ad

Huur 1 slaapkamer appartement van 54 m² in Reeuwijk-Dorp

Paulus en Petrus, Dorpsweg, 2811 KG Reeuwijk-Dorp, Netherlands

Exclusieve optie: Boven de gemiddelde marktprijs

€ 1129
€ 1129
€ 1129
Deze woning is bovengemiddeld geprijsd, maar biedt uitzonderlijke kenmerken waardoor hij opvalt.
Gebied
54 m2
Slaapkamers:
1 slaapkamer
Badkamers:
1 badkamer
Woning type:
Appartement
Faciliteiten
  • -
Geverifieerd door Rentola:
Ja
Zaaknummer:
669070

Woning te huur: Appartement 2811KH Reeuwijk


26 F bevindt zich op de zolder van het klooster op de plaats van de voormalige mangel- en droogzolder en een slaapzaal. Vanuit de slaapkamer kijkt men vanuit een dakraam naar het oosten op het kerkplein. Vanuit de woonkamer kijkt met naar het zuiden over Reeuwijk-dorp richting Gouda en Waddinxveen.
Het appartement is voorzien van vloerbedekking en gordijnen; badkamer met antislipvloer, wastafel, toilet en douche; pantry in de woonkamer.

Afmetingen:
Woonkamer: ca. 35 m²
Slaapkamer: ca. 14 m²
Badkamer: ca. 5 m²

Gelegen tussen kerk, restaurant en zalencentrum, is een uniek project ontstaan voor alleenstaande senioren met hun wortels in Reeuwijk. Het voormalig klooster is met veel liefde omgevormd tot een modern appartementencomplex, waar bewoners zelfstand en toch samen kunnen wonen.
Het klooster staat in Reeuwijk-dorp. Reeuwijk-dorp is goed bereikbaar vanaf de N207 en A12 en er is ook een verbinding met het openbaar vervoer. In het nabij gelegen Reeuwijk-Brug bevinden zich winkels, een huisarts en andere maatschappelijke voorzieningen. Voor de grotere winkelbehoefte of een gezellig uitje ligt het historische centrum van Gouda op steenworp afstand.

Thuishuis

Een Thuishuis is een kleinschalige, zelfstandige woonvorm voor alleenstaande senioren (55+) die niet alleen willen wonen. Ieder heeft een eigen appartement met een huiskamer, slaapkamer, badkamer/toilet en pantry. De bewoners delen samen de grote huiskamer en keuken, hobbyruimte, wasruimte en de tuin. Voor loges is er een logeerkamer. Het wordt daarom ook wel een ‘studentenhuis voor ouderen’ genoemd. Bedoeld voor mensen die naast een zelfstandig appartement ook behoefte hebben om in hun eigen huis anderen te ontmoeten. Om tot een solide bewonersgroep te komen is het van belang dat hier enige voorbereidende gesprekken aan vooraf gaan.

Er zijn in dit transformatie project 4 verschillende types beschikbaar:
- Type E: ca. 50 m² woonoppervlakte, huurprijs € 855,- per maand
- Type F: ca. 54 m² woonoppervlakte, huurprijs € 1.129 per maand
- Type H: ca. 48 m² woonoppervlakte, huurprijs € 855,- per maand
- Type K: ca. 64 woonoppervlakte, huurprijs € 1.129,- per maand

Huurprijzen zijn exclusief servicekosten (a 70 euro per maand) en vervangingskosten gemeenschappelijke faciliteiten (187 -225 euro per maand, afhankelijk van type appartement).

Selectieprocedure/voorwaarden:
• Alleenstaande 55+ ers die zelfstandig maar toch niet alleen wil wonen;
• Onderschrijft de doelstellingen van het Thuishuis en de Thuishuisafspraken;
• Een huishouden mag de woonruimte enkel voor bewoning in gebruik nemen indien daar een huisvestingsvergunning voor is verleend door de gemeente Bodegraven/Reeuwijk (dit is niet van toepassing voor de vrije sector appartementen (D/F/K);
• Inkomensgrenzen van toepassing;
• Kandidaten met economische dan wel maatschappelijke binding met Reeuwijk genieten voorrang;
• Huisdieren zijn toegestaan, mits de andere bewoners daar geen bezwaren tegen hebben.

Selectieprocedure:
Bij Viavesta Woningmakelaardij zal de kandidaten selecteren en bepaalt de toewijzingsvolgorde aan de hand van de volgende criteria:
1. Kandidaten die vallen binnen de inkomensdoelgroep en leeftijdscategorie met economische en/of maatschappelijke binding aan het dorp Reeuwijk - Dorp en buitengebied.
2. Kandidaten die vallen binnen de inkomensdoelgroep en de leeftijdscategorie die langdurig (>2 jaar) is het dorp hebben gewoond, maar langer dan 10 jaar weg zijn en nu graag terug willen keren naar het dorp.
3. Huishoudens die vallen binnen de inkomens doelgroep en de leeftijdscategorie met economische of maatschappelijke binding aan de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.
4. Huishoudens die vallen binnen de inkomensdoelgroep en leeftijdscategorie.
5. Overige huishoudens.
Indien meerdere kandidaten, met inachtneming van bovenstaande toewijzingsvolgorde, in aanmerking komen voor dezelfde woning, dan wordt via loting bepaald welke kandidaat de woning krijgt toegewezen.

Na deze toewijzing zal de kandidaat in

Vragen over de woning of over de verhuurprocedure? Neem dan


Heeft u vragen over deze woning? Neem hier direct contact op met de verhuurder

Over deze woning


Woning type: Appartement

Stad: Reeuwijk-dorp

Slaapkamers: 1

Badkamers: 1

Gebied 54 m2

Prijs: 1129 €

Garage: Ja

Lift: Ja

Wasmachine: Ja

Prijs per m²: 20 €

ad

Op zoek naar goedkope appartementen in Reeuwijk-Dorp?