19 huurhuizen gevonden met deze zoekopdracht
Verberg filters
1
8
Zoeken
Filter icon Filter zoeken
Toon 19 resultaten

Huurwoningen in Roosendaal – 19 woningen te huur

Filter op:
ad
ad
ad
ad
ad
Soortgelijke zoekopdrachten

Appartementen Te Huur in Roosendaal

Voor mensen die zich oriënteren op het huren van appartementen en huizen in Roosendaal is het goed om op de hoogte te zijn van de geliefde buurten en straten om te wonen in Roosendaal. Zo behoren de Brugstraat en de Raadhuisstraat tot de favorieten onder mensen die appartementen en huizen huren in Roosendaal.

Winkelen in Roosendaal

Huurders van een appartement of huis in Roosendaal hebben een buurtwinkelcentrum tot hun beschikking waar ze terecht kunnen voor boodschappen die je dagelijks nodig hebt. Goed om te weten voor nieuwe huurders die zich willen vestigen in Roosendaal. Daarnaast heeft Roosendaal genoeg marktstallen in de aanbieding waar huurders hun verse boodschappen kunnen kopen. Zo is er een weekmarkt op de Markt op de maandagen en zaterdagen.

Wie appartementen en huizen huurt in Roosendaal en wil winkelen kan zijn hart ophalen in de stad. Met diverse winkelcentra zoals Taylor, Passage en Roselar kunnen de mensen die appartementen huren in Roosendaal ongeacht het weer hun hart ophalen! In Roosendaal kunt u onder andere winkelen op de Nieuwe Markt, Oude Markt, Raadhuisstraat, Oostplein en Brabersstraat. Echte winkelliefhebbers kunnen terecht in factory outlet center Rosada.

Vrijetijdsbesteding in Roosendaal

Sportievelingen die een appartement huren in Roosendaal hebben de keuze uit de vele sporten die in deze stad te vinden zijn. Of je nu van voetbal, roeien, schaken, hockey, tennis of atletiek houdt, Roosendaal is zeker de juiste plek om uw favoriete sport te kunnen uitoefenen. Voor wie appartementen en huizen wil huren in Roosendaal en liever een individuele sport beoefent, zijn er ook genoeg mogelijkheden: sluit uw voorbeeld aan bij de plaatselijke golf- of schaakclub.

Wanneer u besluit om een object te huren Roosendaal dompelt u zich in carnavalstijd onder in een totaal andere wereld. Tullepetaonstad is de naam die Roosendaal dan draagt. De kermis in Roosendaal , wat een gigantisch evenement is, is een jaarlijkse basis terugkerend evenement.

Uitstapjes zijn de moeite waard voor wie een appartement of huis in Roosendaal huurt, een dagje naar Breda of een van de Belgische steden net over de grens. De omgeving is ook zeer geschikt om te fietsen of mooie wandelingen te maken.

 Geschiedenis van Roosendaal

De geschiedenis van Roosendaal gaat terug tot de dertiende eeuw. De naam Roosendaal werd voor het eerst genoemd in een tekst uit 1268. Vanaf 1510 werd Roosendaal een zelfstandige parochie. De komst van een haven was via Dintel en de Steenbergse Vliet verbonden met de zee. Turf was ook erg belangrijk voor de stad Roosendaal. Het hoogtepunt hiervan lag in de zestiende en zeventiende eeuw. De aanleg van een spoorwegstation Roosendaal in 1854, gaf de stad een internationale transportfunctie en bracht ook de industrie naar Roosendaal. Een bedrijf dat in 1882 werd opgericht en nu nog iedereen kent is de Koninklijke Van Gilse Kandijfabriek B.V. Een andere voorbeeld fabriek Redband werd opgericht in 1928.

Beroemdheden uit Roosendaal

Leuk detail voor alle mensen die appartementen en huizen huren Roosendaal is dat de stad Roosendaal een aantal bekende Nederlanders groot heeft gebracht. Zo is filmregisseur-producent en Oscarwinnaar Fons Rademakers geboren en opgegroeid in Roosendaal. Jeroen van Koningsbrugge, acteur, komiek en zanger, komt oorspronkelijk uit het mooie Roosendaal.

Waar te Wonen in Roosendaal?

Roosendaal heeft verschillende kleurrijke wijken, elk met zijn eigen geschiedenis en kenmerken. Hieronder worden de verschillende wijken uitgelicht.

Centrum Roosendaal: Voor het ultieme sfeer proeven

De hele geschiedenis van Roosendaal is hier te vinden, compleet met markten, banken, parken, of gewoon verwerkt in de stenen van nieuwere (maar nog steeds oude) gebouwen. De kronkelende, oude straatjes zijn perfect om in te verdwalen en er zijn tal van charmante bakkerijen en cafés; dit is waar de toeristen naartoe gaan om te verdwalen in een unieke Roosendaalse atmosfeer. 

De meeste expats wonen hier eerst en verkiezen na een jaar of twee buiten het stadscentrum te gaan wonen om weg te zijn van het lawaai van te luidruchtige buren, de non-stop bouw, de drommen toeristen en de soms onaangename geuren van het stadsleven. Toch blijft het charmant en buitengewoon handig als je een fatsoenlijk terras kunt scoren. Je kunt ervoor kiezen om te blijven zitten en te genieten van alles wat deze wijk te bieden heeft.

Oost Roosendaal: voor een relaxte atmosfeer

Dit is ieders tweede favoriete wijk vanwege de toprestaurants, mode koopjes, fantastische bars en sfeer. Nog steeds deel uitmakend van het oude centrum van de stad, noemen veel huurders deze plek hun thuis omdat het over het algemeen grotere, gerenoveerde flats heeft, charmante open ruimtes en niet de viezigheid van andere stadscentrum huurwoningen.

Noord Roosendaal: voor een authentieke Roosendaal ervaring

Noord Roosendaal was ooit een louche, maar inmiddels veilige wijk in de schaduw van het oude stadscentrum, vol met leuke kroegen en eettenten. Hierdoor is het de beste plek in Roosendaal om heerlijk eten te vinden. Muzikanten zijn dol op de wijk Noord Roosendaal, omdat het er wemelt van de kleine barretjes en muziekpodia. Door hun kleine omvang lijkt het alsof je een nieuwe schat ontdekt hebt als je van de straat naar binnen wandelt.

Deze buurt in Roosendaal heeft een jarenlange geschiedenis met bendes, drugs en prostitutie. In de afgelopen tien jaar heeft Noord Roosendaal zichzelf opgepoetst, maar het is nog steeds geen wijk waar veel dagjesmensen komen. 

West Roosendaal: ervaar het nachtleven in deze wijk

Deze buurt heet in de volksmond “de tuin” van Roosendaal, bij de plaatselijke bevolking beter bekend als Noordje in het Roosendaals. Het is een enorme buitenwijk die de stad in de jaren 1890 uitbreidde en de rest van de wijken verbond met het nabijgelegen oude stadscentrum van Roosendaal.

West Roosendaal ligt net ten noorden van het oude stadscentrum en heeft een grootstedelijke uitstraling in tegenstelling tot het stadscentrum. West Roosendaal werd ontworpen tijdens de Industriële Revolutie om een moderner Roosendaal uit te kunnen stralen. Er zijn hier veel mooie, oude gevels te vinden. Het mist enigszins het gemeenschapsgevoel van de meer intieme, oudere delen van de stad en het beschikt niet over dezelfde grote pleinen. Desalniettemin vindt u hier goede winkels, chique bars en leuke restaurants. West Roosendaal is verdeeld in diverse gezellige buurten die veelal huurwoningen en huurhuizen zijn in het hogere huursegment herbergt. 

Huisvesting is gemiddeld €1.000-2.000 per maand, vaak hoger voor aantrekkelijke tweekamerappartementen. Talrijke buslijnen doorkruisen het gebied en fietsen is ook populair. Hoewel het verkeer relatief vlot doorstroomt, kan parkeren lastig zijn; weinig gebouwen hebben speciale parkeerplaatsen. Kleine winkels zijn geïntegreerd in de woonstraten, met grotere winkels op de grote boulevards.

Groot Kroeven: een gezinsvriendelijke wijk in Roosendaal

Beginnend in het gebied rond het oude stadscentrum, strekt Groot Kroeven zich uit tot aan West Roosendaal in het zuiden. Het zit vol met hipsters, chique expats, kunstenaars, gezinnen, minimalisten en zelfs krakers. Oorspronkelijk gescheiden van Roosendaal, totdat de gemeente het tijd vond om de twee met elkaar te verbinden. Deze oude wijk heeft alle charme van het centrum zonder die kenmerkende geur van een grote stad. Hoewel u in geen enkel flatgebouw een lift zult aantreffen, rijzen de gebouwen zelden hoger dan drie verdiepingen en veel ervan zijn gerenoveerd of tot huurappartementen omgebouwd.

De groene ruimten en het openbaar vervoer zijn een bonus, waardoor het gemakkelijk is om naar buiten te gaan. De hoofdstraat herbergt een kleinschalige bioscoop en de omliggende straten zijn vol met eigenzinnige boetiekjes, bakkerijen, gezellige cafés verstop in authentieke straten, winkelketens en diverse restaurants. Het plaatselijke park biedt een welkome groene ruimte.

Het enige nadeel is de afstand tot de andere wijken die Roosendaal rijk is, maar de plaats is zo charmant dat het u waarschijnlijk niet kan schelen. In ieder geval kunt u vanuit de wijk met de fiets overal gemakkelijk heen. De huurprijs ligt tussen €900-1.500 per maand voor twee slaapkamers en meestal hoger voor grotere en goed gerenoveerde huurappartementen.

Diverse buslijnen verbinden de wijk met het centrum. Fietsen is mogelijk, maar het gebied is druk met autoverkeer en er is gemakkelijke toegang tot de snelweg voor auto's. Openbare parkeergelegenheid is in deze wijk beperkt.


{"slug":"roosendaal","title":"Roosendaal"}
roosendaal