263 huurhuizen gevonden met deze zoekopdracht
Verberg filters
1
8
Zoeken
Filter icon Filter zoeken
Toon 263 resultaten

Huurwoningen in Maastricht – 263 woningen te huur

Filter op:
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
Soortgelijke zoekopdrachten

Kamers te huur in Maastricht

In het uiterste zuiden van Nederland ligt de stad Maastricht. De stad ligt in Nederland, maar is slechts een kwestie van minuten verwijderd van België en Duitsland. Het is een geweldige plek om te wonen als je graag meerdere landen wilt verkennen. Inwoners van Maastricht delen over het algemeen huurappartementen en huisvesting, net zoals studenten een studentenhuis of huurflat delen. Op deze manier genieten ze van elkaars gezelschap en delen de meeste kosten. Als je een voorkeur hebt voor je eigen woonruimte, kun je een studio of appartement huren in Maastricht. Als je op zoek bent naar een kamer, studio of appartement in Maastricht, dan kun je een zoektocht online beginnen. Op internet vind je het grootste aanbod van betaalbare huurwoningen.

Waar moet ik wonen in Maastricht?

Maastricht is een echte studentenstad, de bewoners zijn dan ook jong. De stad heeft studenten ook veel te bieden, zoals leuke restaurants, bars en cafés. Studenten gaan over het algemeen naar de Universiteit Maastricht, Zuyd Hogeschool, Business School Noteboom of de Jan van Eyck Academie. Internationale studenten zijn erg aanwezig in Maastricht, de helft van alle studenten in Maastricht zijn internationale studenten. Een zeer populaire straat waar veel studenten wonen (of in de nabijheid) is het Koning Emmaplein. Veel van de studentenhuizen in Maastricht liggen rond deze straat. Een buurt die in de buurt van de meeste universiteiten ligt is het Jerkerkwartier, daar kun je veel studentenwoningen zoals kamers en studio's huren. Als je niet in de buurt van de campus of bovenstaande buurt woont. Niet getreurt! In Maastricht kun je de fiets gebruiken om van A naar B te komen of je maakt gebruik van het goed functionerende openbaar vervoer in Maastricht.

Winkelen in Maastricht

Vanuit het hele land gaan mensen naar Maastricht voor een dagje winkelen. U kunt zich dus voorstellen dat het winkelaanbod zeer breed en divers is. Het pittoreske karakter van het centrum geeft extra winkelsfeer. Drie blokken vormen de hoofdwinkelstraat in het centrum. De Wycker brugstraat is de belangrijkste winkelstraat aan de andere kant van het station. Elke donderdag zijn de winkels tot 21.00 uur open. Indien u van plan bent een huis te huren in Maastricht, dan kunt u ook elke zondag winkelen. Vanuit Maastricht heeft u een goede verbinding naar Antwerpen. Er gaat elk uur een trein, u bent er in een half uur. Ook Heerlen ligt vlakbij Maastricht. Overweeg om u te vestigen in deze wereldstad, het zal zeker meer dan de moeite waard zijn.

Vrijetijdsbesteding in Maastricht

Er zijn 1.677 rijksmonumenten in Maastricht. Er is altijd wel iets te zien. Mooie gevels en bijzondere gebouwen zijn geen verrassing bij het slenteren door deze gezellige stad. De grot van St. Peter is eveneens een must-see wanneer je een huis huurt in deze prachtige stad. Je kunt je vergapen aan van alles en nog wat. Als je een huis huurt in Maastricht kun je natuurlijk ook overwegen om een avond te spenderen in een van de bioscopen die de stad rijk is. Daarnaast is een bezoekje aan de vele bars, restaurants en musea meer dan de moeite waard.

Geschiedenis van Maastricht

Ben je van plan om een ​​huis te huren in Maastricht, dan verveel je je nooit. Talrijke monumenten vertellen de lange geschiedenis van deze stad. Deze stad maakt deel uit van het Romeinse rijk en je kunt er veel zien. Maastricht was in de middeleeuwen een religieuze plaats. Dit verklaart de talrijke kerken. De meest populaire zijn Onze-Lieve-Vrouwekerk en Sint-Jan. Maastricht heeft nogal wat bekende gezichten groot gebracht. De bekendste zijn Andre Rieu en politicus Frans Timmermans. Als je een huis wilt huren in Maastricht, kom je vaak bekende Nederlanders tegen. Maastricht een genot om te vertoeven!

Waar te wonen als gezin in Maastricht?

Bovenaan de lijst voor veel gezinnen die naar een nieuwe locatie verhuizen in Maastricht, staat kwaliteitsonderwijs en Maastricht biedt veelal onderwijs van hoge kwaliteit. 

De nabijheid van faciliteiten zoals recreatiegebieden is ook belangrijk. Er zijn veel gebieden om uit te kiezen in Maastricht, afhankelijk van wat uw gezin nodig heeft. Niet alle woonwijken zijn in hoogbouw, maar dit past misschien het beste bij u en uw gezin.

Binnenstad

Het is u vergeven als u vergeet dat u in een culinaire hoofdstad woont, zeker wanneer u ervoor kiest om zich in de Binnenstad te vestigen. Deze schilderachtige, idyllische wijk ligt aan de oever van de rivier de Maas en lijkt op een impressionistisch schilderij dat tot leven is gekomen. De mensen zijn er erg vriendelijk en de omgeving is ongelooflijk schilderachtig, waardoor het een van de meest relaxte gebieden in de stad is, terwijl het toch een goede toegang tot de rest van de wijken heeft. 

Als inwoner van de Binnenstad hebt u toegang tot een van de beste parken in de stad, namelijk het Vrijthof. 365 dagen per jaar geopend en helemaal gratis. Een geweldig dagje uit om van de zon te genieten.

Qua bars en restaurants is er keuze genoeg en u kunt eigenlijk niet fout gaan. Diverse cafés zullen na verloop van tijd boven aan uw lijst pronken. Hoewel het prijzig is, is het de moeite waard voor het beste eten en drinken in de stad. Voor de beste koffie in de wijk moet u zeker een kijkje nemen bij de diverse koffiehuizen. En voor een avondje uit zijn er een paar gelegenheden te vinden, waar veel optredens en stand-up comedy avonden plaatsvinden.

Vergeleken met andere relatief centrale locaties in de stad, is de Binnenstad aan de hoge kant wat huurprijs betreft. Er is een goede mix van appartementen, van functioneel tot luxe, maar ook herenhuizen en gehele huurwoningen. Een drie slaapkamer appartement dat 'pragmatisch' met zijn ruimte omgaat, is te vinden voor 1500 euro per maand, wat redelijk geprijsd is. In het hoge segment is er ook genoeg te vinden, met ruime designer appartementen van tussen de 2000 en 2500 euro per maand. Als u echter uw zinnen hebt gezet op een huurhuis, kunt u een vrijstaand herenhuis (met ongeveer vijf slaapkamers) vinden vanaf 3500 euro per maand. Als het hebben van een tuin een prioriteit is, dan komt u in de buurt van de 4500 euro per maand. 

Voor wie is deze buurt bedoeld?

Nieuwe huurders met een voorliefde voor het buitenleven en de gemeenschap die toch in contact willen blijven of in het stadscentrum moeten werken. Het is ook geweldig voor gezinnen die hun zinnen hebben gezet op het buitenleven en een buurt waar je kunt ontspannen met jonge kinderen.

Jekerkwartier

De stad Maastricht is, op zijn zachtst gezegd, cultureel dichtbevolkt. Het heeft enkele musea. Er is ook een ongelooflijk dynamisch jaarlijks programma van culturele evenementen die zich voornamelijk centreren rond het Vrijthof.

Jekerkwartier is het op vijf na dichtstbevolkte woongebied van Nederland en levert dan ook terecht goede prestaties op het gebied van eten, drinken en entertainment. Proef zeker de geweldige pizza en het bier die de verschillende horeca gelegenheden te bieden hebben. Voor een van de beste Maastrichtse restaurants in de stad gaat u naar een willekeurige straat aan de rand van het Jekerkwartier. En voor een hedendaags Europees diner van topklasse zijn er maar weinig plekken die beter zijn dan de horeca gevestigd in het Jekerkwartier. Klaar voor een avondje uit? Het Jekerkwartier heeft alles voor u. Ga eens langs bij een willekeurige kroeg voor een verbazingwekkende selectie ambachtelijke bieren in een geweldig, verbouwd pakhuis. Als dansen en cocktails meer uw ding is, dan is een hippe plek met geweldige drankjes en muziek niet ver weg.

Huren in het Jekerkwartier

Het huren in het Jekerkwartier volgt een soortgelijke trend. Aan de rand van het Jekerkwartier kunt u een drie slaapkamer appartement huren voor ongeveer 950 euro per maand, terwijl de prijzen oplopen tot 1100 euro per maand voor iets vergelijkbaars dichter bij het centrum van Maastricht.

Voor wie is deze buurt bedoeld?

Met bijna een kwart van de inwoners die niet uit Maastricht komen, is dit een geweldige plek voor nieuwelingen. Omdat het zo'n dichtbevolkt gebied is, is er ook genoeg te doen op het gebied van sightseeing, eten, drinken en winkelen.

Kommelkwartier

Als je je wilt mengen onder de hippe bewoners van de stad dan heeft Maastricht geen tekort aan echt gezellige gebieden. Het Kommelkwartier in Maastricht is een van de meest trendy wijken van de stad. Het ligt ook op een steenworp afstand van het oude stadscentrum, met een busreis van slechts acht minuten naar het oude stadscentrum. 

Het Kommelkwartier biedt in wezen alles wat je van een plaats met deze naam zou verwachten. Verlaten pakhuizen uit de industriële hoogtijdagen van de stad zijn gerenoveerd en andere afgebroken om plaats te maken voor design ruimtes met een belachelijk groot aantal galeries, bars, restaurants en clubs. Er is ook een goede selectie van modieuze kringloopwinkels waar je voor koopje een gedragen merktrui kunt aanschaffen, wat in Maastricht een uniekum is.

Omdat het Kommelkwartier bruist en populair is, is er altijd een grote vraag (met bijbehorend  prijskaartje) naar wonen in de wijk. De appartementen hier variëren van voordelige studio's tot grote lofts. Gemeubileerde studio's beginnen meestal vanaf 650 euro per maand en worden vanaf daar snel duurder. Voor iets meer ruimte, beginnen de drie-slaapkamer huurwoningen rond de 925 euro per maand. En als u de mythische Gatsby-figuur wilt uithangen, is die grote open loft waar u altijd al van droomde slechts ongeveer 1750 euro per maand verwijderd. Een kleine prijs om te betalen voor grote dromen.

 


{"slug":"maastricht","title":"Maastricht"}
maastricht