5 huurhuizen gevonden met deze zoekopdracht
Verberg filters
1
8
Zoeken
Filter icon Filter zoeken

Huurwoningen in Sneek – 5 woningen te huur

Filter op:
ad
ad
Soortgelijke zoekopdrachten

Huurwoningen in Sneek

Wonen in Sneek wordt steeds populairder. Vooral starters vinden het een voordeel dat de stad dicht bij de Afsluitdijk en de A6 ligt, waardoor de Randstad gemakkelijk te bereiken is. Daarbij is de binnenstad in de jaren 90 ook flink opgeknapt, wat voor een goede sfeer zorgt. Nieuwe bewoners vinden het prettig dat ze in de binnenstad alle nodige voorzieningen hebben en tegelijkertijd kunnen genieten van de rust. Wil jij graag een woning huren in Sneek? Lees dan hier alles over de ontwikkelingen op de markt voor huurwoningen.

Nieuwe huurwoningen in Sneek

In de buurt Het Eiland in Sneek worden de komende jaren 455 huurwoningen gerealiseerd. Op dit moment staan er al 942 woningen en appartementen, maar deze zijn net na de oorlog gebouwd en voldoen niet meer aan de huidige eisen. Bewoners klagen bijvoorbeeld over slechte isolatie en vochtige muren. De gemeente Sneek wil samen met de huidige bewoners bekijken wat de beste optie is, de woningen slopen en opnieuw opbouwen of renoveren.

De huidige bewoners hebben al aangegeven dat ze graag willen dat de woningen energiezuiniger worden en ook niet meer aangesloten worden op aardgas. Als jij op zoek bent naar een huurwoning in Sneek, dan is het verstandig om dit project in de gaten te houden.

Een ander project bevindt zich aan de rand van Sneek, op de plek waar vroeger de technische school stond. Sinds 2009 staat dit terrein leeg en het is de bedoeling dat er 138 nieuwe woningen worden gerealiseerd. Het aantal woningen is zo hoog omdat er een woontoren met 57 sociale huurwoningen moet komen.

Deze nieuwe buurt moet als het ware de rand van het centrum aangeven en tegelijkertijd de andere buurten meer bij het centrum betrekken. Het grote nadeel aan deze wijk is dat hij dicht aan de drukke N7 ligt, waardoor de kans op geluidsoverlast van verkeer erg groot is. Er liggen plannen om een geluidswerende gevel rondom de buurt te bouwen, maar de betrokken partijen zijn het nog niet eens over hoe deze eruit zal moeten zien.

Een rem op de woningbouw in Sneek

In mei 2020 heeft de gemeente van Sneek aangegeven dat ze strenger zullen kijken naar plannen om woningen te bouwen in de gemeente. Tot aan 2030 zijn er in Sneek ongeveer 400 nieuwe woningen nodig, maar op dit moment liggen er al plannen voor 900 nieuwe woningen. Het probleem is dat de meeste van deze woningen worden gebouwd in het duurdere segment en dat zal ervoor zorgen dat er een overschot is aan koopwoningen en huurwoningen in het hoge segment, maar dat er nog steeds te weinig betaalbare huurwoningen zijn.

De verwachting is dat er met de huidige plannen nog steeds ongeveer 100 sociale huurwoningen te weinig zijn in Sneek. Alle plannen voor woningbouw die vanaf nu worden ingediend, zullen eerst worden beoordeeld op hun maatschappelijke waarde, waardoor vooral bouwplannen met een hoog percentage betaalbare huurwoningen de kans krijgen om te worden goedgekeurd.

Daarbij richt de gemeente Sneek zich ook op woningen voor senioren waarbij verschillende aanpassingen worden gemaakt waardoor ze langer in dezelfde woning kunnen blijven of waarbij er makkelijk toegang is tot zorg.

Gerenoveerde huurwoningen in Sneek

Verschillende woningcorporaties in Friesland hebben in 2020 besloten om bestaande huurwoningen grondig te renoveren. Alle woningen worden aangepast aan de huidige normen op het gebied van energiezuinigheid en veiligheid. De renovaties hebben flink wat vertraging opgelopen en in sommige gevallen is het zelfs zo erg dat de bewoners tijdelijk in een andere huurwoning moeten worden ondergebracht.

Dit heeft ervoor gezorgd dat de woningcorporaties hun beschikbare woningen van de markt af moesten halen om ze beschikbaar te maken voor deze bewoners. Hierdoor zijn er ook op dit moment nog minder woningen vanuit woningcorporaties beschikbaar.

{"slug":"sneek","title":"Sneek"}
sneek