14 huurhuizen gevonden met deze zoekopdracht
Verberg filters
€ 0
€ 5000
1
8
Toon 14 resultaten
ZoekAgent - helemaal gratis: Zoek huurders die aan uw wensen voldoen
Filter icon Filter zoeken

Huurwoningen in Oss – 14 woningen te huur

Filter op:
ad
Oss
Grootte
92 m2
Slaapkamers
3
Type
Appartement
€ 1350/maand
Lees verder
nijmegen
Grootte
141 m2
Slaapkamers
3
Type
Huis
€ 1350/maand
Lees verder
Oss
Grootte
48 m2
Slaapkamers
1
Type
Studio
€ 850/maand
Lees verder
den-bosch
Grootte
59 m2
Slaapkamers
2
Type
Appartement
€ 1075/maand
Lees verder
ad
Geffen
Grootte
110 m2
Slaapkamers
2
Type
Appartement
€ 1250/maand
Lees verder
Oss
Grootte
21 m2
Slaapkamers
1
Type
Studio
€ 665/maand
Lees verder
Mooie semi-studio te huur in Oss
Oss
Grootte
30 m2
Slaapkamers
1
Type
Studio
€ 715/maand
Lees verder
ad
Super mooi appartement te huur op een absolute toplocatie in Tilburg.
Tilburg
Grootte
45 m2
Slaapkamers
2
Type
Appartement
€ 1500/maand
Lees verder
Leuke kamer te huur in Oss
Oss
Grootte
15 m2
Slaapkamers
1
Type
Kamer
€ 460/maand
Lees verder
Nederland
Grootte
189 m2
Slaapkamers
7
Type
Huis
€ 2300/maand
Lees verder
ad
oss
Grootte
91 m2
Slaapkamers
3
Type
Appartement
€ 1375/maand
Lees verder
den-bosch
Nieuw!
Grootte
189 m2
Slaapkamers
4
Type
Huis
€ 1800/maand
Lees verder
Oss
Grootte
31 m2
Slaapkamers
1
Type
Kamer
€ 600/maand
Lees verder
Oss
Nieuw!
Grootte
88 m2
Slaapkamers
3
Type
Appartement
€ 1300/maand
Lees verder
Soortgelijke zoekopdrachten

Huurwoningen in Oss

In het Brabantse Oss is het nog relatief makkelijk om een huurwoning te vinden. De woningmarkt in de stad is nog niet overvol en daardoor is het nog mogelijk om een ruime woning te huren voor een redelijke prijs. Je moet wel snel zijn, de gemeente Oss is namelijk bezig met een aantal projecten die de stad aantrekkelijker zullen maken voor de verhuur en de kans is groot dat Oss de komende jaren steeds populairder zal worden. In dit artikel vind je informatie over de huidige huurwoningen in Oss en de projecten van de gemeente die daar invloed op zullen hebben.

Wat kost het om een woning te huren in Oss

Als je op zoek bent naar een huurwoning in Oss, dan is het eerste waar je aan denkt natuurlijk je budget. In dit onderdeel laten we zien wat voor soort huurwoning je per budget kan verwachten qua grootte en locatie.

Huurwoningen in Oss rond de €750

Je kan in Oss al een huurwoning vinden vanaf €750 in de maand. Voor die prijs krijg je een appartement van 60 m2 met 2 kamers dat zich bevindt aan de rand van de binnenstad. Als je iets budget iets groter is, dan kan je in Oss voor €795 in de maand een appartement van 71 m2 vinden, waarbij je iets verder bij het centrum vandaan woont.

Huurwoningen in Oss rond de €850

Binnen dit budget kan je in Oss een eengezinswoning met 3 kamers vinden. Je woont dan in een bovenwoning in het centrum en je hebt 70 m2 woonoppervlakte. Buiten het centrum kan je ook woningen binnen dit budget vinden. De oppervlakte van die woningen is hetzelfde, maar je woont wel in een groenere omgeving.

Huurwoningen in Oss rond de €1000

Met €1000 kan je in Oss alle kanten op. Het is mogelijk om een groot appartement in de buurt van het centrum te huren, maar je kan er ook voor kiezen om juist een eengezinswoning met 6 kamers in een woonwijk te huren. Afhankelijk van waar je naar op zoek bent op het gebied van locatie en oppervlakte, kan je in Oss zeker slagen.

Energiezuinig wonen in Oss

Als je op zoek bent naar een duurzame huurwoning, dan zit je in Oss goed. De gemeente heeft samen met de woningcorporaties en de vertegenwoordiging van huurders namelijk een akkoord ondertekend waarin ze hebben afgesproken dat ze de komende jaren gaan werken aan het verduurzamen van sociale huurwoningen in Oss. De focus ligt daarbij niet alleen op de huurwoningen zelf, maar het is ook de bedoeling dat de bewoners bewuster worden van hun invloed op het milieu.

Het is de bedoeling dat in 2025 ten minste 30% van alle huurwoningen in Oss duurzaam is en voorlopig zit het plan op schema. In 2020 heeft Oss bijvoorbeeld een gasloos en energiezuinig nieuwbouwproject met sociale huurwoningen afgerond. De woningen zijn de vinden aan de noordkant van de stad, in de buurt van sportpark De Rusheuvel en ze zijn uitgerust met zonnepanelen, optimale isolatie, grondwarmtepompen voor de verwarming en waterbesparende douchekoppen.

De woningen verbruiken net zo veel energie als ze opwekken, wat voor de bewoners ongeveer €70 aan stookkosten in de maand scheelt. Op dit moment zijn er in Oss 92 van dit soort huurwoningen beschikbaar, maar er liggen al plannen voor het bouwen van nieuwe energiezuinige huurwoningen en het verbouwen van bestaande woningen.

In 2050 wil Oss dat alle woonwijken en -kernen CO2-neutraal zijn en dat er alleen gebruik wordt gemaakt van energie die duurzaam is opgewekt. Het is daarbij aan de gemeente om de nieuwbouw te reguleren en aan de woningcorporaties om de bestaande woningen te voorzien van energiebesparende maatregelen. Tegen die tijd moeten ook de verschillende buurten in Oss groener zijn en meer parken en minder steen hebben.

Via de gemeente een huis huren in Oss

Voor het huren van een woning in de gemeente Oss, heb je geen huisvestingsvergunning nodig. In ongeveer de helft van alle Nederlandse gemeenten heb je zo’n vergunning wel nodig wanneer je op zoekt bent naar een sociale huurwoning. De bedoeling van zo’n vergunning is dat je kan aantonen dat je gebonden bent aan de regio en dat je inkomen overeenkomstig is met de eisen die worden gesteld aan sociale huurwoningen.

De gemeente Oss houdt zich daarentegen niet bezig met het toewijzen van woningen. Het is dus bijvoorbeeld ook niet mogelijk om je bij de gemeente in te schrijven als woningzoekende. In de gemeente kan je alleen terecht voor huurwoningen van corporaties en huurwoningen die particulier verhuurd worden.

 Lees meer over huren in Oss!

Start direct uw woningzoektocht op Rentola om zo snel mogelijk een huurwoning te vinden. Houd er rekening mee dat in sommige delen van de stad de vraag zeer groot kan zijn. Wij raden u aan onze Zoek Agent te gebruiken om direct en snel e-mails over nieuwe woningen in Oss te ontvangen.

De gemiddelde maandelijkse huur in Oss is € 1.380. De prijzen variëren van € 460 tot € 2.300. De gemiddelde huurprijs per vierkante meter is € 1.380.

Dit is de huur die wordt vastgesteld vanaf de liberaliseringsdrempel (2022) van 763,47 euro per maand tot de maximumdrempel van 950 euro per maand. Is de huur lager dan de liberalisatiedrempel, dan worden deze woningen als sociale woningen aangemerkt.

Er zijn 14 vrijkomende huurwoningen in Oss op de woningmarkt. U kunt ook zoeken in onze gehele catalogus met een totaal van huurwoningen in Holland.

Elke stad in Nederland is een aangename plek om te wonen. Maar de Oss onderscheidt zich van de rest door haar dynamiek en mogelijkheden. Het staat vol met historische plaatsen en aantrekkelijke architectuur. Je vindt hier altijd mogelijkheden om plezier te maken!

{"slug":"oss","title":"Oss"}
oss