33 huurhuizen gevonden met deze zoekopdracht
Verberg filters
1
8
Zoeken
Filter icon Filter zoeken
Toon 33 resultaten

Huurwoningen in Weert – 33 woningen te huur

Filter op:
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
Soortgelijke zoekopdrachten

Huurwoningen in Weert

In het Limburgse Weert grenst dicht aan Noord-Brabant en België, waardoor de ligging gunstig is voor mensen die forenzen. De stad staat ook wel bekend als de ‘Poort van Limburg’, omdat het de eerste Limburgse plaats is die je tegenkomt als je vanuit het Noorden komt inreizen. Vanuit Weert ben je gemakkelijk op de A2 of de N275.

Sociale huurwoningen in Weert

Ook Weert heeft een tekort aan sociale huurwoningen en de gemeente probeert dat op te lossen door nieuwe woningen te realiseren op bestaande locaties. In de zomer van 2021 zal bijvoorbeeld de bovenverdieping van het Muntcomplex worden omgebouwd en plaatsmaken voor 47 woningen met een huur onder de grens voor sociale huur.

In 2020 heeft de gemeente al een ander bijzonder project opgeleverd, de houten woningen die duurzaam en energiezuinig zijn. De woningen zijn volledig zelfvoorzienend door de zonnepanelen die op het dak liggen en ze zijn niet aangesloten op aardgas. Voor de bouw van de woning zijn alleen duurzame materialen gebruikt. Voor de bewoners kan dat veel schelen in de maandelijkse lasten en ook de onderhoudskosten voor de verhuurder zijn erg laag.

Het is de bedoeling dat bewoners lang in deze woningen kunnen blijven, zo is de woning bijvoorbeeld ingedeeld met een slaap- en badkamer op de benedenverdieping, waardoor senioren er ook kunnen blijven als ze minder mobiel zijn.

De woningen worden in een fabriek gemaakt en daardoor kunnen ze snel en gemakkelijk op elke gewenste locatie in elkaar worden gezet. Op dit moment staan er in Weert 16 van deze woningen en als deze een succes blijken, zal de gemeente investeren in meer houten woningen.

Wonen in Weert: de verschillende buurten

Weert is een grote stad en als je er op zoek bent naar een huurwoning, dan heb je keuze uit verschillende buurten. Iedere buurt heeft zijn eigen kwaliteiten, karakteristieken en inwoners. Het is dus verstandig om je voor het zoeken eens te verdiepen in wat iedere buurt te bieden heeft. In dit gedeelte kan je wat informatie over de drie meest populaire buurten in Weert vinden.

Wonen in Leuken

In deze wijk worden dit jaar 30 nieuwe huurwoningen gerealiseerd in het pand waar voorheen een fabriek voor vleesverwerking zat. Dit is een van de eerste projecten die moeten bijdragen aan de herontwikkeling van deze buurt. Als je op zoek bent naar een woning in deze buurt, moet je er rekening mee houden dat er in de komende jaren veel zal veranderen. Aan de ene kant kan dat een voordeel zijn, omdat je tot op een zekere hoogte een garantie hebt dat de wijk over een aantal jaar flink opgeknapt zal zijn. Aan de andere kant kan het ook gebeuren dat je tot die tijd veel last zal hebben van de bouwwerkzaamheden.

Wonen in Keent

Ook in de buurt Keent is de gemeente van Weert hard aan het werk om allerlei verbeteringen door te voeren. Bestaande woningen worden opgeknapt en verduurzaamd en er wordt ook aandacht besteed aan de leefbaarheid van de buurt door bijvoorbeeld meer groenvoorzieningen aan te leggen en speelpleintjes voor kinderen te onderhouden. Omdat dit relatief kleine maatregelen zijn, zal je hier als huurder weinig overlast van ondervinden. Het voordeel is dat de buurt er alleen maar beter op zal worden.

Wonen in Boshoven

In het noordwesten van Weert ligt de populaire wijk Boshoven. De buurt is de grootste in de stad Weert en je kan er alles vinden, van een supermarkt tot aan sportvoorzieningen en een huisartsenpraktijk. De buurt ligt relatief ver bij het centrum vandaan, waardoor het er relatief rustig is. De meeste inwoners in de buurt zijn gezinnen met jonge kinderen en de meeste woningen zijn eengezinswoningen.

Lees meer over huren in Weert!

We raden u aan om uw zoektocht naar een woning zo snel mogelijk te starten op Rentola, aangezien er in verschillende gebieden in Holland veel vraag is naar huurwoningen. Gebruik onze gratis ZoekAgent en ontvang direct e-mails als er nieuwe woningen zijn in Weert.

De gemiddelde maandelijkse huur in Weert is € 1.471. De prijzen variëren van € 648 tot € 2.295. De gemiddelde huurprijs per vierkante meter is € 1.471.

Er staan 33 vrijstaande huurwoningen in Weert op de lijst. U kunt ook onze volledige catalogus doorzoeken met in totaal huurwoningen in Holland.

Er zijn 33 vrijkomende huurwoningen in Weert op de woningmarkt. U kunt ook zoeken in onze gehele catalogus met een totaal van huurwoningen in Holland.

Elke stad in Nederland is een aangename plek om te wonen. Maar de Weert onderscheidt zich van de rest door haar dynamiek en mogelijkheden. Het staat vol met historische plaatsen en aantrekkelijke architectuur. Je vindt hier altijd mogelijkheden om plezier te maken!

{"slug":"weert","title":"Weert"}
weert