Flag

De beste Rotterdamse wijken om in te wonen in 2023

De beste Rotterdamse wijken om in te wonen in 2023

Ontdek het nu
Map Map
INTRODUCTIE
In een mondiale context spelen steden de rol van echte magneten voor toeristen en buitenlandse inwoners, en bieden ze een ongeëvenaard scala aan culturele, historische en architectonische ervaringen. Onder de vele wereldsteden is Rotterdam bijzonder aantrekkelijk vanwege de unieke sfeer, de historische sporen en de bijzondere wijken. Dit artikel onthult de beste wijken van Rotterdam voor omwonenden of degenen die een verhuizing overwegen. Het onderzoek is gebaseerd op een diepgaande analyse van factoren die belangrijk zijn voor bewoners. De gegevens zijn verzameld uit betrouwbare bronnen voor de hoogste kwaliteit. Dit artikel helpt de Rotterdamse diversiteit te begrijpen door een objectieve kijk te geven op buurten. Voor omwonenden belicht het de kenmerken van verschillende wijken en biedt het nuttig advies. Dus als je overweegt om te verhuizen en op zoek bent naar de beste wijk om te wonen, helpen wij je een weloverwogen beslissing te nemen!
CATEGORIEËN
CRITERIA DIE WORDEN GEBRUIKT OM DE BESTE WIJK IN ROTTERDAM TE BEPALEN
Om een​​diepgaande en alomvattende analyse te geven van de beste wijken van Rotterdam, werd een breed scala aan categorieën onderzocht die alle aspecten van het leven/de levensstijl bestreken. Hier volgt een kort overzicht van elke categorie, samen met subcategorieën waarmee je dieper in de gegevens kunt duiken:
family_&_life icon
Familie en leven
Deze categorie omvat factoren die verband houden met de gezinsdynamiek, de kwaliteit van leven en het sociale welzijn. Het kan aspecten omvatten zoals gezinsondersteuningssystemen, de betrokkenheid van de gemeenschap en de algemene tevredenheid met iemands persoonlijke leven.
family_&_life icon Familie en leven
health icon Gezondheid
employment_&_income icon Werkgelegenheid en inkomen
education icon Onderwijs
crime_&_safety icon Criminaliteit en veiligheid
housing icon Huisvesting
ecology icon Ecologie
Methodology
METHODOLOGIE
Met behulp van de nieuwste methodologie

De gemeten waarden kunnen gemakkelijk worden gevisualiseerd in de uitgebreide tabel hieronder. Het geheel van de verstrekte gegevens is actueel en afkomstig van de afdeling Research en Business Intelligence van de gemeente Rotterdam en Gezondheid in kaart. Om de vergelijkbaarheid te vergemakkelijken, hebben we een techniek gebruikt die bekend staat als min-max-normalisatie. Deze specifieke methodologie transformeert de gegevens naar een schaal variërend van 1 tot 10, waarbij 1 de laagste of slechtste waarde vertegenwoordigt, en 10 de hoogste of beste waarde vertegenwoordigt binnen de specifieke categorieën die worden onderzocht. Een dergelijke aanpak maakt naadloze vergelijkingen tussen verschillende soorten gegevens mogelijk.

City
City Map
Districts of Rotterdam's
Explore the map of Rotterdam
City Map
RESULTATEN
Left Arrow Right Arrow
Hoek van Holland blinkt uit op het gebied van Werk & Inkomen, Gezondheid en Criminaliteit & Veiligheid. Het biedt ruime werkgelegenheid, hoogwaardige gezondheidszorg en een veilige sfeer.
2
Hillegersberg-Schiebroek (7.0)
Deze wijk blinkt uit op het gebied van Gezondheid en Ecologie. Het biedt gezondheidszorg van hoge kwaliteit en legt de nadruk op ecologische duurzaamheid.
3
IJsselmonde (6.2)
​​IJsselmonde valt op door haar sterke punten op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en ecologie. Het biedt goede gezondheidszorg en betaalbaar onderwijs.
4
Charlois (6.2)
​​Charlois valt op op het gebied van onderwijs en ecologie. Het geeft prioriteit aan kwaliteitsonderwijs en ecologische duurzaamheid.
Rozenburg presteert goed op het gebied van Crime & Safety en Ecologie. Het biedt openbare veiligheid en richt zich op milieubehoud.
Hoogvliet laat zijn sterke punten zien op het gebied van huisvesting en ecologie. Het biedt gezinsvriendelijke voorzieningen en milieubehoud.
7
Prins Alexander (5.6)
Prins Alexander blinkt uit in Onderwijs en Gezin & Leven. Het biedt kwaliteitsonderwijs en legt de nadruk op een hoge kwaliteit van leven.
8
Delfshaven (5.5)
Delfshaven staat bekend om haar sterke punten op het gebied van Werk & Inkomen en Zorg. Het biedt werkgelegenheid en hoogwaardige gezondheidszorgfaciliteiten.
9
Pernis (5.3)
Pernis onderscheidt zich op het gebied van Werk & Inkomen en Wonen. Het biedt hoogwaardige werkgelegenheid en aantrekkelijke huisvestingsmogelijkheden
10
Noord (5.3)
Noord toont zijn sterke punten op het gebied van gezondheidszorg en onderwijs. Het geeft prioriteit aan hoogwaardige gezondheidszorgdiensten en biedt kwaliteitsonderwijs.
Feijenoord blinkt uit in Onderwijs en Ecologie. Het biedt een milieuvriendelijke omgeving en legt de nadruk op educatie.
12
Kralingen-Crooswijk (5.1)
Kralingen-Crooswijk valt op door haar sterke punten op het gebied van gezondheid en ecologie. Het biedt mogelijkheden voor de gezondheidszorg en richt zich op ecologische duurzaamheid.
13
Overschie (5.0)
Overschie valt op in Criminaliteit & Veiligheid en Ecologie. Het biedt hoogwaardige openbare veiligheid en een aantrekkelijke ecologische omgeving.
Rotterdam Centrum laat haar sterke punten op het gebied van gezondheid zien. Het biedt kwalitatief goede gezondheidszorg.
CONCLUSIE
Slotopmerkingen

Concluderend kunnen we stellen dat de districten in Rotterdam aanzienlijk verschillen wat betreft hun algehele scores en sterke punten, waarbij ze tegemoetkomen aan uiteenlopende voorkeuren en prioriteiten. Of je nu waarde hecht aan een gezinsvriendelijke omgeving, kwaliteitsonderwijs, robuuste werkgelegenheid of aandacht voor gezondheid en veiligheid, er is een wijk in Rotterdam die aansluit bij jouw behoeften. De inzet van de stad om betaalbare woningen aan te bieden en de duurzaamheid van het milieu te bevorderen, draagt ​​nog verder bij aan haar aantrekkingskracht. Door de unieke sterke punten van elke wijk te begrijpen, kunnen bewoners en potentiële nieuwkomers weloverwogen beslissingen nemen om de ideale plek te vinden om in deze dynamische en diverse stad te wonen.

FAQ
Veelgestelde Vragen
Hoe vaak wordt de ranglijst van de beste wijken van Rotterdam bijgewerkt?
Plus Minus
Waar komen de gegevens voor dit onderzoek vandaan?
Plus Minus
Kan ik uitsluitend op de ranglijst vertrouwen bij het beslissen waar ik ga wonen of bezoeken?
Plus Minus