4 huurhuizen gevonden met deze zoekopdracht
Verberg filters
1
8
Zoeken
Filter icon Filter zoeken
Toon 4 resultaten

Huurwoningen in Zevenaar – 4 woningen te huur

Filter op:
ad
Soortgelijke zoekopdrachten

Huurwoningen in Zevenaar

In het Gelderse Zevenaar woon je dicht bij de natuur van de Veluwe, maar ook dicht bij de A12 die de toegang verleent tot de verschillende grote steden in de buurt. Daarbij ben je vanuit Zevenaar ook snel in Duitsland, waardoor de stad erg populair is onder Nederlanders die over de grens werken. Wil je ook graag in Zevenaar wonen en ben je op zoek naar een huurwoning? Lees hier dan alles over de markt voor huurwoningen in Zevenaar.

Toewijzing van sociale huurwoningen in Zevenaar

Tot voor kort werden alle sociale huurwoningen in Zevenaar toegeschreven op basis van inschrijftijd, waardoor het voor jongeren erg lastig was om een sociale huurwoning in Zevenaar te vinden. De gemiddelde tijd dat iemand in Zevenaar op de wachtlijst staat, is namelijk 1 jaar en 8 maanden en veel jongeren hebben nog niet de kans gehad om die wachttijd op te bouwen.

Daarbij komen er in Zevenaar ook steeds minder sociale huurwoningen vrij, omdat er weinig doorstroommogelijkheden zijn. Senioren die nu een appartement huren dat erg geschikt is voor jongeren, willen niet weg. Ze kunnen geen gepaste vervangende woonruimte vinden en daarbij wonen ze vaak al zo lang in hun buurt dat ze niet bereid zijn om naar een ander deel van Zevenaar te verhuizen.

Om dit probleem aan te pakken gaat de gemeente Zevenaar de toewijzing van de woningen op 2 manieren veranderen. In de eerste instantie zal een groter deel van de beschikbare woningen worden toegewezen via loting. De woning wordt dan willekeurig toegewezen aan iemand die op de woning heeft gereageerd en het maakt daarbij niet uit wie er het langste staat ingeschreven.

Daarbij wil de gemeente ook beter kijken naar wie welke woning krijgt toegewezen. Gezinnen met kinderen moeten bijvoorbeeld voorrang krijgen op de grotere woningen en senioren moeten voorrang krijgen op woningen die levensloopbestendig zijn. Op die manier hoopt de gemeente het zogenaamde scheefhuren te voorkomen, waarbij huurders een te grote of te kleine woning huren.

Voor jou als woningzoekende betekent dit dat je kans op het vinden van en sociale huurwoning aanzienlijk groter zal worden. Ook met een korte inschrijftijd maak je nu kans om toch op korte termijn een passende huurwoning in Zevenaar te vinden. Daarnaast wordt er ook meer rekening gehouden met je woonwensen, waardoor de kans ook groter is dat je een woning krijgt toegewezen die echt bij je past.

Afspraken over huren in Zevenaar

In de prestatieafspraken voor 2021 heeft de gemeente Zevenaar samen met de lokale woningcorporaties en belangenverenigingen voor huurders een aantal afspraken gemaakt. De belangrijkste afspraak betreft het uitbreiden van het aantal sociale huurwoningen in Zevenaar. Het is de bedoeling dat deze woningen er op een korte termijn al komen, zodat kan worden voorkomen dat de wachtlijsten te lang worden. Al de nieuwe woningen moeten duurzaam en betaalbaar blijven.

Een tweede afspraak betreft het opknappen van alle buurten in Zevenaar. De gemeente wil een team samenstellen dat per buurt gaat praten met de bewoners over de wensen en problemen in de buurt. Deze informatie zal de gemeente vervolgens gebruiken om de leefbaarheid in iedere buurt te verbeteren.

Wonen in de nieuwste buurt van Zevenaar

In Groot Holthuizen woon je in de nieuwste buurt van Zevenaar. Deze buurt is er als laatste in Zevenaar bijgekomen. Je vindt deze nieuwbouwwijk aan de oostkant en staat erom bekend dat je er rustig kan wonen in de buurt van de binnenstad. Er staan eengezinswoningen, twee-onder-een-kap-woningen, vrijstaande huizen en appartementen, waardoor er voor iedere woonwens een plek is in deze buurt. Het grootste voordeel is dat deze buurt in de toekomst ook een eigen treinstation en een afslag naar de A12 zal krijgen, waardoor de bereikbaarheid aanzienlijk wordt vergroot.{"slug":"zevenaar","title":"Zevenaar"}
zevenaar