22 particuliere woningen gevonden
Verberg filters
1
8
Zoeken
Filter icon Filter zoeken
22 particuliere woningen gevonden

Huurwoningen in Capelle aan den IJssel – 22 woningen te huur

Filter op:
ad
ad
ad
ad
ad
ad
Soortgelijke zoekopdrachten

Huren in Capelle aan den IJssel

Vanuit Capelle aan den IJssel kan je binnen 10 minuten in Rotterdam zijn, waardoor het voor veel forenzen een aantrekkelijke optie is. De huurprijzen in Capelle aan den IJssel zijn namelijk nog een stuk lager en de wachtlijsten voor sociale huurwoningen zijn veel minder lang. Als je ook op zoek bent naar een huurwoning in Capelle aan den IJssel kan je hier alle benodigde informatie vinden.

Duurzaam wonen in Capelle aan den IJssel

In de Karekietstraat, de Reigerlaan en Alkenlaan in Capelle aan den IJssel zijn 212 verduurzaamde huurappartementen gerealiseerd. De woningen stonden er al en zijn opnieuw geïsoleerd en het glas is vervangen. Daarbij heeft iedere woning ook een nieuw, individueel ventilatiesysteem en ventilatierooster gekregen. Alles bij elkaar zal er voor de bewoners voor zorgen dat zij meer wooncomfort en lagere woonlasten zullen hebben. Alle woningen samen zullen ruim 80.000 m3 gas minder per jaar verbruiken.

De appartementen zijn ook opgeknapt, zo zijn de houten kozijnen vervangen en is al het andere houtwerk opnieuw geschilderd. De woningen zijn nu toekomstbestendig en het is de bedoeling dat ze langer verhuur kunnen worden voordat ze uiteindelijk zullen moeten worden gesloopt.

Landelijk gezien staat Capelle aan den IJssel op de 7e plaats als het gaat om woningen die niet zijn aangesloten op het aardgasnet. Tijdens de telling in december 2020 was 29,2% van alle woningen in Capelle aan den IJssel aardgasvrij.

De sloop van bestaande huurwoningen in Capelle aan den IJssel

In de buurt de Hoven staan 12 flats met in totaal 360 appartementen. 2 van deze flats zullen worden gerenoveerd en de andere 10 zullen worden gesloopt. Dat betekent dat de bewoners van 360 appartementen op zoek moeten naar een nieuwe woning in Capelle aan den IJssel. Alle flats hebben woningen die worden verhuurd onder de grens voor sociale huur en de bewoners zullen dus opnieuw op zoek moeten naar een sociale huurwoning. Dit zijn erg veel mensen in één keer en dat zal zorgen voor veel druk op de toch al oververhitte markt voor huurwoningen in Capelle aan den IJssel.

Iedereen die na 2012 in de flat is komen wonen heeft een tijdelijk contract, omdat toen al bekend was dat de flats gesloopt zouden worden. Deze huurders kunnen geen aanspraak maken op een urgentieverklaring, omdat ze volgens de gemeente en de woningcorporatie voldoende tijd hebben gehad om een nieuwe woning te zoeken of om een langere wachttijd op te bouwen voor een woning in de sociale huur.

Nieuwe huurwoningen in Capelle aan den IJssel

Als je in Capelle aan den IJssel op zoek bent naar een nieuwe huurwoning, dan kan je het beste in het gebied Rivium zoeken. In de komende 10 jaar zal deze buurt worden getransformeerd van een bedrijventerrein naar een woonwijk met meer dan 5000 woningen. Er komen zowel koop- en huurwoningen in alle soorten en maten, van appartementen en eengezinswoningen tot studio’s.

Deze buurt moet ervoor zorgen dat Capelle aan den IJssel meer stadse allure krijgt en daarom komt er veel ruimte voor winkels en horeca. Alle woningen zullen duurzaam worden en in de omgeving wordt veel ruimte vrijgemaakt voor verschillende groenvoorzieningen. 

Capelle aan den IJssel kampioen woningtransformatie

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is gebleken dat er in Capelle aan den IJssel op de grootste schaal gebouwen worden getransformeerd tot woningen. In de gemeente worden bestaande gebouwen zoals kantoren, scholen en winkels het vaakst omgebouwd tot een woning. Dit is vaak sneller en goedkoper dan nieuwbouw, omdat er al een gebouw staat en er geen tijd wordt verspild aan het aanvragen van bouwvergunningen en het bouwklaar maken van de grond. Op die manier zorgt Capelle aan den IJssel ervoor dat er snel veel nieuwe woningen bij komen. 

{"slug":"capelle-aan-den-ijssel","title":"Capelle aan den IJssel"}
capelle-aan-den-ijssel