18 huurhuizen gevonden met deze zoekopdracht
Verberg filters
1
8
Zoeken
Filter icon Filter zoeken

Huurwoningen in Oss – 18 woningen te huur

Filter op:
ad
ad
ad
ad
ad
ad
Soortgelijke zoekopdrachten

Huurwoningen in Oss

In het Brabantse Oss is het nog relatief makkelijk om een huurwoning te vinden. De woningmarkt in de stad is nog niet overvol en daardoor is het nog mogelijk om een ruime woning te huren voor een redelijke prijs. Je moet wel snel zijn, de gemeente Oss is namelijk bezig met een aantal projecten die de stad aantrekkelijker zullen maken voor de verhuur en de kans is groot dat Oss de komende jaren steeds populairder zal worden. In dit artikel vind je informatie over de huidige huurwoningen in Oss en de projecten van de gemeente die daar invloed op zullen hebben.

Wat kost het om een woning te huren in Oss

Als je op zoek bent naar een huurwoning in Oss, dan is het eerste waar je aan denkt natuurlijk je budget. In dit onderdeel laten we zien wat voor soort huurwoning je per budget kan verwachten qua grootte en locatie.

Huurwoningen in Oss rond de €750

Je kan in Oss al een huurwoning vinden vanaf €750 in de maand. Voor die prijs krijg je een appartement van 60 m2 met 2 kamers dat zich bevindt aan de rand van de binnenstad. Als je iets budget iets groter is, dan kan je in Oss voor €795 in de maand een appartement van 71 m2 vinden, waarbij je iets verder bij het centrum vandaan woont.

Huurwoningen in Oss rond de €850

Binnen dit budget kan je in Oss een eengezinswoning met 3 kamers vinden. Je woont dan in een bovenwoning in het centrum en je hebt 70 m2 woonoppervlakte. Buiten het centrum kan je ook woningen binnen dit budget vinden. De oppervlakte van die woningen is hetzelfde, maar je woont wel in een groenere omgeving.

Huurwoningen in Oss rond de €1000

Met €1000 kan je in Oss alle kanten op. Het is mogelijk om een groot appartement in de buurt van het centrum te huren, maar je kan er ook voor kiezen om juist een eengezinswoning met 6 kamers in een woonwijk te huren. Afhankelijk van waar je naar op zoek bent op het gebied van locatie en oppervlakte, kan je in Oss zeker slagen.

Energiezuinig wonen in Oss

Als je op zoek bent naar een duurzame huurwoning, dan zit je in Oss goed. De gemeente heeft samen met de woningcorporaties en de vertegenwoordiging van huurders namelijk een akkoord ondertekend waarin ze hebben afgesproken dat ze de komende jaren gaan werken aan het verduurzamen van sociale huurwoningen in Oss. De focus ligt daarbij niet alleen op de huurwoningen zelf, maar het is ook de bedoeling dat de bewoners bewuster worden van hun invloed op het milieu.

Het is de bedoeling dat in 2025 ten minste 30% van alle huurwoningen in Oss duurzaam is en voorlopig zit het plan op schema. In 2020 heeft Oss bijvoorbeeld een gasloos en energiezuinig nieuwbouwproject met sociale huurwoningen afgerond. De woningen zijn de vinden aan de noordkant van de stad, in de buurt van sportpark De Rusheuvel en ze zijn uitgerust met zonnepanelen, optimale isolatie, grondwarmtepompen voor de verwarming en waterbesparende douchekoppen.

De woningen verbruiken net zo veel energie als ze opwekken, wat voor de bewoners ongeveer €70 aan stookkosten in de maand scheelt. Op dit moment zijn er in Oss 92 van dit soort huurwoningen beschikbaar, maar er liggen al plannen voor het bouwen van nieuwe energiezuinige huurwoningen en het verbouwen van bestaande woningen.

In 2050 wil Oss dat alle woonwijken en -kernen CO2-neutraal zijn en dat er alleen gebruik wordt gemaakt van energie die duurzaam is opgewekt. Het is daarbij aan de gemeente om de nieuwbouw te reguleren en aan de woningcorporaties om de bestaande woningen te voorzien van energiebesparende maatregelen. Tegen die tijd moeten ook de verschillende buurten in Oss groener zijn en meer parken en minder steen hebben.

Via de gemeente een huis huren in Oss

Voor het huren van een woning in de gemeente Oss, heb je geen huisvestingsvergunning nodig. In ongeveer de helft van alle Nederlandse gemeenten heb je zo’n vergunning wel nodig wanneer je op zoekt bent naar een sociale huurwoning. De bedoeling van zo’n vergunning is dat je kan aantonen dat je gebonden bent aan de regio en dat je inkomen overeenkomstig is met de eisen die worden gesteld aan sociale huurwoningen.

De gemeente Oss houdt zich daarentegen niet bezig met het toewijzen van woningen. Het is dus bijvoorbeeld ook niet mogelijk om je bij de gemeente in te schrijven als woningzoekende. In de gemeente kan je alleen terecht voor huurwoningen van corporaties en huurwoningen die particulier verhuurd worden.

 {"slug":"oss","title":"Oss"}
oss