De beste provincie in het geval van een zombie-apocalyps

Welke Nederlandse provincie is het meest geschikt om te overleven in de wereld van de wandelende doden?

Ontde

Introductie

De wereld heeft de afgelopen jaren genoeg problemen gehad. Covid, de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, economische en sociale veranderingen in de samenleving. Er is veel veranderd en het heeft met name veel invloed op het gebied van onroerend goed en huurvastgoed, waar het landschap nog continu blijft veranderen.

Bij Rentola willen we deze veranderingen vinden en analyseren en ze presenteren in het handigste en meest begrijpelijke formaat - ranglijsten.

Deze keer hebben we besloten om een ​​probleem te verzinnen. Wat als de wereld wordt overgenomen door een nieuwe epidemie die mensen in zombies verandert? Wat als er een nieuwe oorlog uitbreekt, een tussen de levenden en de doden? En waar, in ons geliefde Nederland, vind je dan de meeste kans om te overleven?

We creëerden 5 categorieën met gegevens (Kwetsbaarheid, Schuilplaatsen, Bevoorrading, Veiligheid, Mobiliteit), analyseerden ze allemaal en vonden de beste Nederlandse provincie op basis van het gemiddelde van de 5 categorieën. Dus als je niet het geluk hebt om in de veiligste provincie te wonen in het geval van een wereldwijde of nationale zombie-apocalyps, raden we je aan om dat op te lossen door onze site te gebruiken om een huurwoning op de juiste plek te vinden.

introduction

5 groepen gegevens

 • vulnerability icon

  Kwetsbaarheid

  Indicatoren: Bevolkingsdichtheidsindex, sterftecijferindex, invaliditeitsindex, gezondheidsproblemen op lange termijn, enz

  Bepaalde plaatsen zijn simpelweg gecreëerd voor epidemieën en hun snelle verspreiding. Denk eens terug aan de afgelopen jaren. De enorme bevolkingsdichtheid, de toestroom van toeristen, het percentage chronische ziekten onder de bevolking en zelfs de rampenrisico-index, ja, we hebben dit allemaal gebruikt om te berekenen welke van de provincies het meest kwetsbaar is bij de golf van doden.

 • hideouts icon

  Schuilplaatsen

  Indicatoren: Woningindex van de juiste grootte; totale wooneenheden, afzonderlijk huis, enz

  Apocalyps gaat niet alleen over astronauten die op een heroïsche missie vliegen om een asteroïde op weg naar de aarde te vernietigen, het is vaak een spelletje verstoppertje. Daarom is het belangrijk om de beste, meest beschermde of afgelegen plek te vinden om uw leven te redden en aardappelen te telen. Deze index laat zien hoeveel onderduikadressen er in de regio zijn.

 • supplies icon

  Bevoorrading

  Indicatoren: Landbouwgrondstoffen, landbouw-, bosbouw- en visserij-index, accommodatie- en foodservice-activiteiten, enz

  Ja, u heeft veel dingen nodig: voedsel, brandstof, gereedschap, wapens, kleding, medicijnen en misschien zelfs huisdieren. Het is dus beter om al deze winkels in de buurt te hebben, zodat u er zo snel mogelijk goederen van kunt lenen. (Maar u moet het later teruggeven!)

 • mobility icon

  Mobiliteit

  Indicatoren: Verkeersveiligheid, campers, aantal motorvoertuigen per huishouden, etc

  Het kan ook zijn dat u veel zult moeten reizen op zoek naar overlevenden, voorzieningen of een beter lot. Daarom is het belangrijk dat transport uw vriend is en mobiliteit uw beste bondgenoot.

 • safety icon

  Veiligheid

  Indicatoren: Misdaadindex, aantal mensen dat in strijdkrachten heeft gediend, enz

  Over wapens en hulpmiddelen voor zelfverdediging gesproken. We hebben gekeken wie de meeste wapens, gespecialiseerde winkels en militaire bases heeft. Dus nu weten we wie het meest waarschijnlijk een zombiebraadstuk heeft.

categories

Gegevens/
Metho
dologie

Alle gegevens zijn verzameld en verwerkt door het Centraal Bureau voor de Statistiek. Voor elke databron zijn de meest recente beschikbare gegevens gebruikt. Min-max normalisatie is gebruikt om de betreffende gegevensbronnen te indexeren. Deze manier van indexeren stelt ons in staat om alle soorten gegevens om te zetten naar een waarde tussen 1-10, waarbij 1 staat voor de laagste/slechtste waarde en 10 voor de hoogste/beste waarde binnen de betreffende categorieën. Dit betekent dat hoe hoger een score een gebied behaalt, hoe beter het is ten opzichte van de andere gebieden. Om een zo nauwkeurig en representatief mogelijk resultaat te garanderen, zijn alle provincies waarvan meer dan twee gegevensbronnen ontbreken verwijderd uit de kwaliteitsindex.

categories