10 huurhuizen gevonden met deze zoekopdracht
Verberg filters
1
8
Zoeken
ZoekAgent - helemaal gratis: Zoek huurders die aan uw wensen voldoen
Filter icon Filter zoeken
Toon 10 resultaten

Huurwoningen in Purmerend – 10 woningen te huur

Filter op:
ad
1446
Grootte
115 m2
Slaapkamers
4
Type
Huis
€ 1595/maand
Lees verder
Purmerend
Grootte
55 m2
Slaapkamers
2
Type
Appartement
€ 1270/maand
Lees verder
Purmerend
Grootte
93 m2
Slaapkamers
3
Type
Kamer
€ 1750/maand
Lees verder
Purmerend
Nieuw!
Grootte
133 m2
Slaapkamers
4
Type
Kamer
€ 1950/maand
Lees verder
ad
Purmerend
Grootte
40 m2
Slaapkamers
1
Type
Appartement
€ 1025/maand
Lees verder
Woning te huur: Purmerweg 74 1441RC Purmerend
Purmerend
Grootte
58 m2
Slaapkamers
1
Type
Kamer
€ 1175/maand
Lees verder
Purmerend
Nieuw!
Grootte
64 m2
Slaapkamers
2
Type
Appartement
€ 1450/maand
Lees verder
ad
Purmerend
Grootte
130 m2
Slaapkamers
3
Type
Appartement
€ 1435/maand
Lees verder
Woning te huur: St. Nicolaassteeg 7D 1441CE Purmerend - VBO
Purmerend
Grootte
33 m2
Slaapkamers
1
Type
Appartement
€ 950/maand
Lees verder
Woning te huur: Nijlstraat 150 1448NZ Purmerend - VBO
Purmerend
Grootte
43 m2
Slaapkamers
1
Type
Appartement
€ 995/maand
Lees verder
Soortgelijke zoekopdrachten

Huurwoningen in Purmerend

Ben je op zoek naar een huurwoning in Purmerend? Dan moet je je goed voorbereiden. De stad staat er namelijk om bekend dat woningzoekenden er te maken krijgen met één van de langste wachttijden van Nederland. In dit artikel kan je lezen hoe je het beste een huurwoning in Purmerend kan vinden en welke maatregelen de gemeente heeft genomen om de wachttijden te verkorten.

Snel een huurwoning in Purmerend vinden

Als je snel op zoek bent naar een huurwoning in Purmerend, dan ben je aangewezen op de particuliere verhuur. De wachtlijsten voor sociale huurwoningen en woningcorporaties zijn lang en daar kom je alleen doorheen met een urgentieverklaring.

Wanneer je niet in aanmerking komt voor een manier van voorrang, dan moet je op eigen houtje een geschikte huurwoning in Purmerend vinden en daarvoor hebben we een aantal tips.

1.     Kijk eens naar tijdelijke huurwoningen

Als je niet zo snel een huurwoning kan vinden met een contract voor onbepaalde tijd, kan je ervoor kiezen om eerst een tijdelijke woning te huren. Je hebt dan een tijdelijk onderkomen, waardoor je iets langer de tijd hebt om door te zoeken naar een meer permanente huurwoning in Purmerend. Let goed op hoe lang je in de tijdelijke woning mag blijven. Dat kan in Purmerend namelijk erg verschillen. Er zijn huurwoningen waar je slechts 3 maanden kan blijven, maar ook woningen waar de maximale contractduur een jaar is. Kijk ook altijd hoe lang de opzegtermijn voor een tijdelijke huurwoning is. Als je een permanente huurwoning hebt gevonden, wil je natuurlijk wel zo snel mogelijk kunnen verhuizen en niet voor meerdere maanden met dubbele lasten opgezadeld zitten.

2.     Overweeg een antikraak-woning

In Purmerend zijn er verschillende bemiddelaars die je kunnen helpen bij het zoeken naar een antikraak-woning. Je woont dan op een leegstaande locatie die een ander bestemmingsdoel heeft om de verwaarlozing van het pand te voorkomen. Het gaat dan bijvoorbeeld om een oud kantoorpand dat over een paar jaar wordt gesloopt om er appartementen te bouwen. De huur in antikraak is altijd tijdelijk, maar in sommige gevallen kan je ergens wel 5 jaar blijven wonen. Houd er rekening mee dat je van de gemeente Purmerend geen voorrang krijgt als je je antikraakwoning moet verlaten en dat ze je ook niet zullen helpen bij het zoeken naar een nieuwe woonruimte. Het is dus altijd belangrijk dat je ingeschreven blijft bij verschillende woningcorporaties.

 3.     Ga in de buurt van Purmerend wonen

Purmerend zelf staat erom bekend dat de woningmarkt erg krap is en de kans is dus groot dat je meer succes zal hebben in een van de omliggende gemeentes. Het openbaar vervoer met omliggende steden zoals Hoorn, Castricum en Wormerveer is erg goed, dus in de meeste gevallen zal je geen probleem hebben om je werk of opleiding in Purmerend te bereiken.

Puntensysteem voor sociale huurwoningen in Purmerend

De gemeente Purmerend wil dat mensen die actief op zoek zijn naar een woning en mensen met een urgente woningnood betere kansen krijgen om een geschikte sociale huurwoning te vinden.

Op dit moment worden sociale huurwoningen in Purmerend nog toegewezen op basis van de periode dat iemand als woningzoekende staat ingeschreven. Gemiddeld komt het er nu op neer dat iemand met een inschrijving tien jaar moet wachten voordat er een sociale huurwoning beschikbaar is.

In het nieuwe systeem, dat halverwege 2022 in zal moeten gaan, worden er punten toegekend aan woningzoekers. Punten kunnen worden toegekend op basis van een situatie, waarbij je bijvoorbeeld meer punten krijgt als je met je kinderen op zoek bent naar een woning of wanneer je een nieuwe huurwoning nodig hebt omdat je relatie over is. Iemand kan ook punten krijgen door actief naar een woning te zoeken.

Het systeem is gebaseerd op een onderzoek over de verdeling van woningen, waarop de huidige bewoners van Purmerend hebben gereageerd. De bedoeling is dat dit systeem ervoor zal zorgen dat sociale huurwoningen zullen worden vergeven aan de woningzoekenden die ze het hardst nodig hebben.

Nieuwe huurwoningen in Purmerend

In Purmerend is de woningmarkt redelijk druk en daarom wordt er door de gemeente en woningcorporaties actief gezocht naar mogelijkheden om meer nieuwbouw te ontwikkelen. Op dit moment worden er in Purmerend bijna 300 nieuwe huurwoningen gerealiseerd die zijn bedoeld voor de sociale en de vrije verhuur.

Als je op zoek bent naar een huurwoning in Purmerend, dan is dit dus een goed teken. De verwachting is dat de projecten eind 2021 worden opgeleverd, maar geïnteresseerden kunnen zich nu al inschrijven. De meeste nieuwe huurwoningen zijn bestemd voor huishoudens van 1 of 2 personen.Lees meer over huren in Purmerend!

Start direct uw woningzoektocht op Rentola om zo snel mogelijk een huurwoning te vinden. Houd er rekening mee dat in sommige delen van de stad de vraag zeer groot kan zijn. Wij raden u aan onze Zoek Agent te gebruiken om direct en snel e-mails over nieuwe woningen in Purmerend te ontvangen.

De gemiddelde maandelijkse huur in Purmerend is € 1.450. De prijzen variëren van € 950 tot € 1.950. De gemiddelde huurprijs per vierkante meter is € 1.450.

Dit is de huur die wordt vastgesteld vanaf de liberaliseringsdrempel (2022) van 763,47 euro per maand tot de maximumdrempel van 950 euro per maand. Is de huur lager dan de liberalisatiedrempel, dan worden deze woningen als sociale woningen aangemerkt.

Er zijn 10 vrijkomende huurwoningen in Purmerend op de woningmarkt. U kunt ook zoeken in onze gehele catalogus met een totaal van huurwoningen in Holland.

Elke stad in Nederland is een aangename plek om te wonen. Maar de Purmerend onderscheidt zich van de rest door haar dynamiek en mogelijkheden. Het staat vol met historische plaatsen en aantrekkelijke architectuur. Je vindt hier altijd mogelijkheden om plezier te maken!

{"slug":"purmerend","title":"Purmerend"}
purmerend