219 huurhuizen gevonden met deze zoekopdracht
Verberg filters
1
8
Zoeken
Filter icon Filter zoeken
Toon 219 resultaten

Huurwoningen in Haarlem – 219 woningen te huur

Filter op:
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
Soortgelijke zoekopdrachten

Huurwoningen Haarlem

Huurwoningen in Haarlem zijn erg populair. Een mooi appartement huren in Haarlem aan de Waddenzeestraat, een mooi appartement aan de Schermersstraat of een studio aan het Spaarne, het is de ultieme wens van vele huurders. Huurwoningen in Haarlem kunnen aan iedereen worden verhuurd, omdat er simpelweg veel vraag naar is. Door de diversiteit aan woningtypen is er voor ieder wat wils en kan de stad Haarlem gemakkelijk aan verschillende woonwensen voldoen. De hoofdstad van de provincie Noord-Holland heeft prachtige en authentieke wijken. Als je van plan bent om een ​​van de huurwoningen in Haarlem te huren, kun je vanuit elk gebied naar het stadscentrum fietsen of wandelen.

Winkelen in Haarlem

Door een huis te huren in Haarlem kom je uiteindelijk in een goed geoutilleerde stad. Er zijn diverse winkels. De diversiteit aan winkels maakt het winkelen in Haarlem elke dag leuk. In het centrum vind je grote winkelketens. In de Kleine Houtstraat en Gierstraat vind je speciaalzaken. De prachtige gevels en oude gebouwen geven de stad zijn allure. Daarom zijn er veel dingen die de moeite waard zijn om te zien tijdens het winkelen. Er zijn goede redenen om een ​​appartement te huren in Haarlem en de bereikbaarheid van vele winkels is daar een van.

Vrijetijdsbesteding in Haarlem

Er zijn verschillende interessante musea in Haarlem. Zo is het Teylers Museum het oudste museum van Nederland. U kunt er oude munten, prachtige schilderijen en fossielen bewonderen. Ook is er in Haarlem een ​​bioscoop, waar u kunt genieten van diverse blockbusters. Een ander voordeel van een huis huren in Haarlem is de bereikbaarheid van Amsterdam. Met de trein ben je er in 20 minuten. Bij warm weer kunt u direct naar het strand wandelen, een bezoekje aan Zandvoort aan Zee of Bloemendaal aan Zee is meer dan de moeite waard. Met de trein naar Zandvoort ben je er in slechts 11 minuten. Huurappartementen in Haarlem zijn ideaal voor gezinnen met kinderen, maar ook voor studenten. Deze stad is een goede combinatie tussen rustig en levendig. Dit maakt het huren van een huis in Haarlem zo verleidelijk.

Geschiedenis van Haarlem

Haarlem is altijd een verbindingsroute geweest tussen het noorden en het zuiden. De geschiedenis van deze stad gaat vele eeuwen terug. In de middeleeuwen waren er veel brouwerijen en veel scheepsbouwindustrieën. Een huis huren in Haarlem is bijzonder omdat je veel historie kunt zien. Zo vind je bijvoorbeeld de hele collectie in het historisch museum. Organiseer stadswandelingen om je langs bijzondere plekken te laten lopen. Een lijst van bekende personen die lang in Haarlem hebben gewoond of nog steeds wonen zijn onder andere judoka Dennis van der Geest en radiostation DJ Giel Beelen. Bekende Nederlanders die je tijdens het winkelen of nuttigen van een wijntje op een van de vele terrassen kunt tegenkomen. 

Buurten in Haarlem

We nemen een kijkje naar de meest populaire buurten en wat ze te bieden hebben, voor toekomstige huurders die overwegen te gaan wonen in Haarlem.

Met haar prachtige geplaveide straten, schilderachtige puntgevel huizen en tal van culturele bezienswaardigheden, is Haarlem een van de meest gewilde steden in Nederland. Daarnaast is de stad Haarlem een paradijs voor shoppers.

Haarlem is de hoofdstad van de provincie Noord-Holland en ligt ook nog eens op een toplocatie. De stad ligt op slechts 15 minuten met de trein van Amsterdam en 10 minuten van het strand van Zandvoort. Hierdoor wordt het steeds populairder onder expats die op zoek zijn naar kwaliteit van leven buiten de drukte van Amsterdam.

Maar met een toenemende aantrekkingskracht en een groeiende bevolking komen onvermijdelijk hoge huurprijzen. De prijzen zijn de afgelopen jaren in de hele stad omhooggeschoten.  De huur is per vierkante meter in het eerste kwartaal van 2020 met 11,2% gestegen tot € 18,89 per maand. Dat gezegd hebbende, huurders die de overstap willen maken naar Haarlem hebben tal van opties in omliggende buurten; die elk hun eigen unieke charme bieden.

Haarlem Centrum

Zoals in alle steden in Nederland, is accommodatie duurder in het centrum. Hoewel wonen in het bruisende hart van Haarlem zijn duidelijke voordelen heeft, zijn de woningen over het algemeen veel kleiner en daarom minder geschikt voor mensen met kinderen. De gemiddelde huurprijs voor een driekamerappartement in het centrum is bijvoorbeeld €1.450 per maand, terwijl het mediaan maandsalaris, na belastingen, €1.800 per maand bedraagt.

Een ding om rekening mee te houden, vooral bij het kopen van een huis in het centrum, is dat veel gebouwen in dit gebied door de overheid zijn geclassificeerd als zijnde van historische en culturele waarde. Als gevolg daarvan hebben ze vaak strikte bouwbeperkingen die beperken hoeveel u aan de buitenkant mag veranderen. Als locatie echter uw topprioriteit is, en u hunkert naar een bruisend sociaal leven, dan is dit de ideale plek.

Oude Amsterdamsebuurt

De Oude Amsterdamsebuurt ligt aan de oostkant van de stad en is een populaire woonwijk, zowel voor de lokale bevolking als voor nieuwkomers. Het is de thuisbasis van de stadspoort Amsterdamse Poort, die het einde markeert van de oude route van Amsterdam naar Haarlem. De buurt bestaat uit rustige straten met schilderachtige huizen en af en toe een café. 

De buurt is vooral populair onder de leeftijdsgroep 25 tot 45 jaar en 55% van de bewoners is alleenstaand. Vanwege de nabijheid van het stadscentrum, dat op slechts 10 minuten lopen ligt, blijft de huur hoog. Als de locatie echter belangrijk voor u is, kan dit een aantrekkelijke optie zijn.

Kleine Hout

Als wonen dicht bij de natuur hoog op uw checklist staat, dan is Kleine Hout een prima optie. Deze lommerrijke buurt ligt op slechts 15 minuten lopen ten zuiden van het stadscentrum en biedt onderdak aan het Frederikspark en het Haarlemmerhout Bos. Het laatste beschikt over volwassen eikenbomen, uitgestrekte gazons en een kinderboerderij, Kinderboerderij de Houthoeve.

Hoewel nog steeds prijzig in huur, is dit een geweldige locatie voor gezinnen en hondenbezitters die willen ontspannen en genieten van het hebben van een enorme, openbare achtertuin voor de deur. 

Leidsevaartbuurt

Van kleine tot grote huizen en appartementen, er zijn tal van huurmogelijkheden in deze rustige buurt. Populair bij gezinnen met kinderen, de buurt heeft veel faciliteiten, waaronder een voetbalclub, kinderopvang, en de indrukwekkende Bavo Basiliek. Het nabijgelegen winkelcentrum Plaza West omvat een Albert Heijn, Action, Etos, en Gall & Gall. 

Met ontwikkelingsprojecten in de pijplijn, zal het gebied binnenkort ook nieuwe appartementen en winkels verwelkomen. Dit zal waarschijnlijk bijdragen aan de aantrekkingskracht van de buurt onder woningzoekenden in Haarlem.

Konninginnebuurt

Koninginnebuurt, ook wel bekend als Queens, is prachtig gelegen langs de Leidsevaart en ligt op loopafstand van het centrum van Haarlem. De meeste woningen in deze buurt zijn groot en statig, en hebben een hoog prijskaartje. Woningen in deze buurt zijn over het algemeen te koop, waardoor het een meer geschikte optie is voor huizenkopers met een ruim budget.

De nabijgelegen wijk Bosch en Vaart heeft prachtige oude straten genesteld tussen het groen en de Haarlemmerhout. En op loopafstand, Plaza West heeft een Aldi, Action, en Albert Heijn. 

Kleverparkbuurt

Kleverpark is vooral een wijk voor bewoners met een hoog inkomen, is ongelooflijk ruim en biedt veel groen. Dit maakt het zeer populair bij gezinnen. Veel statige jaren '30 huizen zijn hier te vinden, evenals een brede selectie van winkels, waaronder Klever Park Shopping Center op de Klever Parkweg.

De buurt ligt ten noorden van de stad en op loopafstand van het centrum en het treinstation van Haarlem. Dit maakt het een populaire keuze voor forenzen. Als het budget het toelaat, is dit ongetwijfeld een van de meest gewilde locaties om te wonen in Haarlem. 

De buitenwijken van Haarlem

De omliggende steden Bloemendaal, Heemstede, en Overveen zijn ook populaire locaties onder expats. De grootste aantrekkingskracht van deze buitenwijken is de grotere ruimte en de nabijheid van de kust.

Veel lokale bewoners en expats die de drukte van de stad willen ontvluchten, vinden hier een goede balans. Hoewel deze buurten meestal een meer prijzige keuze zijn, hebben zij hun eigen kenmerken en zijn zeker de moeite waard om te verkennen als u hunkert naar een langzamer levenstempo

{"slug":"haarlem","title":"Haarlem"}
haarlem