2 huurhuizen gevonden met deze zoekopdracht
Verberg filters
1
8
Zoeken
ZoekAgent - helemaal gratis: Zoek huurders die aan uw wensen voldoen
Filter icon Filter zoeken
Toon 2 resultaten

Huurwoningen in Zeewolde – 2 woningen te huur

Filter op:
ad
zeewolde
Grootte
180 m2
Slaapkamers
4
Type
Appartement
€ 1475/maand
Lees verder
flevoland
Grootte
296 m2
Slaapkamers
3
Type
Huis
€ 2595/maand
Lees verder
Soortgelijke zoekopdrachten

Huurwoningen in Zeewolde

In 2020 was Zeewolde de gemeente die het grootste stijgingspercentage liet zien op de huizenmarkt. In de stad krijg je meer woning voor hetzelfde geld dat je in de randstad betaald en het voordeel is dat de randstad ook gemakkelijk te bereiken is. De omgeving staat erom bekend dat er veel groen is, dat je er de ruimte hebt en dat het rustig is. De combinatie met het grote aanbod aan goede scholen, is voor veel jonge gezinnen een reden om naar Zeewolde te trekken. In dit artikel zetten we uiteen wat je kan verwachten als je op zoek bent naar een huurwoning in Zeewolde.

Huurwoningen Zeewolde

In een stad die bekend staat om zijn groen, water en ruimte, wil je natuurlijk wel een huurwoning vinden waarbij je daarvan kan genieten. In dit gedeelte hebben we uiteengezet welke eigenschappen de woningen in Zeewolde hebben en wat je daarbij mag verwachten.

Huurwoningen in Zeewolde met een tuin

Als je op zoek bent naar een groene omgeving, dan is een tuin wel het minste waar je voor kan settelen. Op dit moment worden er in Zeewolde gelukkig veel huurwoningen met een tuin aangeboden. Voor een huurwoning met een tuin betaal je in Zeewolde tussen de €1300 en €1400 in de maand, waarvoor je een woning van ongeveer 125 m2 krijgt. De meeste woningen met tuin hebben ook een garage, wat erg handig is als je ook je je auto binnen wil parkeren of als je extra ruimte nodig hebt voor je hobby’s.

Huurwoningen in Zeewolde aan het water

Het grootste gedeelte van de oostkant van Zeewolde ligt aan het water van de Wolderwijd en daardoor heb je in Zeewolde ook veel gelegenheid om aan het water te wonen. Voor een woning met uitzicht op de jachthaven van Zeewolde, betaal je bijvoorbeeld €900 per maand, waarvoor je 40 m2 met 2 kamers krijgt. Dicht bij de jachthaven vind je ook het strand, waar huurwoningen gemiddeld €1100 in de maand kosten en een iets groter woonoppervlak van gemiddeld 50 m2 hebben.

Huurwoningen in Zeewolde in een bosrijke omgeving

Voor een bosrijke omgeving moet je juist aan de andere kant van Zeewolde zijn, bijvoorbeeld in de buurt van het Parkkwartier of Planetenveld. Daar vind je woningen aan de rand van het park de Kuierbaan. Het voordeel is dat deze woningen ook relatief dicht bij het Tulpeiland en het Stille Strand liggen. Op deze locatie kan je dus van zowel bos als strand genieten. In deze buurten vind je huurwoningen in alle soorten en maten. Voor €1200 in de maand kan je bijvoorbeeld een ruime eengezinswoning huren, maar voor €900 kan je er ook luxe appartementen met een oppervlakte van 35 m2 vinden.

Wonen in Zeewolde

De gemeente Zeewolde wordt niet alleen steeds populairder onder mensen die er een woning zoeken, ook toeristen weten de stad steeds sneller te vinden. Vanuit Amsterdam kunnen toeristen gemakkelijk met de trein naar Almere nemen en vervolgens met de bus naar de stranden van Zeewolde reizen. De gemeente is ermee bezig om de verbindingen met het openbaar vervoer te optimaliseren en de stad zo nog aantrekkelijker te maken.

Daar waar het nu nog relatief rustig is om in Zeewolde te wonen, kan dat in de toekomst snel veranderen. Naast fietsen en wandelen, wordt ook het beoefenen van verschillende watersporten gepromoot.

Op dit moment is de gemeente Zeewolde ook bezig met het aanleggen van nieuwe wijken. Wijken die nu nog deels aan een bosrijke omgeving liggen, kunnen in de toekomst worden ingebouwd tussen nieuwe wijken. Zelfs langs het water is de gemeente bezig met het inrichten van woon-havens waar particulieren een huis op het water kunnen bouwen.

In de afgelopen jaren is ook het Lanterstrand en het Tulpeneiland aangelegd, die allebei zijn gericht op het huisvesten van horeca, toeristische attracties en watersport. In de buurt van deze twee projecten komt de Polderwijk, waar woningen worden gebouwd die zijn gericht op botenbezitters. De bedoeling is dat mensen in de buurt van hun boot kunnen gaan wonen en makkelijk het water van de Wolderwijd op te varen. Voor de aanleg van de wijk is de dijk verlegd, wat laat zien dat de plannen van de gemeente Zeewolde serieus zijn.

Het is dus nog maar de vraag of de rust en het groen in Zeewolde nog lang behouden blijft. De meeste plannen voor de nieuwbouw zullen in de komende jaren nog niet worden voltooid, maar het aantrekken van het toerisme zal wel op korte termijn al invloed hebben op de kwaliteit van wonen in Zeewolde.

Lees meer over huren in Zeewolde!

Start direct uw woningzoektocht op Rentola om zo snel mogelijk een huurwoning te vinden. Houd er rekening mee dat in sommige delen van de stad de vraag zeer groot kan zijn. Wij raden u aan onze Zoek Agent te gebruiken om direct en snel e-mails over nieuwe woningen in Zeewolde te ontvangen.

De gemiddelde maandelijkse huur in Zeewolde is € 2.035. De prijzen variëren van € 1.475 tot € 2.595. De gemiddelde huurprijs per vierkante meter is € 2.035.

Dit is de huur die wordt vastgesteld vanaf de liberaliseringsdrempel (2022) van 763,47 euro per maand tot de maximumdrempel van 950 euro per maand. Is de huur lager dan de liberalisatiedrempel, dan worden deze woningen als sociale woningen aangemerkt.

Er zijn 2 vrijkomende huurwoningen in Zeewolde op de woningmarkt. U kunt ook zoeken in onze gehele catalogus met een totaal van huurwoningen in Holland.

Elke stad in Nederland is een aangename plek om te wonen. Maar de Zeewolde onderscheidt zich van de rest door haar dynamiek en mogelijkheden. Het staat vol met historische plaatsen en aantrekkelijke architectuur. Je vindt hier altijd mogelijkheden om plezier te maken!

{"slug":"zeewolde","title":"Zeewolde"}
zeewolde