De beste buurten in Amsterdam

Wat is de beste buurt om in te wonen?

Kom er nu achter!

We keken naar meer dan 20+ datapunten om zo de beste plekken te berekenen om te wonen uit de meer dan 480 buurten in Amsterdam. Zie hier hoe jouw buurt het doet.

Bij Rentola geven we om jou, en waar je woont. Je zou kunnen zeggen dat we ons brood verdienen met het vinden van een plek om te wonen.

Een paar keer per jaar identificeren onze analisten de beste plekken om te wonen, met behulp van onze Rentola Index methode. We selecteren relevante categorieën op basis van versheid, geloofwaardigheid en beschikbaarheid, om locaties eerlijk te kunnen vergelijken. Voor de buurten in Amsterdam vergeleken we economische maatstaven zoals woningwaarde, inkomen en werkgelegenheid. Maar we kijken ook naar andere metrieken, zoals hoe goed zaken beschikbaar zijn (afstand tot restaurants, cultuur en instellingen), tot misdaadcijfers en andere relevante statistieken.

Door deze meetgegevens te gebruiken bovenop ons scoresysteem van de “Rentola Quality Index” methode, zijn we nauwkeurig in staat de levensstandaard van 482 verschillende buurten in de hoofdstad te berekenen.

Onze Kwaliteitsindex rangschikt de buurten van Amsterdam aan de hand van de volgende categorieën:

introduction
City

Methodologie

Infographic