44 huurhuizen gevonden met deze zoekopdracht
Verberg filters
1
8
Zoeken
Filter icon Filter zoeken
Toon 44 resultaten

Huurwoningen in Schiedam – 44 woningen te huur

Filter op:
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
Soortgelijke zoekopdrachten

Huurwoningen in Schiedam

De hoogste molens ter wereld, jenever en een historisch centrum. Drie dingen die je tegenkomt bij het huren van appartementen en huizen in Schiedam. Schiedam ligt tussen Vlaardingen en Rotterdam. Bij het huren van woningen in Schiedam kunt u kiezen uit verschillende woningen. Een studio aan de Rotterdamsedijk of een appartement aan de Aleidastraat. Of u nu met een gezin of alleen huurt, het is allemaal mogelijk in het prachtige Schiedam.

Winkelen in Schiedam

Grachten en bijzondere panden maken winkelen in de winkelstraten van Schiedam tot een belevenis. Het sfeervolle historische centrum is voorzien van leuke winkels en er zijn veel terrasjes om uit te rusten na het winkelen. Start uw zoektocht hier met een huurwoning huren Schiedam, u vindt onder andere in het Hof van Spaland en de Hoogstraat een ruim aanbod aan winkels. Er zijn regelmatig koopzondagen in het centrum van Schiedam op donderdag zijn de meeste winkels open tot 21:00 uur. Naast het centrum is de Passage een leuke plek om te winkelen tijdens de huurwoning verhuur Schiedam. Rotterdam en Vlaardingen zijn vlakbij. Beide steden zijn erg leuk voor een dagje uit.

Vrijetijdsbesteding in Schiedam

Bent u actief op zoek naar een huurwoning in Schiedam, dan is een bezoek aan een van de bijzondere molens die Schiedam rijk is een must. Diverse molens zijn op verschillende tijden geopend voor publiek. U kunt een kijkje nemen en als u geluk heeft, is de molen die dag te bezichtigen. Twee van de bekendste molens in Schiedam zijn "De Drie Koornbloemen" en "De Walvisch". Daarnaast kunt u in Schiedam diverse musea bezoeken. Er zijn een aantal musea meer dan een bezoekje waard tijdens het huren van een woning in Schiedam. Er worden veel evenementen georganiseerd om het huren van een huurwoning in Schiedam extra leuk te maken. Zo zijn er regelmatig culturele markten, festivals en themadagen. Ook heeft Schiedam twee zwembaden en kunt u de nieuwste films bekijken in de bioscoop Wenneker. Kortom, gaat u huizen huren Schiedam? Dan hoeft u zich niet te vervelen.

Korte Geschiedenis Schiedam

Wandelen door een stad als Schiedam is ook meer dan de moeite waard. Tijdens het wandelen zie je meteen dat het een stad is met een rijke historie. Vooral tijdens de 18e eeuw werd er veel jenever geëxporteerd vanuit Schiedam. De hoogste molens ter wereld stonden in Schiedam, want het kostte veel ruimte om te parkeren. De molens moesten hoger worden dan de hoge pakhuizen. Tijdens het huren van huizen te huur Schiedam, is het leuk om een wandeling te maken langs de zes klassieke molens. Dat Schiedam een leuke stad is, zie je aan het aantal Nederlanders dat er woont. Zo komt Pieter van Vollenhoven uit Schiedam en woont acteur Joey der Velden er.

Wat zijn de beste plekken om te verblijven in Schiedam?

Of je nu op zoek bent naar een appartement of een huurhuis om te huren in Schiedam, je zult genoeg keuze, prijsklassen en verschillende buurtsferen vinden. Immense stadsvernieuwingsprojecten hebben enorme gebouwen neergezet naast de gentrificatie van openbare ruimtes, waardoor oude buurten onherroepelijk zijn veranderd in trendy en populaire buurten om in te wonen in Schiedam.

Toch hebben veel straten van de stad nog steeds hun kenmerkende karakter en charme behouden. Hoewel het al meer dan 20 jaar geleden is dat Schiedam op de schop ging, kun je nog steeds de sporen van industrie zien op de architectuur en de infrastructuur van de stad.

Historisch gezien heeft Schiedam altijd lagere huizenprijzen gehad dan andere grote steden in de regio, hoewel dit afhangt van welke Schiedamse buurten u verkiest om te huren. De prijzen zijn de laatste tijd gestegen in bepaalde Schiedamse buurten, maar u kunt verrast zijn door wat u zich kunt veroorloven als u uit populaire steden zoals Amsterdam of Rotterdam komt. U kunt ook overwegen om te verblijven in de buitenwijken van Schiedam als meer ruimte, rust, of goedkopere prijzen belangrijk zijn.

Hieronder vindt u een gids met de beste wijken van Schiedam en waar u kunt verblijven in Schiedam. 

Centrum

Deze buurt ligt in het centrum van Schiedam, en het gebied is de thuisbasis van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad, verschillende belangrijke gemeentelijke instellingen en diverse scholen.

Het gemeentehuis, diverse openbare scholen en veel kinderopvang instellingen zijn allemaal hier gevestigd, waardoor zowel gezinnen als jonge professionals een reden hebben om van een centraal gelegen woning te houden. Het is ook een levendige buurt met trendy kroegen, winkelstraten en kunstgalerijen.

Wat u moet weten over het Centrum:

·       Locatie: het geografische centrum van Schiedam.

·       Huisvestingskosten: duur, gemiddeld €700-1,500 per maand voor een twee-slaapkamer appartement.

·       Reizigersmogelijkheden: uitgebreide bus-, trein- en metroverbindingen. Fietsen is ook mogelijk. Autorijden wordt echter afgeraden.

·       Auto's: Parkeren is beperkt en doorgaans duur. Weinig kantoren of woningen hebben parkeergelegenheid. Het verkeer is over het algemeen druk.

·       Recreatie: Heel Schiedam ligt aan uw voeten, met restaurants, theaters, muziekpodia, en zelfs meer binnen een kilometer of twee. Een groot stadspark, biedt onderdak aan vele evenementen en is een aangename plek om elkaar te ontmoeten of te sporten.

·       Winkelen: Winkels van alle soorten met een groot winkelcentrum. Levensmiddelenwinkels zijn echter beperkt tot kleinere supermarkten en speciaalzaken.

·       Buurt: dichte stadswijk en woningen voornamelijk appartementen, veel bestaande uit oude herenhuizen en zonder lift.

Huren in West

Naarmate de kwaliteit van de woningen en de huurprijzen stijgen, zijn de studenten en arbeiders die deze wijk ooit domineerden, verder weg getrokken en voornamelijk vervangen door jonge, stedelijke professionals.

Wijk West heeft een beetje van alles, van vintage en tweedehands winkels tot musea tot kroegen en clubs. Het is ook de thuisbasis van vele buslijnen.

Wat u moet weten over West

·       Locatie: strekt zich uit van het westen, tot de noordoostelijke stadsgrenzen van Schiedam.

·       Huisvestingskosten: duurder dichter bij het Centrum, van €300-1,500 voor een twee-slaapkamer appartement.

·       Mogelijkheden woon-werkverkeer: bussen zijn gebruikelijk. Fietsen is populair. Autorijden is mogelijk, maar moeilijk.

·       Auto's: Verder van West is parkeren makkelijker. Hoofdwegen leiden inwoners naar het stadscentrum, maar het verkeer is meestal overbelast.

·       Recreatie: voor elk wat wils, van buitenactiviteiten in het park in het noorden tot nachtclubs en bars dichter bij het Centrum.

·       Winkelen: een mix van praktische winkels, kleine supermarkten en eigenzinnige, onafhankelijke winkels.

·       Buurt: volksbuurt in gentrificatie, met veel gebouwen in renovatie en stijgende prijzen.

Oost

De wijk Oost is de thuisbasis van vele mooie gevelwoningen, een mix aan sociale huurwoningen en vrije sector huurwoningen, met gemakkelijke toegang tot meerdere kroegen en restaurants is het een geweldige keuze voor toekomstige huurders.

Het gebied is voorstedelijk en omgeven door veel groenstroken, waardoor het gemakkelijk is om uit te gaan en te spelen. Er is een openbaar park, met activiteiten voor kinderen en veilige gebieden om te spelen, fietsen en skaten.

Wat u moet weten over de wijk Oost

·       Ligging: tussen het Centrum en andere wijken gelegen, in het zuidwesten van Schiedam.

·       Huisvestingskosten: middel hoge huur, ongeveer 1.000 euro per maand voor een huis met drie slaapkamers.

·       Mogelijkheden voor woon-werkverkeer: bus en trein verbinden deze voorstad met het centrum van de stad. Autorijden en fietsen zijn ook populair.

·       Auto's: Veel huizen hebben parkeergelegenheid op straat of een oprit. Het verkeer is echter vaak overbelast tijdens piekperiodes.

·       Recreatie: gemakkelijke toegang tot de culturele centra van Schiedam en andere wijken.

·       Winkelen: voornamelijk winkelketens en winkelcentra, maar ook enkele clusters van onafhankelijke winkels.

·       Buurt: grotendeels residentieel, met een mix van appartementsgebouwen en huizen met tuinen.

Zuid

De wijk Zuid, een historische wijk, heeft een mix van zeer sierlijke historische gebouwen, omgebouwde 19e-eeuwse woningen en modernere appartementen.

De oude stad is een populaire toeristische bestemming, terwijl de omliggende gebieden vol zijn met charmante en rustige woonstraten. Het is ook de thuisbasis van voormalige jenever fabrieken die momenteel dienst doen al bezoekerscentra.

Wat u moet weten over Zuid

·       Ligging: ten noordwesten van Schiedam.

·       Huisvestingskosten: gemiddeld, ongeveer € 1.000 per maand voor een huis met drie slaapkamers.

·       Mogelijkheden voor woon-werkverkeer: Buslijnen lopen door het gebied. Fietsen en autorijden zijn ook gebruikelijk.

·       Auto's: Veel huizen hebben een parkeerplaats, net als de nieuwere appartementencomplexen. Autorijden is over het algemeen eenvoudiger dan in het centrum.

·       Recreatie: Culturele evenementen en concerten vinden plaats in het centrum. Er zijn ook veel sport- en recreatiegebieden, waaronder de hardloop-, fiets- en wandelpaden.

·       Winkelen: traditioneel winkelen in de oude stad, met het grootste voetgangersgebied in Schiedam en meer dan 160 winkels in het nabijgelegen Rotterdam.

·       Buurt: Woon- en industriegebieden zijn grotendeels gescheiden, met idyllische straten een gemakkelijke woon-werkverkeer van verschillende grote bedrijven.

Nieuwland

Voornamelijk een woonwijk in Schiedam, Huurwoningen in de buurt Nieuwland zijn over het algemeen rustig en goedkoop. Als gevolg daarvan zijn ze vaak de thuisbasis van immigranten en Schiedammers uit de arbeidersklasse.

Verder weg van het centrum wordt de woonruimte groter en zijn er meer huizen met tuinen. Het verkeer wordt ook minder, waardoor het ideaal is als je werk buiten de stad is, maar je toch toegang tot het centrum wilt hebben.

Wat u moet weten over Nieuwland

·       Locatie: een lange, smalle wijk in het oosten van Nieuwland.

·       Huisvestingskosten: betaalbaar, goedkoper verder van het Centrum, doorgaans €300-800 per maand voor een appartement met twee slaapkamers.

·       Mogelijkheden voor woon-werkverkeer: Bussen verbinden het gebied met de rest van Schiedam. Het treinstation heeft ook internationale treinen, voornamelijk naar de rest van Nederland.

·       Auto's: Huizen hebben vaak parkeergelegenheid op straat en bedrijven hebben meestal een parkeerplaats voor werknemers en klanten.

·       Recreatie: Er zijn vele kleine parken en wandelingen, gezellige restaurants, en een van Europa's grootste dierentuinen om de hoek, Blijdorp.

·       Winkelen: Winkelketens en supermarkten zijn gebruikelijk, met verschillende grote winkelcentra verspreid over de stad.

·       Buurt: hoofdzakelijk woonwijk, vaak met een lage dichtheid. Eengezinswoningen zijn gebruikelijker in dit deel van Schiedam.

 


{"slug":"schiedam","title":"Schiedam"}
schiedam