30 particuliere woningen gevonden
Verberg filters
1
8
Zoeken
Filter icon Filter zoeken
30 particuliere woningen gevonden

Huurwoningen in Terneuzen – 30 woningen te huur

Filter op:
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
Soortgelijke zoekopdrachten

Huurwoningen in Terneuzen

Terneuzen heeft na Rotterdam en Amsterdam de grootste haven van Nederland en dat heeft veel werkgelegenheid in de omgeving gecreëerd. Toch staan er nog veel huurwoningen in Terneuzen leeg. De gemeente Terneuzen is in 2020 nog door een vastgoedadviseur uitgeroepen tot de op één na slechtste plek om te wonen in Nederland. Het voordeel voor jou als huurder is dat je gemakkelijk een huurwoning in Terneuzen kan vinden. In dit artikel hebben we een aantal wetenswaardigheden over huurwoningen in Terneuzen op een rijtje gezet.

Initiatieven van de gemeente Terneuzen om nieuwe huurders te trekken

De populariteit van wonen in Terneuzen daalt ieder jaar en daarom heeft de gemeente besloten om actie te ondernemen. Hieronder lichten we twee van deze initiatieven voor het laten aantrekken van de markt voor huurwoningen in Terneuzen uit.

Wonen in Terneuzen als je in Gent geen huurwoning kan vinden

Terneuzen ligt dicht bij het Belgische Gent, een stad die steeds meer groeit. Er worden daar veel nieuwe woningen bijgebouwd en gerenoveerd, maar nog niet voldoende om aan de groeiende vraag te voldoen. Vooral huurders die op zoek zijn naar een huurwoning in het middensegment hebben moeite om een betaalbare huurwoning in Gent te vinden. De gemeente Terneuzen is daarom een charmeoffensief gestart om Gentenaren over te halen om in Terneuzen te gaan wonen.

Helaas lijkt het erop dat de Gentenaren niet bijzonder veel interesse hebben in het huren van een woning in Terneuzen. Ze zijn vaak via school of werk aan Gent gebonden en ze vinden het niet de moeite waard om een half uur verderop te gaan wonen. Ook niet als dat betekent dat ze sneller een huurwoning vinden en minder huur moeten betalen. Terneuzen wordt gezien als te saai en daarbij is ook de overstap van België naar Nederland voor veel woningzoekenden te groot.

Zonnepanelen bij huurwoningen

In de komende jaren gaat de gemeente Terneuzen op 800 huurwoningen zonnepanelen plaatsen. De bedoeling is dat uiteindelijk alle huurwoningen zonnepanelen krijgen, maar het project begint eerst met deze 800 huurwoningen, die allemaal geselecteerd zijn op de positie van het dak en het aantal zonuren.

Het voordeel van een huurwoning met zonnepanelen is dat je daarmee aanzienlijk kan besparen op de maandelijkse stookkosten en soms zelfs helemaal zelfvoorzienend kan worden op het gebied van energie.

Nieuwe buurten

In plaats van het opknappen van bestaande buurten, kiest de gemeente Terneuzen ervoor om nieuwe woonwijken te creëren. Nieuwe buurten zoals Othene Zuid worden gepresenteerd als het ‘nieuwe Terneuzen’ en het is de bedoeling dat dat nieuwe geïnteresseerden aantrekt. In de wijk worden zowel koop- als huurwoningen gebouwd en dat moet ervoor zorgen dat de nieuwe buurt verschillende soorten bewoners zal trekken. Naast woningen wordt er ook aan alle voorzieningen gedacht, de nieuwe wijk krijgt ook een eigen winkelcentrum en een school.

De huurwoningen in de wijk zijn zogenaamde prefab woningen, die in zijn geheel uit een fabriek komen en op de bouwplaats alleen nog gemonteerd moeten worden. Ze zijn energiezuinig en duurzaam en het is de bedoeling dat ze beschikbaar worden voor jonge starters die nog niet in staat zijn om een huis te kopen.

Een andere maatregel die is genomen om het wonen in de wijk aantrekkelijker te maken is de energiezuinigheid. De woningen zijn allemaal voorzien van de laatste voorzieningen op het gebied van energiebesparing en dat moet het voor nieuwe huurders aantrekkelijk maken om een woning in de buurt te huren. 

Een nieuwe huurwoning in Terneuzen vinden

Als je graag in een nieuwe huurwoning in Terneuzen wil wonen, dan gaat het moeilijk worden om die te vinden. De stad kampt namelijk met een overschot aan huurwoningen en daardoor zijn er sinds 2018 bijna geen nieuwe huurwoningen meer in de stad gebouwd.

Sterker nog, de gemeente Terneuzen heeft besloten om tot 2030 ongeveer 1000 van de 6000 huurwoningen af te breken en daar slechts 550 nieuwe woningen voor terug te plaatsen.  De reden hiervoor is dat veel huurwoningen in Terneuzen sterk zijn verouderd en dat de kosten voor het herstel niet meer opwegen tegen de opbrengsten van de verhuur. Daarbij is het bij veel van deze oude huurwoningen ook te veel werk om deze te laten voldoen aan de eisen op het gebied van energiezuinigheid.

Ook de vraag naar huurwoningen in Terneuzen is erg laag. De gemeente en de woningcorporaties willen voorkomen dat er te veel woningen leeg staan en daarom hebben ze besloten om het aantal huurwoningen te verminderen. Leegstand is namelijk niet goed voor de uitstraling van een buurt en het creëert voor andere bewoners een onveilig gevoel.

{"slug":"terneuzen","title":"Terneuzen"}
terneuzen