vinden, waarbij je net iets uit het centrum woont.

Huurwoningen in Tilburg rond de €800

Met een iets hoger budget heb je al een grotere kans om een fijne huurwoning in Tilburg te vinden, maar ook hier heb je nog steeds de grootste kans via een inschrijving bij een huurcomplex. In de vrije sector kan je voor €775 in de maand ook een appartement van 60 m2 in de buurt De Reeshof vinden. Let bij advertenties voor de vrije sector wel altijd op of de huurprijs wordt aangegeven voor de kale huur of dat er nog kosten voor gas, water, licht en parkeren bij komen.

Huurwoningen in Tilburg rond de €900

Met dit budget kan je aan de rand van het centrum een luxe appartement huren, waarbij je 40 m2 tot je beschikking hebt. Voor hetzelfde geld kan je ook buiten het centrum iets groter gaan wonen, bijvoorbeeld een appartement van 60 m2 in de buurt De Schans. Als je budget meer richting de €1000 in de maand gaat, kan je in Tilburg ook een eengezinswoning huren in een van de wijken buiten het centrum.

Huurwoningen in Tilburg voor meer dan €1000

Als je in Tilburg meer dan €1000 in de maand te besteden hebt, dan heb je een uitgebreid woningaanbod om uit te kiezen. Van een appartement van 75 m2 met 3 kamers in het centrum tot aan een volledige woning met 6 kamers en 120 m2 oppervlakte in Stappegoor aan de zuidkant van Tilburg. Voor Tilburg geldt hetzelfde als in andere grote steden, hoe hoger je budget, hoe dichter je bij het centrum kan wonen.

Is huren in Tilburg een goed idee?

Het is eigenlijk altijd een goed idee om te gaan huren in een stad die steeds populairder wordt en Tilburg is daar een goed voorbeeld van. Het nadeel van een stad die populairder wordt, is natuurlijk dat het lastiger wordt om een huurwoning te vinden, maar er zitten ook veel voordelen bij. De kans is namelijk groot dat jij nu een huurwoning vindt die over twee jaar een stuk duurder is en daardoor woon je straks een stuk voordeliger in Tilburg dan de rest van je stadgenoten. Daarnaast is het populairder worden van een stad natuurlijk ook goed voor de werkgelegenheid en andere activiteiten die daardoor ook ontstaan. De komende jaren zullen er in Tilburg veel positieve ontwikkelingen plaats gaan vinden.

De populaire buurten om te wonen in Tilburg

Omdat Tilburg zo snel populair aan het worden is, worden er door de gemeente overal nieuwe projecten gestart. Een buurt in Tilburg die vijf jaar geleden misschien niet echt de moeite waard was, kan inmiddels de hipste buurt zijn om een huurwoning te vinden. Om er zeker van te zijn dat jij een huurwoning gaat zoeken in een wijk die bij je past, is het altijd een goed idee om je te verdiepen in de verschillende buurten van Tilburg. In dit gedeelte vind je daarom wat extra informatie over de populaire buurten.

Wonen in de binnenstad van Tilburg

De binnenstad van Tilburg is erg populair onder huurders en dat is niet voor niks. Je hebt er alles binnen handbereik en de binnenstad is zowel met de fiets en het OV als met de auto te bereiken. In het centrum van Tilburg vind je veel bebouwing en weinig groen of water. De binnenstad is dus voor echte stadsmensen.

Wonen in Oud-Zuid Tilburg

In deze buurt woon je iets verder van het centrum, maar ben je wel makkelijker in het groen van de Oude Dijk. Je vindt in deze buurt allerlei soorten woningen, van appartementen tot aan eengezinswoningen en studio’s en dat zie je ook terug in de bewoners van de wijk. Er wonen studenten, jonge gezinnen en gepensioneerde stellen door elkaar.

Wonen in de Reeshof

Deze buurt in Tilburg heeft de meeste bewoners van de stad en staat bekend om het wooncomfort en de ruimte die mensen er hebben. Je woont er wat verder buiten het centrum, maar daar staat tegenover dat de omgeving wel een stuk groener is. Het grootste deel van de woningen in de Reeshof zin gebouwd in de jaren 80. De buurt is gemakkelijk bereikbaar via de N632, die uitmondt in de A58.

Wonen in De Schans

De Schans wordt vooral geroemd om zijn architectuur en de vele herenhuizen die je er kan vinden. Midden in de buurt staat de grootste publiekstrekker: een kerk met een pastorie. Geheel in de katholieke Brabantse traditie dus. De bewoners in de buurt zijn gemiddeld boven de 50 jaar oud en zij waarderen de rust en de voorzieningen.

Snel een huis huren in Tilburg

Zoals al eerder benoemd, is de woningmarkt in Tilburg meer dan verzadigd en daardoor kan het soms lang duren voordat je een fijne huurwoning hebt gevonden. Of je nou op zoek bent naar een appartement of een woning met 4 kamers, momenteel is het in Tilburg voor iedere woonwens lastig. Gelukkig zijn er een paar tips die jou kunnen helpen om je zoektocht met succes af te ronden.

1.     Maak er een dagtaak van

Ieder moment dat je niks te doen hebt, pak je je telefoon of laptop erbij en struin je alle websites met huurwoningen in Tilburg af. Zorg ervoor dat je altijd de juiste documenten al paraat hebt, zo hoef je bijvoorbeeld niet iedere keer je paspoort te scannen of een motivatiebrief te schrijven. Reageer op iedere woning die bij je wensen aansluit en die binnen je budget valt, laat je niet afschrikken door het aantal keer dat een advertentie bekeken is of de datum waarop de huurwoning is geplaatst.

2.     Verschuil je niet achter mails

Probeer altijd om proactief te reageren op woningen en reageer waar mogelijk via de telefoon. Wanneer je belt krijg je namelijk meteen antwoord en weet je gelijk of de woning nog beschikbaar is of niet. Zo krijg je voor jezelf een beter overzicht van woningen waar je nog kans op maakt en woningen die je volledig kan afschrijven. Lees altijd goed wat er in de advertentie staat en kijk of je een telefoonnummer kan vinden.

3.     Onthoud dat je graag in Tilburg wil wonen

Als je graag in Tilburg wil wonen, dan is het verstandig om een woning te zoeken via een website of makelaar die specifiek op Tilburg gericht is. Het voordeel hieraan is dat je zo meer woningen in Tilburg zal vinden dan wanneer je via een meer algemene website of makelaar gaat zoeken. Je kan online makkelijk opzoeken welke websites betrouwbaar zijn en goede recensies hebben.

4.     Laat aan iedereen weten dat je op zoek bent naar een woning in Tilburg

In de drukke steden worden woningen vaak al verhuurd voordat ze überhaupt een keer online zijn gezet. Huurwoningen in Tilburg worden bijvoorbeeld vaak verhuurd aan iemand die de oude huurder al kent, of juist aan een bekende van de verhuurder. Laat dus aan zo veel mogelijk mensen weten dat jij op zoek bent naar een woning in Tilburg en vergroot de kans op voorrang voor de fijnste plekken.

5.     Kijk verder dan Tilburg

Afhankelijk van wat de reden is dat je graag een huurwoning in Tilburg wil vinden, kan je er ook voor kiezen om een huurwoning in de buurt van Tilburg te zoeken. In plaatsen als Gilze, Rijen, Goirle en Oisterwijk is de woningmarkt nog niet zo verzadigd en daardoor is de kans groot dat je snel een fijne huurwoning zal vinden. In deze worden huurwoningen nog aangeboden voor een lagere prijs en oppervlakte is vaak ook groter.{"slug":"tilburg","title":"Tilburg"}
tilburg