42 particuliere woningen gevonden
Verberg filters
1
8
Zoeken
Filter icon Filter zoeken
42 particuliere woningen gevonden

Huurwoningen in Nijkerk – 42 woningen te huur

Filter op:
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
Soortgelijke zoekopdrachten

Huurwoningen in Nijkerk

Nijkerk ligt aan de rand van de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug, maar heeft ook eigenschappen van een typische stad. De binnenstad is bruisend en je via de A1 en A28 ben je snel in omringende steden in de regio, zelfs Amsterdam is maar 40 minuten met de trein. Het dorp is ruim opgezet en groen, waardoor je er prettig en rustig kan wonen. Nijkerk is daardoor aantrekkelijk voor mensen die wel in de wat grotere steden werken, maar er niet willen of kunnen wonen. Wil jij ook graag in Nijkerk wonen? Lees dan hier hoe de markt voor huurwoningen eruitziet.=

Nieuwe woningen in Nijkerk

In maart 2021 heeft de gemeente Nijkerk samen met de lokale woningcorporaties en de belangenvereniging voor huurders afspraken gemaakt over de bouwprestaties in de periode 2021-2022. Het belangrijkste punt in deze afspraken was de realisatie van nieuwe woningen voor de sociale huur. De vraag naar sociale huurwoningen in Nijkerk is erg groot en op dit moment moeten huurders lang wachten voordat ze in aanmerking komen voor een betaalbare woning.

Volgens de afspraken moeten er in de komende 3 jaar ten minste 225 nieuwe sociale huurwoningen worden gebouwd, wat gelijkstaat aan ongeveer 35% van het totaal aantal woningen dat nieuw zal worden gebouwd. Hiervoor was dat nog maar een kwart van alle woningen. Nieuwe projecten zullen daarom veel strenger worden gecontroleerd en alleen worden goedgekeurd als zij aan deze marge kunnen bijdragen. Het streven is om de groei van het aantal sociale huurwoningen ook na deze periode door te zetten.

Nog eens 10% van alle nieuwe woningen zal specifiek worden gebouwd voor senioren. Voor de bouw van de seniorenwoningen wordt gekeken naar de wensen van deze doelgroep. Er zullen bijvoorbeeld meer gelijkvloerse woningen worden gebouwd en woningen met minder kamers. Nunspeet hoopt zich zo goed voor te bereiden op de vergrijzing en tegelijkertijd nieuwe starters aan te trekken met de woningen die door de senioren worden achtergelaten.

Duurzaam wonen in Nijkerk

In de eerder genoemde afspraken is ook vastgelegd dat alle nieuwe huurwoningen in Nijkerk moeten worden gebouwd volgens de laatste standaarden voor duurzaamheid en energiezuinigheid. Alle woningen moeten bijvoorbeeld gasloos zijn, waardoor de toekomstige huurders meteen kunnen besparen op de maandelijkse kosten voor energie. Alle huurwoningen die al in Nijkerk worden aangeboden, zullen ook worden verduurzaamd.

In de buurt De Stegen worden 30 zogenaamde nul-op-de-meter woningen gebouwd, die net zoveel energie opwekken als ze, bij normaal gebruik, verbruiken. Om energie op te wekken worden de woningen uitgerust met zonnepanelen en om het verbruik laag te houden komt er ook een warmtepomp in iedere woning. Alle 30 woningen zullen worden bestemd voor de sociale huur en het zullen zowel boven- en benedenwoningen als eengezinswoningen zijn.

Wonen in de Havenkom in Nijkerk

De gemeente Nijkerk wil het gebied van de Havenkom graag veranderen in een plek waar het fijn is om te wonen. Het is de bedoeling dat er ongeveer 30 woningen komen, voor zowel verhuur als koop. De Havenkom kan worden gezien als een verlengstuk van de binnenstad waar het iets rustiger is. Bij de planning wordt er rekening gehouden met de uitstraling van de bestaande bebouwing in de buurt, de nieuwe woningen zullen rekening houden met de historische stijl van de buurt.

Wonen in Woonpark Hoevelaken in Nijkerk

In Woonpark Hoevelaken zouden eigenlijk 12 woningen voor starters worden gebouwd, maar deze worden vervangen door 36 woningen voor de sociale huur. Op deze manier kunnen er meerdere woningzoekers worden gehuisvest en zal de woningnood in Nijkerk sneller worden opgelost. Ondanks dat er meer woningen komen, blijft er nog steeds genoeg ruimte over voor groenvoorzieningen.

{"slug":"nijkerk","title":"Nijkerk"}
nijkerk