27 huurhuizen gevonden met deze zoekopdracht
Verberg filters
1
8
Zoeken
Filter icon Filter zoeken
Toon 27 resultaten

Huurwoningen in Venlo – 27 woningen te huur

Filter op:
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
Soortgelijke zoekopdrachten

Huurwoningen Venlo

In het Limburgse Venlo zal je je snel thuis voelen. De woningen in Venlo staan erom bekend dat ze redelijk nieuw zijn en ook veel ruimte hebben. Een woning in Venlo huren wordt steeds populairder en daarom hebben we in dit artikel een aantal gegevens over de woningmarkt voor verhuur in Venlo verzameld.

De gemiddelde oppervlakte van huurwoningen in Venlo

Zoals gezegd staat Venlo erom bekend dat de woningen er erg ruim zijn. De gemiddelde woningoppervlakte is 125 m2, tegenover een gemiddelde landelijke oppervlakte van 115 m2. Maar wat betaal je in Venlo voor een bepaalde oppervlakte en waar vind je die? In dit gedeelte hebben we die gegevens voor je op een rijtje gezet.

Huurwoningen in Venlo met een oppervlakte van 50 m2 of meer

Voor €950 in de maand kan je bijvoorbeeld in Venlo-Oost een luxe appartementencomplex met een oppervlakte van 57 m2 vinden. Je woont dan op fietsafstand van de binnenstad van Venlo. Als je liever wat minder uitgeeft, kan je voor €650 ook een appartement ven 60 m2 vinden, waarbij het appartement minder luxe is, maar je wel dichter bij de binnenstad woont.

Huurwoningen in Venlo met een oppervlakte van 75 m2 of meer

Voor €750 in de maand kan je in Venlo een appartement met 3 kamers en een oppervlakte van 80 m2 vinden. Let op dat daar nog wel servicekosten en een voorschot op de stookkosten bij komen. De vaste lasten voor deze woning zullen dus eerder rond de €900 liggen.

Huurwoningen in Venlo met een oppervlakte van 100 m2 of meer

Voor €815 kan je in een huurcomplex in Venlo een woning vinden van 104 m2. Je woont dan op fietsafstand van de binnenstad. In de binnenstad van Venlo kan je ook een grote woning huren, maar dat wordt wel een stuk duurder. Een van de huurwoningen die op dit moment in Venlo wordt aangeboden kost maandelijks €1250 en daarvoor krijg je een eengezinswoning met 120 m2 woonoppervlakte.

 

Huurwoningen in Venlo die langer dan 1 jaar worden aangeboden

In het afgelopen jaar waren er in Venlo 4 huurwoningen die langer dan 1 jaar werden aangeboden. De kans is dus vrij groot dat je succes hebt wanneer je op deze woningen reageert. Voordat je tot een reactie overgaat, is het goed om eerst onderstaande informatie te lezen.

Is het een slecht teken als een woning lang te huur wordt aangeboden?

Op de krappe woningmarkt van Venlo gaan er natuurlijk wat alarmbellen bij je rinkelen als een woning al lang te huur wordt aangeboden. Over het algemeen wordt een huurwoning in Venlo binnen een maand verhuurd en sommige huurwoningen worden zelfs al verhuurd voordat ze online worden aangeboden.

Als je een advertentie voor een woning vindt die al lang wordt aangeboden, dan is het een goed idee om wat extra onderzoek te doen en te proberen om uit te vinden wat er eventueel mis kan zijn met de huurwoning. In dit gedeelte lichten we een aantal mogelijkheden uit: 

Er is helemaal geen huurwoning

In sommige gevallen staat een advertentie voor een huurwoning in Venlo al lang op een platform, zonder dat er ook echt een huurwoning aangeboden wordt. Huurcomplexen in Venlo zetten vaak een advertentie op verhuursites om te laten zien dat je je kan inschrijven. Op het moment dat je de contactpersoon belt, blijkt dat alle appartementen in het complex inmiddels zijn vergeven en dat de wachtlijst ook al aardig lang is. 

De huurwoning is niet instapklaar

De meeste woningzoekenden in Venlo zijn op zoek naar een huurwoning omdat ze graag zo snel mogelijk willen verhuizen. Bij huurwoningen die niet instapklaar zijn duurt het daarom vaak wat langer voordat ze verhuurd worden. De meeste huurders hebben bijvoorbeeld zelf geen zin om ergens nog een vloer te leggen. In de eerste plaats kost dit veel extra tijd en daarbij hebben veel huurders ook geen zin om in een huurwoning te investeren. Als jij daar geen problemen mee hebt, zijn dit soort woningen voor jou een buitenkansje.

De huurwoning is te duur

Bij veel woningen die in Venlo voor een langere periode worden aangeboden, staat er vaak ‘prijs gewijzigd’ onder de gevraagde huurprijs. De verhuurder heeft in dat geval al vernomen dat de gevraagde prijs voor de woning niet als redelijk wordt ervaren en heeft daarom besloten om de prijs te verlagen. In Venlo worden er huurwoningen aangeboden waarvan de prijs met wel €300 is verlaagd. Als je niet goed weet wat een goede huurprijs voor een woning is, kan je dat altijd online checken.Lees meer over huren in Venlo!

We raden u aan om uw zoektocht naar een woning zo snel mogelijk te starten op Rentola, aangezien er in verschillende gebieden in Holland veel vraag is naar huurwoningen. Gebruik onze gratis ZoekAgent en ontvang direct e-mails als er nieuwe woningen zijn in Venlo.

De gemiddelde maandelijkse huur in Venlo is € 1.412. De prijzen variëren van € 475 tot € 2.350. De gemiddelde huurprijs per vierkante meter is € 1.412.

Er staan 27 vrijstaande huurwoningen in Venlo op de lijst. U kunt ook onze volledige catalogus doorzoeken met in totaal huurwoningen in Holland.

Er zijn 27 vrijkomende huurwoningen in Venlo op de woningmarkt. U kunt ook zoeken in onze gehele catalogus met een totaal van huurwoningen in Holland.

Elke stad in Nederland is een aangename plek om te wonen. Maar de Venlo onderscheidt zich van de rest door haar dynamiek en mogelijkheden. Het staat vol met historische plaatsen en aantrekkelijke architectuur. Je vindt hier altijd mogelijkheden om plezier te maken!

{"slug":"venlo","title":"Venlo"}
venlo