519 particuliere woningen gevonden
Verberg filters
1
8
Zoeken
Filter icon Filter zoeken
519 particuliere woningen gevonden

Huurwoningen in Den Haag – 519 woningen te huur

Filter op:
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
Soortgelijke zoekopdrachten

Huurwoningen in Den Haag

Den Haag is niet duurder dan Amsterdam, maar ook hier zien we dat huurwoningen niet meer goedkoop zijn. Elke buurt is anders, bij een huren huis huren. Het is dus erg handig om te weten welke buurt het beste bij jouw budget past. In het afgelopen kwartaal varieerde de gemiddelde m2-prijs op de vrije markt van 13,94 euro in Escamp tot 19,03 euro per vierkante meter in het Centrum. Buiten het Centrum zoeken is daarom zeker de moeite waard.

De goedkoopste huurwoningen in Den Haag vind je momenteel in Escamp en Leidschenveen-Ypenburg.

Sociale Huur of Vrije Sector Huren

Uiteraard moeten we onderscheid maken tussen sociale huurwoningen en vrije sector huurwoningen in Den Haag. Sociale huurwoningen in Den Haag verwijzen naar verhuurde eigendommen waarvan de berekende huurprijs niet hoger is dan 737 euro (zoals bepaald door de overheid in 2020). Maar om in aanmerking te komen, moet het inkomen aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Vervelend is dat je, zelfs als je aan deze voorwaarden voldoet, niet direct een sociale huurwoning in Den Haag kunt krijgen. Er is een erg lange wachtlijst. Afhankelijk van jouw woonwensen en eisen kan dit vele jaren duren. Voor de meesten van ons geen optie. Wat rest is de huurwoningen in Den Haag in de, per direct beschikbare, vrije sector te bezoeken.

Waar Kun Je de Mooiste Huurwoning in Den Haag Vinden?

Het is er rustiger dan in andere grote steden in ons land, maar je krijgt zeker geen zin om terug naar de stad te verhuizen. Maar waar staat nu de meest gewilde huurwoningen Den Haag?

Centrum

In het centrum van Den Haag is het een fantastische plek om te wonen. Er zijn talloze oude gebouwen die meteen een prettige sfeer oproepen. Als je in het stadscentrum woont, kun je bijna alles op loopafstand vinden. Diverse uitgaansgelegenheden en restaurants zijn vlakbij, waardoor je je niet snel verveelt als je in het centrum van Den Haag woont!

Kijkduin

Heb je meer geld te besteden en wil je buiten het centrum wonen, dan is Kijkduin een goede plek om huurwoningen te vinden. Zeker als je van de bouwstijl van de jaren tachtig houdt. In Kijkduin vind je villa's, appartementen en riante woningen waar het heerlijk wonen is. Daarnaast loop je zo vanuit je eigen huis naar het strand en begrijp je snel waarom de prijzen hier hoger zijn. Maar wees gerust, iedereen in Kijkduin kan genieten!

Scheveningen Badplaats

Voor echte strandliefhebbers is Scheveningen Badplaats zeker een plek voor een betaalbare en ruimtelijk huurobject in de nabijheid van Den Haag. Deze boulevard is levendig en comfortabel, je drinkt heerlijke cocktails aan de strandbar en je kunt er gemakkelijk zwemmen in de zee. Weinigen zullen ook maar enigszins in de buurt komen van een luxueuze levensstijl zo dicht bij het strand, maar in Scheveningen kan iedereen dat zich veroorloven.

Archipel Buurt

In Den Haag is de Archipelbuurt een begrip. In deze diverse gemeenschap vind je een verscheidenheid aan verschillende soorten huizen, waarvan de meeste aan het eind van de 19e eeuw zijn gebouwd. Je kunt direct vanuit de omgeving naar het centrum wandelen of fietsen, maar je woont toch op een rustige plek. Uiteraard zijn alle voorzieningen dichtbij, dus je snapt waarom deze buurt zo populair is om te wonen!

Betaalbare Huren in Den Haag Voor Studenten

Naar school gaan in Den Haag kan een sensatie zijn voor internationale studenten. Den Haag is niet alleen een van de grootste steden van Nederland, het is ook een mekka van gemengde culturen, culturele ervaringen en een rijke geschiedenis - een geweldige plek om te leren van je leven buiten het klaslokaal. Als je van plan bent naar Den Haag te verhuizen om er naar school te gaan, kan het proces ontmoedigend aanvoelen. Maar door van tevoren al wat voorwerk te doen, kun je ervoor zorgen dat je een appartement vindt dat aan je wensen voldoet. Lees hier meer over hoe.

Kijken Naar Huurwoningen Den Haag

Wanneer je in een vreemde stad bent en je moet nog een huis huren, voelt je jezelf misschien ontmoedigd. Immers, hoe kun je ervoor zorgen dat het huurhuis echt past bij jouw behoeften? Gelukkig kan de technologie daarbij helpen. Zoek een vriend in de stad die bereid is om te gaan kijken naar een huurwoning voor je, en laat die vriend je bellen op Skype of FaceTime, terwijl hij of zij een rondleiding maakt door de huurwoning. Dit zal je een live, echte blik geven op hoe de ruimte eruit ziet en aanvoelt, en ervoor zorgen dat je niet ergens gaat wonen waar het niet goed voelt voor jou. Vraag ook om foto's van de huurwoning (inclusief kasten, badkamers, ingangen en meer), zodat je kunt nadenken over je beslissing nadat je gesprek voorbij is.

Als je geen vriend hebt die in de stad woont, overweeg dan contact op te nemen met een makelaar die je ook kan rondleiden op een FaceTime tour van potentiële huurwoningen.

Een Huisgenoot Vinden

Als je als student wilt huren in Den Haag, bestaat er een reële kans dat je een kamergenoot wilt. Huisvesting in Den Haag is duur, maar wordt veel betaalbaarder als je de kosten kunt delen. De beste optie om een huisgenoot te vinden is je netwerk aan te spreken en te vragen of iemand een vriend of familielid heeft die op zoek is naar een huisgenoot. Vraag je ouders om sociaal te zijn en met hun vrienden te praten. 

Ik Ga Verhuizen Naar Den Haag, Waar Moet ik Op Letten?

Heb je de ideale huurwoning in Den Haag gevonden? Gefeliciteerd! De langverwachte verhuizing kan bijna beginnen. Je moet veel dingen regelen. Dan kun je de verhuisdozen met een gerust hart inpakken.

Controleer de Huurovereenkomst

Een goede huurovereenkomst kan meningsverschillen voorkomen. Er zijn goede redenen om dit te overwegen. Controleer of alle ingevoerde informatie correct is. Het is belangrijk om te weten wat bij de huur is inbegrepen en wat niet. Zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan. Ook over de borgsom dien je een duidelijke afspraak te maken, indien bij het aflopen van het huurcontract alles blijft zoals afgesproken, krijg je het geld terug.

Meestal wordt de minimale huurperiode afgesproken. Je kunt gedurende deze tijd het huis niet verlaten. Na deze periode kun je de opzegtermijn (dat wil zeggen de betalingstermijn) goed in acht nemen om de woning te verlaten. Het langste huurcontract kan alleen onder bepaalde omstandigheden worden afgesloten, dit kan het geval zijn als de verhuurder in het buitenland resideert of de woning verhuurt op grond van de Leegstandswet. Wees ervan bewust dat de huurprijs na minimaal 12 maanden verhoogd mag worden.

Bekijk de Huurwoning

Wanneer je eindelijk de woning mag betrekken kun je het beste in het bijzijn van de verhuurder de woning bekijken en op eventuele gebreken letten. Maak indien nodig foto's om onenigheid uit te sluiten over een defect wat zich kan voordoen. Zo hoef je niet te betalen als er tijdens jouw aanwezigheid in de woning een defect zich voordoet.

Mocht het raam inderdaad kapot gaan, de gootsteen zit vol krassen of zit er een fout in de keuken, beschrijf dan in de huurovereenkomst aan de verhuurder wie hiervoor verantwoordelijk is.

In Orde Maken van Zaken

Gas water en licht

In Den Haag is dit een standaard eis bij verhuur en moet je dit meestal zelf doen. Regel zo spoedig mogelijk dat dit in orde is voordat je de woning betrekt. Je moet de meterstand doorgeven aan het betreffende nutsbedrijf, zodat er geen lijken uit de kast komen gaandeweg. Je kunt het gevoel krijgen dat er flink afgedragen wordt op bijvoorbeeld elektra en stromend water, maar het is beter om elke maand teveel te betalen en het bedrag aan het einde van het jaar terug te krijgen in plaats van aan het einde van het jaar meer te betalen.

Schrijf je in Bij de Gemeente Den Haag

Het is van belang dat je de nieuwe adresgegevens doorgeeft bij het juiste gemeentelijk loket in Den Haag, ook als je binnen Den Haag verhuisd. Dit moet je uiterlijk binnen een tijdsbestek van vijf dagen doen na de verhuisdatum. Vaak is dit online af te handelen via DigiD-gegevens via de website van de gemeente Den Haag. Na een paar dagen ontvang je op het nieuwe adres een brief met het registratie bericht.

Verzekering

Het is raadzaam om een ​​inboedelverzekering af te sluiten. Zie dit niet als een verplichting, maar wordt wel aanbevolen, vooral in Den Haag. Je kunt ervoor zorgen dat jouw eigendommen worden beschermd tegen diefstal, brand, overstroming en vernieling.

Denk ook aan een zorgverzekering. Onder de 18 jaar (inclusief 18 jaar) kun je een verzekering krijgen van je ouders en heb je de premie niet zelf betaald.

Post

Vergeet niet het nieuwe adres van het huurhuis in Den Haag door te geven aan belangrijke instanties. Je kunt dit zelf eenvoudig regelen, of je kiest voor een mobiele dienst zodat de post automatisch met jouw meeverhuist. Overweeg daarnaast naasten zoals vrienden en familie, en favoriete tijdschriften.

TV, Internet en Telefonie

Wil je direct tv kijken in je nieuwe huurwoning in Den Haag, doen dan vooraf je aanvraag in. Bedenk waar je tv gaat kijken en waar je jouw computer plaatst. In een leegstaand huis is het makkelijker om kabels te leggen indien nodig.

Hoe Financieer je de Renovatie van een Huurwoning in Den Haag?

Waar je ook bent, in Den Haag of ergens anders, er is een kans dat er ooit meer ruimte of een grote reparatie van het huis nodig is. Een dakraam, aanbouw achter de tuin of die splinternieuwe keuken. Bij huurwoningen in Den Haag is de situatie anders dan bij de woningen die de eigenaar bewoont, waar je zelf kunt beslissen wat je wilt veranderen. Voor het betreden, verlaten en huren van een woning heb je vaak toestemming van de verhuurder nodig. Als je eenmaal toestemming hebt gekregen, moet je er ook geld aan uitgeven. Je hebt misschien geld gespaard, maar anders moet je misschien per direct geld lenen om aanpassingen te doen.

Kleine aanpassing

Wil je een huis finetunen en dat uiteindelijk weer makkelijk terugdraaien? Denk aan schilderijen, behang en hangende planken of gordijnen. Je moet er echter meestal voor zorgen dat je het huis terugbrengt in de originele staat wanneer. Heb je de muren paars gemaakt, maar zijn de muren wit? Als je vervolgens de huur opzegt, moet je deze actie "ongedaan maken". Voor meer informatie over de regels voor het inrichten van huurwoningen verwijzen wij je naar de website van de gemeente Den Haag:

Financiering

Met spaargeld kan je veilig jouw huurwoning renoveren. Op deze manier draag je geen financiële risico's. Als je meer dan 30.000 euro op de spaarrekening hebt staan, kan dit ook financieel voordelig zijn. Boven dit bedrag moet je heffing betalen. Mocht dit zich voordoen dan kan het voordelig zijn om dit bedrag van ruim 30.000 euro aan te wenden als wooninvestering. Wonen jullie samen? Voor stellen is dit 60.000 euro.

Geld Lenen voor Renovatie

Heb je niet genoeg spaargeld, of je je spaargeld niet gebruiken voor de renovatie van een huurwoning, dan raden wij je aan om een geldbron aan te boren in de vorm van een lening. In tegenstelling tot het verkopen van een huis, kun je er geen hypotheek op nemen. Je zit namelijk vast aan een lening op naam of een ander soort lening. Lees snel verder over de diverse verschillen, en de voordelen en nadelen van deze leningen.

Persoonlijke lening

Indien je een lening op naam aangaat bij een bank of geldverstrekker, ontvang je direct een bepaald bedrag op je betaalrekening. Daarna kun je de lening terugbetalen door binnen de afgesproken termijn een specifiek bedrag in de maand (rente opgeteld) te voldoen. Je kunt het terugbetaalde bedrag niet opnemen. Bovendien kun je bij het lenen van een persoonlijke lening voor renovatie alsnog genieten van fiscaal voordeel in de woning, bij huurwoningen is dit helaas niet het geval.

Doorlopend krediet

Doorlopend krediet is flexibeler dan persoonlijke leningen. Je hoeft het volledige tegoed niet in één keer op te nemen. En je hoeft alleen het bedrag dat je opneemt af te betalen. Je kunt ook een deel van het doorlopend krediet opnemen dat is afgelost. Deze vorm van lening heeft doorgaans een hogere rente dan persoonlijke leningen. Daarnaast wordt je “gestraft” wanneer je de lening terugbetaald. Telkens wanneer je een terugbetalings methode gebruikt om de kredietlimiet aan te vullen, heb je de neiging om de kredietlimiet in te trekken. Dit maakt het lastig om het geleende bedrag helemaal terug te betalen.

{"slug":"den-haag","title":"Den Haag"}
den-haag