6 huurhuizen gevonden met deze zoekopdracht
Verberg filters
1
8
Zoeken
Filter icon Filter zoeken
Toon 6 resultaten

Huurwoningen in Wageningen – 6 woningen te huur

Filter op:
ad
ad
Soortgelijke zoekopdrachten

Huurwoningen in Wageningen

Wageningen staat bekend om de universiteit en is geliefd bij jong en oud. Je vindt er een combinatie van natuur en het water van de Nederrijn, maar de inbreng van de vele internationale studenten zorgt ook voor een stadsgevoel. Wageningen mag zichzelf graag ‘de kleinste wereldstad’ noemen. Voor de liefhebbers is er ook een jachthaven en de binnenstad heeft nog veel historische elementen. Al met al een prima plek om te wonen dus. Wil jij ook graag verhuizen naar Wageningen of wil je binnen Wageningen verhuizen? Lees dan hier welke woningen er worden aangeboden en welke er in de komende jaren bij zullen komen.

Betaalbare huurwoningen in Wageningen

In Wageningen is er een grote vraag naar betaalbare huurwoningen. Jongeren die in de buurt hebben gestudeerd willen er graag blijven en steeds meer jongeren uit andere delen van het land zijn op zoek naar de combinatie van rust en stadse allure die je in Wageningen kan vinden.

Voor deze doelgroep worden er 200 nieuwe, betaalbare huurwoningen gebouwd op het terrein naast het vernieuwde station Ede-Wageningen. De woningen zullen worden verdeeld over 2 woontorens, die allebei 7 etages krijgen.

Van alle woningen zullen er 20 worden gebouwd als studio’s met een oppervlakte van 48 m2 en de overige woningen zullen 3-kamerappartementen met een oppervlakte tussen de 80 en 85 m2 worden. Op de begane grond is er ruimte voor commerciële doeleinden die passen bij het nieuwe station.

Het is de bedoeling dat de eerste bewoners eind 2022 kunnen verhuizen. Het nieuwe station Ede-Wageningen is pas 2 jaar later klaar, waardoor de eerste bewoners wel wat overlast van de bouw kunnen verwachten. In het hele gebied, wat de naam Enka heeft gekregen, gaan in de komende jaren nog verschillende andere bouwprojecten van start, waardoor er nog meer nieuwe woningen en ook horeca bij komt. Van de nieuwe woningen moeten er nog minstens 165 in de categorie betaalbaar gaan vallen. De leefbaarheid van het gebied zal daardoor een stuk groter worden.

Er zitten al 25 sociale huurwoningen in het oude kantoorpand Zuidplein, bij het oude station Ede-Wageningen. Op diezelfde plek komen er in 2022 ook 194 sociale huurwoningen in het kantoorpand dat werd gebruikt door Victoria Veste, in combinatie met 135 woningen in de vrije verhuur. Naast zowel het nieuwe als het oude station zal dus een volledig nieuwe woonwijk ontstaan.

De woonvisie van Wageningen

De gemeente Wageningen heeft samen met de lokale woonstichting een plan opgesteld dat ervoor moet zorgen dat er meer doorstroom in de woningmarkt komt. De starters moeten sneller doorstromen naar duurdere huurwoningen of zelf een woning kopen en ouderen moeten te ruime eengezinswoningen kunnen verlaten voor een passende levensloopbestendige woning.

Passend wonen staat in de woonvisie van Wageningen voorop. Wanneer senioren hun eengezinswoning in de sociale huur kunnen verruilen voor een kleinere seniorenwoning, kan een gezin met een te kleine sociale huurwoning ook verhuizen. Wageningen wil dit stimuleren door de ouderenkorting te geven op een nieuwe woning en geen huurverhoging toe te passen. De maandlasten voor de ouderen moeten dus hetzelfde blijven, waardoor ze niet langer tegengehouden worden door de kosten van een verhuizing.

Een andere oplossing is de realisatie van een aantal sociale koopwoningen, die onder de marktprijs zullen worden aangeboden aan gezinnen die nu nog een sociale woning huren. Zij krijgen voorrang bij de aankoop, omdat ze ervoor zorgen dat er een sociale huurwoning vrij komt. Op die manier krijgen ook mensen met een lager inkomen toegang tot de woningmarkt.

Verschillende doelgroepen worden in deze woonvisie dus gestimuleerd om te verhuizen, waardoor er weer sociale huurwoningen vrij komen voor de woningzoekenden die nu op de wachtlijst staan.Lees meer over huren in Wageningen!

We raden u aan om uw zoektocht naar een woning zo snel mogelijk te starten op Rentola, aangezien er in verschillende gebieden in Holland veel vraag is naar huurwoningen. Gebruik onze gratis ZoekAgent en ontvang direct e-mails als er nieuwe woningen zijn in Wageningen.

De gemiddelde maandelijkse huur in Wageningen is € 930. De prijzen variëren van € 260 tot € 1.600. De gemiddelde huurprijs per vierkante meter is € 930.

Er staan 6 vrijstaande huurwoningen in Wageningen op de lijst. U kunt ook onze volledige catalogus doorzoeken met in totaal huurwoningen in Holland.

Er zijn 6 vrijkomende huurwoningen in Wageningen op de woningmarkt. U kunt ook zoeken in onze gehele catalogus met een totaal van huurwoningen in Holland.

Elke stad in Nederland is een aangename plek om te wonen. Maar de Wageningen onderscheidt zich van de rest door haar dynamiek en mogelijkheden. Het staat vol met historische plaatsen en aantrekkelijke architectuur. Je vindt hier altijd mogelijkheden om plezier te maken!

{"slug":"wageningen","title":"Wageningen"}
wageningen