110 particuliere woningen gevonden
Verberg filters
1
8
Zoeken
Filter icon Filter zoeken
110 particuliere woningen gevonden

Huurwoningen in Arnhem – 110 woningen te huur

Filter op:
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
Soortgelijke zoekopdrachten

Huurwoningen in Arnhem

Als je op zoek bent naar een woning in Arnhem, dan is het verstandig om je eens goed te verdiepen in verschillende eigenschappen die van invloed kunnen zijn op jouw keuzes. Misschien ben je op zoek naar een goedkope huurwoning in Arnhem, of juist naar een woning die energiezuinig is, maar weet je niet goed waar je moet beginnen. Het kan ook zijn dat je al een huurwoning in Arnhem hebt gevonden, maar dat je nog vragen hebt over de verschillende buurten of dat je wil weten waar je op moet letten bij het huren van een woning in Arnhem. Daarom behandelen we in dit artikel de volgende onderwerpen:

  • Goedkope huurwoningen in Arnhem
  • Energiezuinig huren in Arnhem
  • Wonen in Arnhem: de verschillende buurten
  • Veelgemaakte fouten bij een huis huren in Arnhem

Goedkope huurwoningen in Arnhem

Arnhem is een echte studentenstad en daarom worden er veel goedkope woningen aangeboden, van kleine kamers met gedeelde faciliteiten tot appartementen en volledige woningen met tuin. Het aanbod in Arnhem is groot en daardoor is het soms moeilijk om in te schatten wat een goede prijs is voor een woning als je kijkt naar de locatie en de oppervlakte. Als je op zoek bent naar een goedkope huurwoning in Arnhem zal je bijvoorbeeld kunnen kiezen tussen een woning waarbij je de faciliteiten deelt met andere bewoners of een appartement waarbij je alle voorzieningen voor jezelf hebt. In dit gedeelte laten we je daarom zien in welke prijsklassen je een huurwoning in Arnhem kan vinden en wat je voor die prijs kan verwachten.

1.     Huurwoningen in Arnhem onder de €250

Wanneer je in Arnhem wil wonen voor minder dan €250, dan is de kans groot dat je een kamer van 10 m2 kan vinden, waarbij je ongeveer tien minuten bij het centrum vandaan woont, bijvoorbeeld in Klarendal. Je deelt voorzieningen zoals de badkamer en de keuken met medebewoners en eventuele bijkomende kosten als gas, water, elektra en gemeentelijke belastingen zitten bij je huur inbegrepen.

2.     Huurwoningen in Arnhem rond de €350

Voor €350 kan je bijvoorbeeld in het Spijkerkwartier een kamer van 12 m2 huren. De prijs is inclusief bijkomende kosten en je deelt de badkamer en de keuken met andere bewoners. Voor €375 euro kan je in Arnhem Noord ook een appartement vinden waarbij je alle voorzieningen voor jezelf hebt, je woont dan dicht bij het centrum en het centraal station. Voor €420 euro kan je een huurwoning in het centrum van Arnhem vinden waarbij je alle voorzieningen voor jezelf hebt en 25 m2 tot je beschikking hebt.

3.     Huurwoningen in Arnhem rond de €500

Als je rond de €500 in de maand te besteden hebt, kan je in de buurt van het station bijvoorbeeld een leuk appartement van 18 m2 met eigen voorzieningen vinden. Voor hetzelfde geld kan je ook een iets ruimer appartement vinden in een wijk die iets verder uit het centrum ligt, waarbij je 24m2 woonoppervlakte krijgt. Je hoeft de voorzieningen niet te delen en alle bijkomende kosten zijn inbegrepen.

4.     Huurwoningen in Arnhem rond de €600

Voor €600 kan je in Arnhem een ruime bovenwoning met 2 kamers van 75 m2 huren. Je woont dan net iets buiten het centrum maar wel erg ruim. Wil je liever toch iets dichter bij het centrum wonen? Dan kan je voor €675 ook een appartement met 2 kamers in de binnenstad huren. Je hebt dan 34 m2 tot je beschikking en alle bijkomende kosten zitten bij je huur inbegrepen.

5.     Huurwoningen in Arnhem voor meer dan €600

Er worden in Arnhem veel huurwoningen aangeboden in veel verschillende prijsklassen en er is altijd wel iets te vinden dat bij je woonwensen en je budget past. Gemiddeld worden er in Arnhem 110 huurwoningen per maand aangeboden, waarbij de goedkoopste huurwoningen per maand €250 kosten en rond de 8 m2 aan oppervlakte hebben. De duurste huurwoningen in Arnhem hebben een oppervlakte tussen de 120 en 240 m2 en variëren in prijs van €1375 tot €2350.

Energiezuinig huren in Arnhem

Arnhem staat erom bekend dat het een groene regio is en met dank aan de modestudenten wordt Arnhem ook gezien als een hippe en vooruitstrevende stad. Het is dus de ideale plek om met de trends van deze tijd mee te gaan en groen huren hoort daar zeker bij. Veel mensen denken dat energiezuinig wonen onmogelijk is in een huurwoning, omdat grote energiebesparende aanpassingen zoals isolatie en dubbel glas door de verhuurder moeten worden afgehandeld. Gelukkig zijn er ook een aantal tips die je kunnen helpen om energiezuinig te huren in Arnhem, zonder dat je daarvoor in je woning hoeft te investeren.

1.     Kleine isolatie

Als je een huurwoning in Arnhem hebt die niet goed is geïsoleerd, dan kan je dat met een kleine investering verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan isolerende folie die je achter de verwarming of op je raam plakt of aan een tochtstrip die ervoor zorgt dat je ramen en deuren niet langer koude lucht doorlaten. Al deze spullen kan je voor weinig geld bij de bouwmarkt halen en zullen voor een aanzienlijke verandering in je stookkosten zorgen.

2.     Let op bij alles met een stekker

Zorg ervoor dat je altijd het licht uitdoet als je net niet in een ruimte bent en laat andere apparaten niet in sluimerstand staan, maar zet ze altijd uit. Het is een kleine moeite die een grote invloed kan hebben op jouw energieverbruik. Vergeet niet om ook aan apparaten als je koffiezetapparaat te denken, die erom bekend staat dat hij ook energie verbruikt als hij niet aan staat. Haal voor de zekerheid dus altijd de stekker eruit.

3.     Vervang alle lampen

Het is een kleine moeite om alle oude gloeilampen in je huis te vervangen voor ledlampen. De investering die je maakt bij de aanschaf van de ledlampen kan je gemakkelijk terugverdienen met de energie die je bespaart. Een fijne bijkomstigheid is ook dat het licht van ledlampen veel sfeervoller is dan dat van gloei- of tl-lampen. Het is dus tegelijkertijd ook een investering in de sfeer van je huis.

 4.     Pas je gewoontes aan

Een van de gratis dingen die je kan doen om je huis energiezuiniger te maken, is het aanpassen van een paar van je dagelijkse bezigheden. Doe bijvoorbeeld minder vaak de was en gebruik voor het wassen van je kleding alleen lage temperaturen. Hang je was zo vaak mogelijk te drogen en gebruik geen droger. Douche minder lang en trek in de winter een extra trui aan, zodat je de verwarming wat lager kan zetten.

Wonen in Arnhem: de verschillende buurten

Arnhem is een diverse stad die veel te bieden heeft. Je kan er niet alleen genieten van de groene omgeving, maar er is ook genoeg te doen op het gebied van architectuur, beeldende kunst, theater en mode. Als je op zoek bent naar een huurwoning in een buurt die goed bij jou past, dan is het verstandig om je eens te verdiepen in de verschillende buurten van Arnhem. We hebben hier een overzicht van de meest populaire buurten in Arnhem gemaakt:

 1.     Het centrum van Arnhem

Als je een huurwoning in het centrum van Arnhem hebt gevonden, woon je prachtig centraal. Je zit niet alleen dicht bij het centraal station, maar je hebt ook het water van de Nederrijn en het groen van het Musispark op loopafstand. Het centrum van Arnhem is het drukste punt van de stad, dus je moet wel voorbereid zijn op eventuele geluidsoverlast in het weekend. Vergeet ook niet dat het in het centrum van Arnhem niet altijd gemakkelijk is om een parkeerplek voor je auto te vinden.

2.     Het spijkerkwartier

Het spijkerkwartier in Arnhem Noord is een kleine wijk die door het Musispark van de binnenstad wordt gescheiden. Je woont nog steeds dicht bij het centrum, maar je bent hier wat verder verwijderd van het rumoer dat een binnenstad met zich mee kan brengen. De bewoners van de wijk zijn vooral studenten en kunstenaars, die in de oude woningen of juist in een sociale huurwoning wonen.

3.     Arnhemse Broek

Deze buurt in Arnhem Noord is een van de grootste wijken qua oppervlakte en staat erom bekend dat hij erg dichtbebouwd is. Je vindt er arbeiderswoningen, maar ook ruime jaren 30 woningen. In 2003 is de buurt volledig opnieuw ingedeeld en daardoor is een bijzondere combinatie van oude en nieuwe woningen ontstaan. Sinds de herstructurering zijn er mensen uit alle lagen van de bevolking in de wijk komen wonen en daardoor is de buurt erg dynamisch.

4.     Malburgen Oost

Malburgen is een van de grootste wijken in Arnhem Zuid, qua oppervlakte en qua inwonersaantal. Je vindt er woningen van voor de oorlog, maar ook nieuwbouwprojecten die in de laatste paar jaar zijn ontwikkeld, er is dus voor iedere huurwens wel iets te vinden. De gemeente Arnhem is momenteel hard bezig om de openbare ruimtes in de buurt op te knappen en daardoor is de buurt opkomend onder woningzoekenden.

Veelgemaakte fouten bij een huis huren in Arnhem

Zeker als je voor de eerste keer een appartement of woning gaat huren, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten om er zeker van te zijn dat alles goed verloopt. Het zou namelijk erg zonde zijn als jij net een fijn appartement in het Spijkerkwartier hebt gevonden, om er vervolgens achter te komen dat het toch niet naar wens is. Daarom hebben we hier een lijstje gemaakt van veelvoorkomende fouten tijdens het huren in Arnhem:

1.     Je hebt je niet verdiept in de buurt

Je hebt eindelijk een mooie huurwoning gevonden in Malburgen, maar zodra je andere mensen erover verteld, kijken ze je met een schuin oog aan. Ga jij in Malburgen wonen? Zo’n buurt is toch helemaal niks voor jou? Dit kan je voorkomen door je goed in te lezen over een buurt door bijvoorbeeld oude krantenberichten op te zoeken of na de bezichtiging eens een rondje te wandelen door de omliggende straten.

2.     Je hebt niet onderhandeld over de prijs

Het is in Arnhem makkelijk om een goedkope huurwoning te vinden en daarom vergeten veel huurders om over de prijs van de huur te onderhandelen. Jij bent natuurlijk blij dat je een appartement hebt gevonden en je wil het niet verpesten door om een lagere prijs te vragen. Denk maar zo: niet geschoten is altijd mis en de kans is erg klein dat een verhuurder van de huur af zal zien omdat jij een lagere prijs probeert te onderhandelen.

3.     Je huurt een woning zonder contract

In Arnhem wonen erg veel studenten en daardoor is het gebruikelijk dat een woning voor een studentenkamer zonder contract wordt verhuurd. Wanneer je echter een appartement of een woning betrekt, is het wel gebruikelijk dat je een contract tekent. Dit zorgt ervoor dat bepaalde afspraken over bijvoorbeeld de prijs van de huur en de duur van je verblijf wettelijk worden vastgelegd. De verhuurder kan deze dan niet zomaar veranderen en daardoor word jij als huurder beschermd.

4.     Je hebt het appartement of de woning niet gecontroleerd

Bij veel huurwoningen in Arnhem moet je een borg betalen die je pas terugkrijgt wanneer je de woning weer verlaat. Het is dus erg belangrijk dat je goed controleert hoe je de woning aangeleverd hebt gekregen. Zit er bijvoorbeeld al een scheur in de muur? Maak daar van een foto van en laat die ondertekenen door de verhuurder. Zo voorkom je dat hij achteraf kan beweren dat jij die scheur hebt veroorzaakt en dat de kosten voor reparatie op je borgsom in mindering worden gebracht.

5.     Je betaalt voor dingen die niet onder jouw verantwoordelijkheid vallen

Als je een mooie huurwoning in Arnhem gevonden hebt, is het belangrijk dat je met de verhuurder overlegt welke kosten voor jou zijn en welke voor hem. Kijk op de website van de gemeente Arnhem welke kosten er betrekking hebben op het huren van een woning en verdeel die over jou en je huisbaas. De afvalstoffenheffing kan bijvoorbeeld door jou worden betaald, maar kosten die betrekking hebben op het onderhoud van het huis, moeten door de huisbaas worden betaald. 

{"slug":"arnhem","title":"Arnhem"}
arnhem