70 huurhuizen gevonden met deze zoekopdracht
Verberg filters
1
8
Zoeken
Filter icon Filter zoeken
Toon 70 resultaten

Huurwoningen in Zwolle – 70 woningen te huur

Filter op:
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
Soortgelijke zoekopdrachten

Huurwoningen in Zwolle

Zwolle is een gezellige stad met een dorps gevoel, dat in stand wordt gehouden door de inwoners met verschillende achtergronden. Het is dus niet voor niets dat er steeds meer mensen op zoek zijn naar een huurwoning in Zwolle. Als jij graag in Zwolle een woning wil huren, dan is het goed om eens na te denken over een aantal factoren, zoals de gemiddelde woonoppervlakte en de verschillende buurten. In dit artikel hebben we daarom een aantal van deze gegevens over Zwolle op een rijtje gezet en de volgende onderwerpen zullen aan bod komen:

·   De gemiddelde oppervlakte van huurwoningen in Zwolle

·   Huren in Zwolle: sociale huur

·   Wonen in Zwolle: de verschillende buurten

·   Een huis huren in de binnenstad van Zwolle

De gemiddelde oppervlakte van huurwoningen in Zwolle

Als je ervoor kiest om in Zwolle te gaan wonen, dan wil je graag genoeg ruimte en gelukkig is dat geen probleem. In dit onderdeel hebben we de gegevens over de oppervlakte van verschillende huurwoningen voor je gesorteerd, zodat je weet wat je kan verwachten als je op zoek bent naar een woning met een bepaalde oppervlakte.

Huurwoningen in Zwolle met een oppervlakte tot 50 m2

Wanneer je op zoek bent naar een huurwoning in Zwolle met een oppervlakte tot 50 m2, dan heb je een hele uitgebreide keuze. Voor €830 euro kan je in de binnenstad bijvoorbeeld een appartement met 2 kamers van 44 m2 huren, maar je kan ook een appartement in Assendorp met een oppervlakte van 17 m2 vinden. In de binnenstad van Zwolle kan je voor €775 in de maand een appartement van 50 m2 met 2 kamers huren.

Huurwoningen in Zwolle met een oppervlakte rond de 75 m2

Voor een woning van 75 m2 betaal je in Zwolle €1250. Je huurt dan bijvoorbeeld een woning met 3 kamers in de buurt Assendorp. Voor €1190 kan je ook een appartement met 4 kamers in Wipstrik huren, waarbij je 84 m2 tot je beschikking hebt. In de eerste buurt woon je dicht bij het centrum, terwijl je bij de tweede woning juist in een rustiger gedeelte van Zwolle woont.

Huurwoningen in Zwolle met een oppervlakte rond de 100 m2

Er worden in Zwolle veel huurhuizen aangeboden met een oppervlakte rond de 100 m2. Voor €1400 in de maand kan je bijvoorbeeld een woning met 4 kamers in de Wezenlanden huren, waarbij het woonoppervlak 100 m2 is. Het is ook mogelijk om in de buurt Berkum een vrijstaande woning met een vergelijkbaar woonoppervlak te huren. Je betaalt dan €995 per maand aan huur en daarvoor krijg je 5 kamers en een tuin.

Huurwoningen in Zwolle met een oppervlakte van meer dan 150 m2

Als je op zoek bent naar een huurwoning in Zwolle van meer dan 150 m2, dan heb je zowel pech als geluk. Je hebt pech omdat er niet veel huurwoningen met deze oppervlakte worden aangeboden, maar je hebt geluk omdat ze relatief goedkoop zijn. Voor €1400 kan je in de Schildersbuurt in Zwolle bijvoorbeeld een ruime hoekwoning met een oppervlakte van 160 m2 huren. Je hebt dan 5 slaapkamers en een tuin tot je beschikking.

Huren in Zwolle: sociale huur

De afgelopen jaren heeft de gemeente Zwolle veel geïnvesteerd in het creëren van nieuwe woningen voor de sociale verhuur, met als doel om de wachttijd voor een sociale woning korter te maken of zelfs te versnellen. Daarom zijn er tussen 2018 en 2019 ongeveer 450 nieuwe sociale huurwoningen gerealiseerd. De huurwoningen zijn verspreid over verschillende locaties in Zwolle, zodat iedereen een sociale huurwoning op een geschikte plek kan vinden.

Tijdelijke sociale huurwoningen in Zwolle

Naast deze vaste oplossing, is de gemeente Zwolle ook altijd bezig met het creëren van tijdelijke woningen, waar kleine gezinnen die met spoed op zoek zijn naar een huurwoning terecht kunnen. De tijd dat een woning beschikbaar blijft is ongeveer tien jaar en de maandelijkse huur zal tussen de €400 en €550 per maand liggen.

Wonen in Zwolle: de verschillende buurten

Zwolle is een historische, maar ook hippe stad aan de IJssel. Het historische karakter van de stad vind je vooral terug in de binnenstad, waar nog veel gebouwen uit de Middeleeuwen terug te vinden zijn. Naast het centrum heeft Zwolle nog veel andere buurten, die allemaal hun eigen karakteristieke uitstraling hebben. Wil jij graag wonen in Zwolle? Lees dan hier welke buurt het beste bij jou past.

Wonen in Holtenbroek

In deze diverse buurt vind je veel groen, voornamelijk speelveldjes voor kinderen. Vroeger stonden er in deze buurt alleen maar flats die inmiddels voor een groot deel zijn vervangen door moderne gezinswoningen. De buurt staat erom bekend dat de bewoners erg betrokken zijn, zo hebben zij bijvoorbeeld het initiatief genomen om de buurt op de fleuren met kunst. De westkant van de buurt grenst volledig aan het Zwarte Water en aan de Noordkant vind je er verschillende parken met sportverenigingen.  

Wonen in Windesheim

Deze buurt was vroeger een op zichzelf staand dorp, maar in de jaren ’60 is het een onderdeel van Zwolle geworden. De woningen in deze buurt zijn historisch en daardoor is de wijk erg aantrekkelijk. De wijk ligt ver buiten het centrum van Zwolle, maar heeft wel een goede verbinding met de rest van het land via de N337 die dwars door de buurt heen loopt.

Wonen in Zwolle Zuid

Zwolle Zuid is de grootste buurt van Zwolle en telt meer dan 30.000 inwoners en je vindt er een combinatie van nieuwbouwhuizen en oude woningen. In de buurt zelf is er veel groen aangeplant en voor de liefhebbers is de buurt ook een snelle toegang tot de verschillende buitengebieden in de omgeving van Zwolle.

Wonen in Assendorp

Zwolle is een stad met veel historie en in deze buurt woon je in gezellige straatjes met huizen van voor de oorlog. Er wonen vooral studenten en jonge gezinnen en dat zorgt ervoor dat het een levendige buurt is, waar met regelmaat festiviteiten worden georganiseerd. Vanuit Assendorp ben je snel in de binnenstad van Zwolle en ook het station is op loopafstand.

Wonen in de binnenstad van Zwolle

In 2016 heeft Zwolle de landelijke Koningsdag georganiseerd en sindsdien ligt de focus van de Zwolse gemeente op het behouden van de toeristenstroom. Er liggen tal van plannen klaar die ervoor moeten zorgen dat de binnenstad van Zwolle bovenaan zal staan op allerlei toeristische lijstjes en dat is goed om te weten als je graag wil huren in de binnenstad van Zwolle. Je moet er rekening mee houden dat het de komende jaren veel zal veranderen en het is de bedoeling dat het daardoor ook drukker wordt.

Een huis huren in de binnenstad van Zwolle

Zoals we al eerder hebben vermeld, is de binnenstad van Zwolle sinds het organiseren van Koningsdag in 2016 razend populair en komen er veel veranderingen aan. Als je graag een woning in de binnenstad van Zwolle wil huren, is het dus goed om daar rekening mee te houden. In dit gedeelte hebben we in ieder geval alvast vijf voordelen van huren in de binnenstad van Zwolle voor je op een rijtje gezet:

1. Je hebt er alles wat je nodig hebt

Als je in de binnenstad van Zwolle een woning hebt, dan hoef je eigenlijk nooit meer de deur uit. Je dagelijkse boodschappen kan je op loopafstand vinden, maar ook voor vermaak hoef je je fiets nog niet te pakken want in de binnenstad zijn er genoeg leuke cafés en restaurants. Het voordeel is dat je overal lopend of fietsend heen kan en dat je geen auto nodig hebt.

2. Er is altijd wat te doen

Zeker met de plannen die klaarliggen voor de binnenstad, is er altijd wel iets te doen. De gemeente probeert leegstand zo veel mogelijk te voorkomen en daarom opent er altijd wel een nieuwe winkel of horecagelegenheid. Ook over activiteiten hoef je je geen zorgen te maken, op het Grote Kerkplein worden altijd veel evenementen georganiseerd.

3. Je kan er goed contact hebben met je buurtgenoten

Iedere buurt in Zwolle is net een dorp en dat geldt ook voor de binnenstad. Omdat de binnenstad niet zo groot is, leer je al snel andere buurtgenoten kennen en voor je het weet kan je niet meer over straat zonder steeds te moeten stoppen voor een praatje. Het dorpse gevoel voelt vooral heel veilig en je weet dat er altijd mensen bereid zijn om je te helpen wanneer je daarom vraagt.

4. Je kan snel de stad uit

Zwolle ligt redelijk centraal in het land en als je een woning in de binnenstad huurt, ben je snel bij het centraal station. Het centraal station van Zwolle is een van de grootste knooppunten van Nederland en er vertrekken elk uur ten minste 25 treinen naar bestemmingen door het hele land. Ook als je een auto hebt zit je in Zwolle goed, de stad wordt doorkruist door de A28, die ook vanuit het centrum goed te bereiken is.

5. Het is er erg mooi

De binnenstad van Zwolle is erg mooi en je kan er overal historische gebouwen vinden. Naarmate je wat langer in de binnenstad van Zwolle woont, zal je merken dat je elke dag weer nieuwe dingen ontdekt. Het is net een gratis museum.{"slug":"zwolle","title":"Zwolle"}
zwolle