407 particuliere woningen gevonden
Verberg filters
1
8
Zoeken
Filter icon Filter zoeken
407 particuliere woningen gevonden

Huurwoningen in Rotterdam – 407 woningen te huur

Filter op:
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
Soortgelijke zoekopdrachten

Huurwoningen in Rotterdam

Wat zijn de goedkoopste huurwoningen die je in Rotterdam kunt vinden en welke zijn direct beschikbaar? In dit artikel vertellen we je op basis van alle data van het afgelopen jaar nauwkeurig de prijsontwikkeling per gebied, zodat je weet waar je de goedkoopste woning direct kunt huren. We zullen hiervoor de laatste gegevens, die beschikbaar zijn, gebruiken.

De volgende onderwerpen zullen de revue passeren;

  • Wat is de prijs voor het huren van een woning in Rotterdam (centrum)?
  • De buurten Blijdorp en Kralingen in Rotterdam worden uitgelicht 
  • Wat voor type huurhuis gaat je voorkeur uit, sociale huur of de vrije sector?
  • Een stappenplan om binnen 3 dagen een bliksemstart te maken bij het zoeken
  • Waar vooral op te letten wanneer je een huis in Rotterdam gaat huren

Huren in Rotterdam Niet Goedkoop

Rotterdam is al jaren niet goedkoop meer. Veel makelaars zullen dat erkennen. Elke buurt is echter heel anders, met de bijbehorende oppervlakte per woning. Indien je weet waar je de informatie moet zoeken, kun je betaalbare woningen die direct beschikbaar zijn vinden (ook zonder makelaars). De gemiddelde m2-prijs op de vrije markt in 2020 varieerde van 14,28 euro in Prins Alexander tot 19,67 euro per vierkante meter in Kralingen. Dat is een wezenlijk verschil.

De nieuwste aanbod goedkoopste huurwoningen en direct beschikbaar in de stad Rotterdam vind je momenteel in Kralingen, Charlois, Blijdorp en IJsselmonde, gekeken naar het aantal kamers.

Sociale Huurwoning of Vrij Sector Huurwoning?

Uiteraard moeten we onderscheid maken tussen sociale huurwoningen in Rotterdam en vrije sector huurwoningen in Rotterdam. Sociale huurwoningen zijn verhuurde huurwoningen waarvan de berekende huurprijs niet hoger is dan 737 euro (huurprijs bepaald door de overheid in 2020). Maar om in aanmerking te komen, moet het inkomen aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Het vervelende is dat je, zelfs als je aan deze voorwaarden voldoet, niet direct de nieuwste sociale huurwoning in Rotterdam kunt krijgen. Er is een erg lange wachtlijst, vooral voor eerder genoemde huurprijs. Afhankelijk van je wensen en eisen kan dit vele jaren duren. Vooral als het aantal kamers en direct de nieuwste beschikbare huurwoning een harde eis is. Voor de meesten van ons geen optie. Resteert de optie om een keuze te maken uit huurwoningen die worden aangeboden in de vrije sector.

Huurwoningen Rotterdam in de Vrije Sector

Wil je dus snel een woning huren in Rotterdam zonder lang wachten of gebruik te maken van allerlei makelaars, dan zal je op zoek moeten gaan naar huurwoningen in Rotterdam. Daarbij zal je rekening moeten houden met een hogere huurprijs in Rotterdam (boven de 737 euro).

Als het budget krap is, let dan vooral op de resultaten met de laagste M2-prijs. Ben je op zoek naar je eigen een- of tweekamerappartement (ongeveer 67 m), overweeg dan om het met anderen te delen.

Binnen 3 Dagen een Huis Huren in Rotterdam

Wil jij ook zo graag wonen in Rotterdam? In de vrije sector huur je een huis in 2 weken of minder. Maar dan moet je wel op de juiste manier op zoek gaan. Hieronder vind je een stappenplan om jezelf binnen 2 weken te helpen aan een huurwoning in Rotterdam.

1. Stel Haalbare Doelen

Realistische eisen zijn het belangrijkst. Plaats alleen absolute must-haves in de zoekcriteria. Als de zoekcriteria voldoende aanbod lijken te hebben, kun je op elk moment "nice to haves" toevoegen. Weet wat de huurprijs is in de wijk die je zoekt, bekijk hier een overzicht van de goedkoopste wijk in Rotterdam. Voor minder dan 1.000 euro is het lastig om in het centrum van Rotterdam een woning met 3 kamers (ongeveer 67 m) te vinden. Een woning van 75 m (3 kamers) oppervlakte buiten het centrum, in Blijdorp of Kralingen is daarentegen een realistischere zoekopdracht. De prijs van een 75 m (3 kamers) woning in Blijdorp of Kralingen is betaalbaar. Daarnaast worden woningen van 75 m (3 kamers) vaker aangeboden.

2. Weet Waar je Moet Zoeken

Weten waar het meeste onroerend goed aanbod beschikbaar is, helpt je bij het zoeken. Target je echter alleen een grote website (zoals Funda), dan mis je een groot deel van het aanbod. Zorg er dus voor dat je ook op een kleinere website zoekt. En pas op voor oplichters. Websites die lage prijzen vragen voor het aanbod van luxe huizen, of eigenaren die vooruitbetalingen willen ontvangen, zullen bijna nooit te vertrouwen zijn.

3. Zoek Meerdere Keren Per Dag

Als je echt een kans wilt, moet je een van de eersten zijn die een huis vindt. Hiervoor moet je meerdere keren per dag zoeken. Als je één of twee keer per dag zoekt, hebben waarschijnlijk 20 of meer mensen op het huurhuis gereageerd toen je het vond. Dagelijks komen er nieuwe bij, dus kijk meerdere keren per dag op de website.

4. Maak Tijd Vrij

Het is niet eenvoudig om bovenstaande werkzaamheden af te maken en het kost veel tijd. Als je ook snel moet rondkijken om een ​​huis te huren, moet je tijd in je agenda vrij kunnen maken. Daarom raden we je aan om minimaal een week vakantie te nemen om naar huurwoningen in Rotterdam te kijken. Sommige klanten vertelden ons dat ze het volgende bezichtigingsmoment hadden afgesproken na het bezichtigen van huurwoningen Rotterdam. Op deze manier huurden ze binnen een paar dagen een huis.

5. Pas de voorwaarden aan

Als je de eerste week geen goede huurwoningen in Rotterdam vindt, pas dan de criteria aan. Misschien kan jouw budget een beetje worden verhoogd, of kun je een andere huurwoning buiten het centrum van Rotterdam overwegen. Pas de wijzigingen toe op alle e-mailwaarschuwingen die zijn ingesteld.

De Meest Gemaakte Fouten bij het Zoeken Naar Huurwoningen in Rotterdam

Soms is het erg handig om te weten wat je niet moet doen, omdat dit automatisch leidt tot het juiste doen. We zullen een aantal gemaakte fouten behandelen die je nu net niet moet maken wanneer je een woning direct wilt huren in de stad Rotterdam.

”Voor een Klein Bedrag Woon ik in het Centrum van Rotterdam”

De maximale huurprijs van sociale huurwoningen is 711 euro, voor 3 kamers. Hieruit kun je in principe de volgende conclusie trekken: iedere particuliere verhuurder zal de huur hierop aanpassen en genoeg burgers kunnen een woning in Rotterdam betalen. Bovendien is wonen in de stad Rotterdam meestal 24,56 euro per vierkante meter waard, afhankelijk van het aantal kamers. Als we gemiddeld 55 vierkante meter voor een eenkamerappartement berekenen in Rotterdam, moeten we dus voor deze woning 1.350 euro betalen. 

”In Kralingen of Blijdorp Wil ik Niet Wonen!”

Stadsdelen of buurten uitsluiten is zo zonde. Je vindt overal in Rotterdam mooie buurten dat je het centrum bijna vergeet. Veel bewoners van Rotterdam kampen met hetzelfde probleem, de buurt verandert vaak in snel tempo. Velen hebben vrienden die zijn geboren en getogen in Rotterdam en die zijn nu gevestigd in Kralingen, Blijdorp en zelfs buiten Rotterdam gaan wonen. Ben je op zoek naar huurwoningen in Rotterdam, kijk dan goed voordat je gebieden als Kralingen of Blijdorp uitsluit.

”Ik Huur Wel Even een Woning in Rotterdam”

Begin op tijd en neem de tijd om een huurwoning te zoeken en vervolgens te bekijken. Blokkeer indien mogelijk twee weken in de kalender. Gebruik deze dagen om te bepalen wat een echte huurwoning in Rotterdam zou moeten hebben, waar de huurwoning mag staan ​​en hoeveel de huurwoning gaat kosten. Zodra je dit duidelijk hebt, kun je reageren op de woning. De concurrentie is hevig, dus doe het vaak. Bekijk alle woningen die je kunt bezichtigen en kijk vooral of de woning er netjes en verzorgd uit.

”De Woning Ziet er Niet Uit, Dus ik Neem de Woning Niet”

Het is soms een kunst om door de "rotzooi" van een woning heen te kijken en de potentie van de Rotterdamse woningen te zien. Hoe dan ook, het heeft geen zin om je tijd te verliezen in mooie woningen, die gelegen zijn op plaatsen met tuinen en kookeilanden, die je niet kunt betalen. Je kunt de muren van een woning schilderen en meubels in fasen kopen. Ga eerst zitten in de woning, open een fles champagne en de rest komt wel.

Waar Op Letten Bij het Huren van een Huis in Rotterdam?

Of u nu een huis huurt of koopt, er zijn altijd wel een aantal zaken waar u op moet letten. Sommige dingen zijn vergelijkbaar en belangrijk voor beide levensstijlen. Denk bijvoorbeeld aan de afstand tussen het huis en je werk, familie of vrienden. Welke voorzieningen zijn er in de omgeving en hoe valt zonlicht het huis binnen? Bij huurwoningen zijn er echter ook veel zaken waar u op moet letten.

Reiniging en Onderhoud

Het betreft voornamelijk het verhuren van appartementen in de stad. Flatgebouwen hebben vaak een trap. Maar wie gaat het trappenhuis schoonmaken? Wil de verhuurder dat je dit doet? Moet je het eens zijn met andere huurders? Of regelt de verhuurder dit voor je?

Wanneer een huurwoning onderhouden moet worden, hangt het meestal af van wie er verantwoordelijk is. Kleine gebreken en gebreken dienen veelal door de huurder zelf verholpen en betaald te worden. Denk aan het dagelijkse onderhoud van de woning. Grote herstellings- en onderhoudskosten zijn voor rekening van de verhuurder. Zorg voor een duidelijke afspraak met de verhuurder. Zo vermijd je onverwachte problemen bij een storing.

Energielabels in Rotterdam

Het energielabel wordt gehandhaafd door de overheid en door de stad Rotterdam. Niet alleen voor eigen woningen (met minimaal 3 kamers), maar ook voor huurwoningen (met minimaal 3 kamers). Naast deze verplichting is het echter altijd handig om inzicht te krijgen in de staat van het huurhuis op het gebied van energie en duurzaamheid.

Of de woning nu bijvoorbeeld enkel- of dubbelglas is of alleen 2 kamers heeft, in de koude winter in Nederland lopen de stookkosten sterk uiteen. Even belangrijk is het type huishoudelijke cv-ketel. 

Deze gegevens zijn vooral belangrijk als de huur exclusief GWL is. Dan is de huurprijs exclusief aardgas, water en licht, dus deze kosten stijgen maandelijks. In dat geval is het handig om te weten met welk bedrag rekening moet worden gehouden.

Veiligheid in Rotterdam

Wanneer je besluit een kamer te huren in Rotterdam, moet je je hier veilig voelen. Wonen in Rotterdam is sterk in opkomst, waardoor er gekte op de huizenmarkt is ontstaan. De omgeving waarin de woning zich bevindt is een belangrijke factor, maar er zijn nog veel andere nuttige overwegingen als je gaat wonen in een bepaalde buurt.

Is er bijvoorbeeld enkele of dubbele beglazing op de begane grond? Enkel glas breekt gemakkelijk, waardoor het huis diefstalgevoelig is. Hieraan gerelateerd is de staat van het deurslot. Zijn deze nieuw en oud of roestig? Werkt het slot naar behoren?

Let ook op lekken of natte plekken, ook bij een huis met een oppervlakte van 100 m. Als je dit eenmaal hebt gevonden, is het handig om te controleren of de verhuurder van plan is het probleem gratis op te lossen. Natte plekken duiden meestal op een slechte ventilatie in huis, wat kan leiden tot schimmel of gezondheidsproblemen en niet prettig wonen is.

Een Bijzondere Plek, Huren in Rotterdam Noord

Rotterdam Noord is verreweg de meest onderscheidende gemeente van Rotterdam. Voor de oorlog was er een verscheidenheid aan huizen in eigen bezit en huurwoningen van meer dan 100 m, waardoor het gebied een aantrekkelijke persoonlijkheid kreeg en mensen hier graag woonden. Het levendige straatleven en de aantal gratis kleine festivals in de gemeenschap droegen ook bij aan de ontwikkeling van de gemeenschap. Een verhuurmakelaar in Rotterdam voorziet je graag gratis van inzicht in leukste community van Rotterdam Noord.

Huis Huren in Rotterdam Noord

Huren in de grote stad is niet gratis: bekijken het Oude Noorden van Rotterdam. Deze oude volksbuurt, vol met huizen met minimaal 3 kamers, heeft prachtige gebouwen en is lange tijd een plek geweest waar mensen in Rotterdam graag huizen verkopen. In dit deel van Rotterdam waan je je in een omgeving vol gratis plezier, waar zich speciaalzaken, restaurants, festivals en evenementen bevinden. Bezoek bijvoorbeeld Bertmans voor een heerlijke lunch, of spring langs Lof der Zoetheid om heerlijke desserts te proeven. In de zomer is het Noorderplein een plek voor entertainment en festivals. Van de verfijnde foodtruck op de Rrrollend in Rotterdam tot de jazz tijdens Noord Zie.

Huren in Rotterdam Blijdorp

Het gebied dat het meest bekend is bij niet-Rotterdammers is het grootste dierentuin van Europa: Diergaarde Blijdorp. Er zijn echter meer mogelijkheden in dit deel van Rotterdam. Wil je een kamer huren die direct beschikbaar is, met minimaal 3 kamers, 4 kamers of 5 kamers in Rotterdam dan is Blijdorp een prettige buurt. In Blijdorp geniet je van bekende grachten en rustige straatjes, je vindt er rust, ontspanning en natuurlijk gezelligheid. Want naast wandelen in de groene parken die de buurt rijk is, kun je ook heerlijk ontspannen in het idyllische Vroesenpark. In Blijdorp proef je authentieke pizza's bij La Pizza Noord, of proef je goede wijn bij Café Blij en ervaar je de kracht van deze mooie gemeenschap.

Rotterdam Kralingen Huren

De buurt Kralingen is een populaire bestemming voor het studentenleven, mede doordat de campus van de Erasmus Universiteit in het oosten ligt. Deze buurt heeft zowel studenten als gezinnen en veel objecten met 2 kamers, 4 kamers en 5 kamers. Je vindt hier hier van alles, verschillende soorten restaurants, bars en veel winkelmogelijkheden. Omdat het gebied erg populair is onder studenten, is het slechts 15 minuten fietsen van het stadscentrum en een paar minuten met de tram en metro, dus veel is goed bereikbaar. Studio's zijn schaars, maar privé kamers en appartementen zijn er in overvloed, maar helaas niet gratis.

{"slug":"rotterdam","title":"Rotterdam"}
rotterdam