457 particuliere woningen gevonden
Verberg filters
1
8
Zoeken
Filter icon Filter zoeken
457 particuliere woningen gevonden

Huurwoningen in s-Gravenhage – 457 woningen te huur

Filter op:
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
Soortgelijke zoekopdrachten

Huurwoningen in Den Bosch

Den Bosch staat bekend als een redelijk betaalbare stad waarbij je optimaal kan genieten van de bourgondische Brabantse levensstijl. Steeds meer mensen zoeken de gastvrijheid op en besluiten om in Den Bosch te gaan wonen. Als jij daar ook bij hoort, dan heb je misschien wel een aantal vragen over de gemiddelde huurprijs in den Bosch, de oppervlakte die je daarvoor krijgt en de verschillende buurten van de stad. Op deze pagina vind je daarom een overzicht van alles wat je van Den Bosch moet weten, waaronder:

·   Wat is de gemiddelde prijs van huurwoningen in Den Bosch?

·   Duurzaam huren in Den Bosch

·   Wonen in Den Bosch: wat kan je er allemaal doen?

·   Een huis huren in Den Bosch: welke buurt kies je?

Wat is de gemiddelde prijs van huurwoningen in Den Bosch

Als je op zoek bent naar een woning, dan heb je vaak bepaalde wensen. Je bent bijvoorbeeld op zoek naar een aantal kamers, een locatie of een minimale oppervlakte. Natuurlijk ben je ook altijd gebonden aan een bepaald budget en wat je daarmee kan, is sterk afhankelijk van een stad. In de ene stad kan je voor een klein budget een mooi appartement huren, terwijl je in een andere stad met een klein budget alleen in de buurten buiten de stad een leuke huurwoning kan vinden. In dit gedeelte hebben we daarom per budget een overzicht gemaakt van wat je kan verwachten qua locatie en oppervlakte, zo weet je altijd waar je aan toe bent.

Huurwoningen in Den Bosch onder de €500

In Den Bosch is het moeilijk om een huurwoning onder een budget van €500 euro te vinden. De twee woningen die recentelijk voor die prijs zijn verhuurd, hebben ook hele andere eigenschappen. In de oude vooroorlogse buurt de Vliert, kan je voor €480 in de maand bijvoorbeeld een appartement met een oppervlakte van 60 m2 vinden. Het nadeel is dat deze woningen onderdeel zijn van een wooncomplex en dat je je moet inschrijven om ervoor in aanmerking te komen. Een andere optie is een studio van 18 m2 waarbij je aan de rand van het centrum woont. Hiervoor betaal je rond de €400.

Huurwoningen in Den Bosch rond de €700

Met een budget rond de €700 kan je op loopafstand van de binnenstad van Den Bosch een appartement van 60 m2 huren. Je betaalt tussen de €670 en €750 voor 3 kamers. Je kan ook een vergelijkbaar appartement in de buurt Maaspoort vinden, waarbij de huur maandelijks hetzelfde is, maar je een oppervlakte van 90 m2 voor krijgt. Je woont dan iets verder bij het centrum vandaan, maar daar krijg je meer ruimte voor terug. Als je midden in de binnenstad van Den Bosch wil wonen, dan kan je voor €750 in de maand een appartement in de winkelstraat huren, waarbij je 30 m2 woonoppervlakte hebt.

Huurwoningen in Den Bosch rond de €850

Voor dit budget heb je in Den Bosch makkelijker toegang tot een woning in de vrije verhuur, waarvoor je je niet in hoeft te schrijven en je niet aan bepaalde eisen hoeft te voldoen. Voor €775 kan je bijvoorbeeld een gemeubileerd appartement van 25 m2 in de binnenstad van Den Bosch huren. Let wel op dat de servicekosten à €125 per maand daar nog bovenop komen. Voor €850 in de maand kan je ook een appartement met een oppervlakte van 100 m2 en 3 kamers vinden in Maaspoort of een appartement van 74 m2 voor €875 in de buurt van het recreatiegebied de Oosterplas. Houd ook bij deze appartementen rekening met maandelijkse servicekosten die nog boven op de huurprijs komen.

Huurwoningen in Den Bosch rond de €1000

Voor €940 in de maand kan je in De Nieuwe Donk een appartement met 2 slaapkamers en een oppervlakte van 80 m2 vinden. Je woont dan in een kindvriendelijke buurt die redelijk dicht bij het stadscentrum van Den Bosch ligt en makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer en de auto. Voor €950 exclusief servicekosten kan je ook een appartement met 58 m2 vinden, waarbij je iets verder bij de binnenstad vandaan woont, maar wel een eigen parkeerplaats hebt. Als je liever wat dichter bij het centrum van Den Bosch woont, kan je daar ook een appartement met een oppervlakte voor 60 m2 voor €995 vinden.

Huurwoningen in Den Bosch voor meer dan €1500

Wanneer je budget voor een woning in den Bosch groter is dan €1500, kan je iedere woonwens vervullen. Je kan voor €1595 bijvoorbeeld een luxe appartement in de binnenstad van Den Bosch huren en voor €1700 kan je een woning met 5 kamers en een oppervlakte van 133 m2 vinden. Voor €2000 vind je bijvoorbeeld een appartement dicht bij de binnenstad met 180 m2 oppervlakte en een eigen parkeerplaats. De huurprijs in Den Bosch kan oplopen tot wel €2900 en daarvoor krijg je een penthouse in de binnenstad met 202 m2 oppervlakte, waarbij alle kosten zijn inbegrepen.

Duurzaam huren in Den Bosch

De gemeente Den Bosch profileert zichzelf graag als een groene gemeente en in 2018 hebben ze dat kracht bijgezet door een duurzaamheidsakkoord te ondertekenen, waarin staat opgenomen dat de stad in 2050 volledig CO2-neutraal zal zijn. Dit houdt in dat ze zich actief inspannen om duurzaam wonen te promoten en te subsidiëren. Maar wat doen ze dan precies en hoe kan jij daar als huurder van profiteren?

Groene daken

De gemeente van Den Bosch laat zien dat zij willen investeren in een duurzame stad doordat ze voor een deel meebetalen aan de aanleg van groene daken. Een dak dat beplant is met groen zorgt ervoor dat regenwater wordt opgevangen en minder snel het riool laat overlopen en voor wateroverlast zorgt. Daarnaast heeft een groen dak ook een isolerende werking, waarbij hitte wordt vastgehouden en geluid wordt gedempt. Ook voor de levensduur van een dak is de beplanting gunstig en als extra voordeel zorgt het er ook voor dat de leefomgeving van verschillende insecten wordt vergroot.

Nationale Duurzame Huizen Route

In de zomermaanden kan je je via de gemeente van Den Bosch ook inschrijven voor de Nationale Duurzame Huizen Route, waarbij je wordt meegenomen langs verschillende huizen die op hun eigen manier duurzaam zijn. Van een tussenwoning uit de jaren 50 tot een vrijstaande nieuwbouwwoning, je krijgt het allemaal te zien. De bewoners vertellen hoe zij de aanpassingen aan hun woning hebben gedaan en het is de bedoeling dat je daar inspiratie opdoet over duurzaam wonen. Je leert alles over duurzaam wonen, eco-materialen en energie labels.

Bodemenergie

Het streven van Den Bosch is om alleen nog maar duurzame energie te gebruiken en ze richten hun pijlen daarbij op het opwekken van bodemenergie. De gemeente is projecten aan het organiseren waarbij systemen worden aangelegd die omliggende woningen kan helpen bij het opwarmen en afkoelen. De jaarlijkse kosten voor gas en/of energie worden daardoor aanzienlijk lager en het systeem stoot ook minder CO2 uit dan de systemen die nu worden gebruikt.

Energieloket

Wanneer je vragen hebt over duurzaam wonen of het besparen van energie, kan je altijd terecht bij het energieloket van Den Bosch. Hier vind je allerlei informatie over het verduurzamen van je huis, maar ook over eventuele subsidies waarvoor je in aanmerking kan komen. Als je dus niet weet waar je moet beginnen met het verduurzamen van je huis, is dit een goede plek om te beginnen.

Wonen in Den Bosch: wat kan je er allemaal doen?

Als je eenmaal een woning in Den Bosch hebt gevonden, is het natuurlijk fijn als er genoeg leuke dingen in de stad te doen zijn. Je woonplezier is namelijk aanzienlijk groter als je in een stad niet alleen je werk en je vrienden binnen bereik hebt, maar ook genoeg andere leuke dingen kan doen en daarom hebben we hier de leukste activiteiten in Den Bosch verzameld.

Sint-Janskathedraal

Deze kathedraal aan de Parade in Den Bosch geeft je de mogelijkheid om de geschiedenis van de stad te verkennen. Je kan niet alleen de toren beklimmen, er is ook een klein museum. De Sint-Jan is goed onderhouden en met regelmaat worden er restauratiewerkzaamheden uitgevoerd, als je hem vanuit je nieuwe woning kan zien, mag je dus echt van geluk spreken.

Jheronimus Bosch Art Center

In dit multiculturele centrum worden exposities en concerten georganiseerd en het pand heeft ook een bibliotheek en vergaderzalen. Alles op het gebied van kunst en cultuur wordt in het center aangeboden en door het wisselende aanbod zit er altijd wel iets tussen wat bij jou in de smaak valt.

Noordbrabants museum

Het Noordbrabants museum heeft een vaste collectie van het werk van Jan Sluijters en daarnaast hebben ze nog meerdere zalen waar afwisselde collecties worden aangeboden. Ze vertonen schilderijen, tekeningen, textiel, munten, zilver, archeologsche vondsten en typisch Brabantse objecten, echt een museum waar je meerdere keren heen kan gaan dus.

Het Bossche Broek

In de buurt van het centraal station van Den Bosch vind je de Het Bossche Broek en je loopt er ook vanuit het centrum makkelijk naartoe. Het natuurgebied is moerassig en heeft veel veengrond, maar door de aangelegde wandelpaden is het heel geschikt voor een rustgevende wandeling. Je kan er je hart ophalen als je interesse hebt in vogels spotten en je kan er ook verschillende bijzondere planten bekijken.

Natuurgebied de Moerputten

In dit goed onderhouden natuurgebied zijn drie verschillende wandelroutes aangelegd en daardoor is het erg in trek bij hardlopers. Ook voor een wandeling kan je in het gebied terecht en na je wandeling kan je genieten van een drankje bij de omliggende horecazaken. Het ligt niet zo centraal als de Bossche Hoek, maar het is wel een flink stuk groter.

Een huis huren in Den Bosch: welke buurt kies je?

Je woonplezier kan ook vergroot worden door een woning te kiezen in een buurt die bij je past. Als je op zoek bent naar een huurwoning in den Bosch, is het dus een goed idee om je eens te verdiepen in de verschillende buurten. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat een buurt veel voorzieningen heeft? Of vind je het juist belangrijk dat er veel groen is? Hier kan je informatie over 5 verschillende buurten in Den Bosch vinden.

Wonen in Maaspoort

De Maaspoort in Den Bosch is in de jaren 80 en 90 gebouwd om het woningtekort in de stad op te lossen. Een groot gedeelte van de woningen is bestemd voor de koop, maar ook voor de verhuur blijft er in deze relatief groene buurt genoeg over. De buurt ligt ver bij de binnenstad vandaan, maar hij is wel goed bereikbaar via de A2.

Wonen in de Muntel

Deze buurt is een mix van woningen van voor de oorlog en woningen die aan het begin van deze eeuw zijn gebouwd en een groot deel daarvan is bestemd voor de verhuur. In de laatste jaren is de Muntel uitgeroeid van een achterbuurt tot een wijk voor jonge gezinnen en het is erg in trek om een woning in de buurt te huren.

Wonen in de binnenstad van Den Bosch

De meeste woningen in de binnenstad van Den Bosch zijn gebouwd voor de oorlog en daardoor zijn ze vaak meer geschikt voor jonge stellen dan voor gezinnen. In de binnenstad vind je alle voorzieningen die nodig hebt, maar er is weinig groen. De binnenstad van Den Bosch is grotendeels autovrij, houd daar rekening mee als je een auto hebt.

Wonen in Graafsepoort 

Ook in deze buurt in Den Bosch zijn de woningen vrij oud en voornamelijk gebouwd voor de jaren 70. De bewoners van de wijk zijn erg hecht en daardoor krijg je er een veilig gevoel. Er wonen veel gezinnen met kinderen, omdat die gemakkelijk buiten kunnen spelen. De gemeente is in de wijk veel nieuwe verbeteringen aan het doorvoeren en er wordt hard gewerkt aan meer groen en sociale voorzieningen.

Wonen in Den Bosch Noord

In deze buurt vind je de meeste huurwoningen van Den Bosch en de meeste woningen zijn gebouwd in de jaren 70. In het midden van de buurt staat een groot winkelcentrum met 48 verschillende winkels, dus je hoeft nooit de buurt uit als je iets nodig hebt. In het winkelcentrum worden ook vaak activiteiten georganiseerd waarbij iedereen uit de buurt mee kan doen.{"slug":"s-gravenhage","title":"s-Gravenhage"}
s-gravenhage