3 huurhuizen gevonden met deze zoekopdracht
Verberg filters
€ 0
€ 5000
1
8
Toon 3 resultaten
ZoekAgent - helemaal gratis: Zoek huurders die aan uw wensen voldoen
Filter icon Filter zoeken

Huurwoningen in Weesp (1381) - bekijk alle beschikbare huurwoningen in Weesp (1381) hier

Filter op:
Weesp
Nieuw!
Grootte
105 m2
Slaapkamers
3
Type
Huis
€ 1400/maand
Lees verder
Weesp
Grootte
58 m2
Slaapkamers
2
Type
Appartement
€ 1650/maand
Lees verder
Amsterdam
Grootte
257 m2
Slaapkamers
4
Type
Appartement
€ 6995/maand
Lees verder
Soortgelijke zoekopdrachten

Huurwoningen in Weesp

In januari 2021 werd bekendgemaakt dat Weesp de hardst groeiende gemeente van heel Nederland is. In 2020 kwamen er 100 bestaande inwoners, 3,7 nieuwe inwoners bij. Voor Weesp kwam dat niet als een verrassing, omdat Weesp een dorpse uitstraling heeft, maar ook genoeg stadse voorzieningen. De nieuwe inwoners van Weesp zijn vooral mensen die Amsterdam verlaten omdat ze op zoek zijn naar meer rust en ruimte. Wil jij ook graag in Weesp wonen en ben je op zoek naar een huurwoning? Lees dan hier alles over de laatste ontwikkelingen op de markt voor huurwoningen.

De verdeling van sociale huurwoningen in Weesp

In Weesp zijn er, in vergelijking met de omliggende regio’s, relatief veel sociale huurwoningen, maar toch is er sprake van een groot tekort. Op dit moment hebben mensen die dringend op zoek zijn naar een sociale huurwoning in Weesp, weinig kans om die op korte termijn te vinden. De gemiddelde wachttijd ligt op dit moment boven de 8,5 jaar, wat betekent dat iemand ten minste zo lang ingeschreven moet staan als woningzoekende voordat er een geschikte huurwoning toegewezen wordt.

Alleen als je al heel lang bent ingeschreven, of als je een urgentieverklaring hebt, maak je kans op een sociale huurwoning in Weesp en daardoor valt er een grote groep mensen buiten de boot. Weesp wil daarom de sociale huurwoningen op een andere manier gaan verdelen, waarbij iedereen evenveel kans maakt. Er komt een puntensysteem waarbij ook andere factoren worden meegenomen. Je krijgt als woningzoekende niet alleen punten voor het aantal jaar dat je wacht, maar ook als je actief zoekt kan je meer punten krijgen. Iemand die bijvoorbeeld iedere maand op meerdere huizen reageert, krijgt daar extra punten voor.

In het nieuwe systeem worden ook situatiepunten toegekend, waarbij mensen met een bijzondere situatie, bijvoorbeeld gezinnen met kinderen, extra punten toegewezen krijgen. De woningzoekende die uiteindelijk de meeste punten heeft, zal de woning krijgen toegewezen.

Op deze manier hoopt Weesp ervoor te zorgen dat de sociale huurwoningen eerlijker worden verdeeld en dat mensen alleen reageren als ze echt op zoek zijn naar een woning. Als je bij een bezichtiging bijvoorbeeld niet komt opdagen, worden er punten in mindering gebracht. De verwachting is dat dit nieuwe systeem begin 2022 van start gaat.

Nieuwe huurwoningen in Weesp

Weesp wil zo snel mogelijk veel nieuwe woningen toevoegen aan de woningvoorraad en het lijkt erop dat dat gaat lukken. Op het terrein waar eerst de Jan Woudsmaschool stond, komen 88 nieuwe woningen waarvan er 80 zullen worden verhuurd onder de grens voor sociale huur.

Op de Weesperwerf komen 113 nieuwe woningen, waarvan de 30 bestemd zullen zijn voor de sociale verhuur. In die omgeving kopen er nog eens 16 sociale huurwoningen bij op de plek waar nu de Rabobank staat en 10 op de plek van de Koninkrijkszaal op de Herensingel.

Het kantoorgebouw aan de Amstellandlaan zal worden verbouwd tot 130 betaalbare (huur)woningen, op het industriepark komen tussen de 130 en 230 nieuwe woningen, op de Weespersluis komen er 150 en tot slot nog 66 in de Kostverlorenflat. Dat betekent dat er in Weesp tussen de 466 en 596 nieuwe sociale huurwoningen bij zullen komen.

Tot slot is er recent ook een besluit genomen over het aantal sociale huurwoningen in Weespersluis. Tot voor kort was het namelijk nog niet duidelijk hoeveel van de 2750 woningen in deze nieuwe buurt bestemd zouden worden aangeboden voor een prijs onder de grens voor sociale huur. Het worden er 150, wat veel minder is dan de 30% van het totaal dat in de eerste instantie was afgesproken. Met de komst van deze sociale huurwoningen wordt de diversiteit in het woningaanbod in Weespersluis iets verbeterd. Het gebied waarop deze wijk wordt gebouwd, kan niet worden uitgebreid, waardoor de eerder geplande woningen iets dichter op elkaar moeten komen of zal er meer de hoogte in worden gebouwd.

 


{"slug":"weesp","title":"Weesp"}
weesp