53 huurhuizen gevonden met deze zoekopdracht
Verberg filters
1
8
Zoeken
Filter icon Filter zoeken
Toon 53 resultaten

Huurwoningen in Nieuwegein – 53 woningen te huur

Filter op:
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
Soortgelijke zoekopdrachten

Huurwoningen in Nieuwegein

In Nieuwegein woon je dicht bij Utrecht, maar ook dicht bij de natuurgebieden van de Hollandsche IJssel. De stad bestaat nog niet zo lang, pas in 1971 is de bouw begonnen en toen woonde er nog maar 14.000 mensen. In de afgelopen decennia is er in Nieuwegein ontzettend veel bijgebouwd, waardoor er nu een volwaardige stad is ontstaan. Je vindt er nog erg veel groen, maar met het openbaar vervoer of de auto ben je ook snel in de binnenstad van Utrecht. Toch werd Nieuwegein in 2015 door de lezers van een grote krant uitgeroepen tot de op één na lelijkste stad van Nederland. De meningen over Nieuwegein zijn dus erg verdeeld. Wat betekent dit voor de markt voor huurwoningen?

De toewijzing van sociale huurwoningen in Nieuwegein

In 2020 was de gemiddelde wachttijd voor een sociale huurwoning in Nieuwegein 10 jaar en 1 maand en gemiddeld reageren er 115 woningzoekenden op een woning die wordt aangeboden. De kans dat je een sociale huurwoning krijgt toegewezen omdat je bovenaan de wachtlijst staat, lijkt dus bijna onmogelijk.

Daarom heeft de woningcorporatie van Nieuwegein bedacht dat er ook een aantal woningen op een andere manier toegewezen moeten worden. Iedere week wordt er één woning toegewezen via een loting, waarbij iedereen evenveel kans maakt om de woning toegewezen te krijgen. Let daarbij wel op dat je voor sommige woningen aan bepaalde vereisten moet voldoen. Eengezinswoningen worden bijvoorbeeld niet verloot onder huishoudens van 1 persoon en seniorenwoningen worden niet verloot onder personen die jonger zijn dan 60 jaar.

Wonen in het voormalige gemeentehuis van Nieuwegein

In 2019 is het voormalige gemeentehuis van Nieuwegein omgebouwd tot 254 sociale huurwoningen. Het hele gebouw is een woonproject, waarbij huurders er specifiek voor kiezen om samen te wonen. Het is de bedoeling dat ze met elkaar activiteiten organiseren en voor sociale samenhang zorgen. In het project komen starters, studenten, statushouders en mensen uit de maatschappelijke opvang bij elkaar te wonen en zo ontstaat er een woongemeenschap.

Alle woningen zijn niet aangesloten op het gas en wel aangesloten op een warmtepomp. Iedere woning heeft ongeveer 6 zonnepanelen, die ongeveer 75% van de energiebehoefte voor een huishouden van 1 persoon voorzien en ongeveer 50% voor een huishouden van 2 personen. Er zijn woningen met 1, 2 of 3 kamers, die permanent bewoond kunnen worden. De locatie is dicht bij de binnenstad van Nieuwegein. Wanneer je in aanmerking wil komen voor een woning in dit complex, moet je een motivatiebrief sturen waarin je laat zien dat je graag wil bijdragen aan de leefgemeenschap binnen het gebouwd.

Wonen in Nieuwegein: de verschillende buurten

Als je op zoek bent naar een huurwoning in Nieuwegein, moet je je goed verdiepen in de verschillende buurten. Op die manier zorg je ervoor dat je altijd terechtkomt in een buurt die bij je past.

Wonen in Batau Noord

Deze buurt profileert zichzelf als de meest gewilde buurt van Nieuwegein. Volgens een lokaal makelaarsbureau wordt er namelijk het meest naar woningen in deze buurt gezocht. De buurt is in de jaren 70 en 80 gebouwd en er staan veel verschillende type woningen. 41% van deze woningen worden verhuurd en de rest zijn koopwoningen, waardoor er een prettige mix van bewoners in de buurt is ontstaan. Favoriet bij de huidige bewoners van de wijk is al het aanwezige groen, wat voor een fijne leefomgeving zorgt. Ook de bereikbaarheid via de A12 en A2 wordt genoemd.

Wonen in het Havenkwartier

In deze buurt zullen dit jaar 40 nieuwe sociale huurwoningen worden bijgebouwd. De buurt zelf is volledig nieuw en na de afronding moeten er in totaal 228 woningen staan. Er komen zowel eengezinswoningen als appartementen en ook een speciaal blok voor horecagelegenheden. De buurt ligt centraal bij de binnenstad van Nieuwegein. Als je hier graag zou willen wonen, moet je nog even geduld hebben, de bouw gaat pas in 2022 van start.{"slug":"nieuwegein","title":"Nieuwegein"}
nieuwegein