49 huurhuizen gevonden met deze zoekopdracht
Verberg filters
1
8
Zoeken
Filter icon Filter zoeken
Toon 49 resultaten

Huurwoningen in Roermond – 49 woningen te huur

Filter op:
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
Soortgelijke zoekopdrachten

Huurwoningen in Roermond

In het Limburgse Roermond woon je tussen het groen en aan het water, het is dus niet zo verbazingwekkend dat het steeds populairder wordt om er een woning te huren. Als jij ook op zoek bent naar een huurwoning in Roermond, dan is het verstandig om je eens te verdiepen in de laatste ontwikkelingen op de markt van huurwoningen. In dit artikel hebben we die voor je op een rijtje gezet.

Ophef rondom sociale huurwoningen in Roermond

In het groene gebied aan de rand van Roermond staat sinds kort de Campagne, een nieuwe wijk met 72 sociale huurwoningen. De huurwoningen werden in de eerste plaats met open armen ontvangen, maar nu de huurders er wonen, hebben ze pas door hoeveel hinder ze ondervinden van de naastgelegen Roertunnel. De bewoners zeggen echt last te hebben van het lawaai en de trillingen die door de tunnel worden veroorzaakt. Zo veel zelfs, dat ze gestoord worden in hun dagelijkse leven. Naar eigen zeggen zijn ze hier niet over geïnformeerd op het moment dat ze de woning betrokken en daarom zijn er pp dit moment lopen veel bewoners die op zoek gaan naar een ander onderkomen.

Mocht je dus een huurwoning in dit gedeelte van Roermond vinden, ga dan goed na of je bereid bent om met deze overlast te leven.

In een ander gedeelte van Roermond, in Vrijveld, is ophef ontstaan over de bouw van nieuwe sociale huurwoningen. De huidige bewoners van de buurt proberen om de bouw tegen te houden omdat ze vinden dat er met de komst van de nieuwe woningen te veel groen verdwijnt. De kans is groot dat de bewoners zullen slagen in hun poging en dat de huurwoningen er niet meer komen, maar ze kunnen de bouw ook voor een aanzienlijke tijd uitstellen. 

Deze ontwikkeling kan ervoor zorgen dat het tekort aan sociale huurwoningen in Roermond voorlopig nog niet opgelost is en dat het moeilijk zal worden om een sociale huurwoning in Roermond te vinden.

Snel een woning huren in Roermond

Als je snel op zoek bent naar een huurwoning in Roermond, dan is het van belang dat je alleen op advertenties reageert voor woningen die direct beschikbaar zijn. In dit gedeelte hebben we op een rijtje gezet wat voor huurwoningen er in Roermond direct beschikbaar zijn.

Op het moment van schrijven worden er in Roermond 30 huurwoningen aangeboden die direct beschikbaar zijn. Dat is voor jou als huurder een goed teken, want dat betekent dat je in Roermond altijd snel een huurwoning kan vinden die bij je past.

De meeste huurwoningen die direct verhuurd kunnen worden, staan in de binnenstad van Roermond. Je kan daar bijvoorbeeld een appartement tussen de 40 en 50 m2 huren voor ongeveer €550 á €600 in de maand. Ben je juist op zoek naar iets groters? Dan kan je voor €750 in de maand een huurwoning in de buurt van het station vinden, waarbij je 85 m2 en 3 kamers tot je beschikking hebt.

Het is ook mogelijk om in Roermond per direct een eengezinswoning te huren. Voor €1200 per maand kan je al een woning met 3 slaapkamers in een kindvriendelijke buitenwijk van Roermond vinden. Als je liever met je gezin in de stad woont, dan kan je voor €1950 in de maand ook meteen een luxe appartement met 4 slaapkamers in de binnenstad betrekken.

Is het een slecht teken als een huurwoning in Roermond direct beschikbaar is?

In principe zegt het niks over de staat van een huurwoning als je er als huurder meteen in kan trekken. In sommige gevallen wordt een woning al aangeboden op het moment dat de huidige huurder er nog in zit en dan wordt er in de advertentie aangegeven dat het huis pas na 1, 2 of 3 maanden beschikbaar is. Wanneer een huurwoning direct beschikbaar is, betekent dit dat de huurder al is vertrokken. Het kan ook een teken zijn dat de woning al een tijdje leeg staat. Bijvoorbeeld omdat er na het vertrek van de vorige verhuurder niet meteen een nieuwe huurder is gevonden of omdat de huurwoning na het vertrek van de oude huurder is verbouwd of opgeknapt.

Als je het niet vertrouwt dat je een woning direct kan betrekken, kan je altijd aan de verhuurder vragen wat de omstandigheden zijn. 9 van de 10 keer hoef je je nergens zorgen om te maken, maar als de verhuurder aangeeft dat het lang heeft geduurd voordat er een nieuwe huurder werd gevonden, is het verstandig om eens na te gaan waar dat aan zou kunnen liggen. Kijk bijvoorbeeld eens of de woning wel in goede staat is of dat de prijs voor de woning niet te hoog is. 

{"slug":"roermond","title":"Roermond"}
roermond