10 huurhuizen gevonden met deze zoekopdracht
Verberg filters
€ 0
€ 5000
1
8
Toon 10 resultaten
ZoekAgent - helemaal gratis: Zoek huurders die aan uw wensen voldoen
Filter icon Filter zoeken
Toon 10 resultaten

Huurwoningen in Middelburg – 10 woningen te huur

Filter op:
ad
MIDDELBURG
Grootte
93 m2
Slaapkamers
2
Type
Appartement
€ 849/maand
Lees verder
apartment Verwerijstraat 28 Middelburg
Middelburg
Grootte
243 m2
Slaapkamers
4
Type
Appartement
€ 1875/maand
Lees verder
zeeland
Grootte
120 m2
Slaapkamers
3
Type
Huis
€ 1450/maand
Lees verder
MIDDELBURG
Grootte
93 m2
Slaapkamers
2
Type
Appartement
€ 849/maand
Lees verder
ad
Griffioenstraat, Penthouse in Middelburg - Home of Orange
Middelburg
Grootte
171 m2
Slaapkamers
3
Type
Huis
€ 1950/maand
Lees verder
Middelburg
Nieuw!
Grootte
124 m2
Slaapkamers
4
Type
Huis
€ 853/maand
Lees verder
MIDDELBURG
Grootte
78 m2
Slaapkamers
2
Type
Appartement
€ 1250/maand
Lees verder
ad
Middelburg
Grootte
70 m2
Slaapkamers
1
Type
Appartement
€ 1195/maand
Lees verder
MIDDELBURG
Grootte
53 m2
Slaapkamers
1
Type
Appartement
€ 975/maand
Lees verder
Middelburg
Nieuw!
Grootte
90 m2
Slaapkamers
3
Type
Appartement
€ 1250/maand
Lees verder
Soortgelijke zoekopdrachten

Huurwoningen in Middelburg

In Middelburg woon je in een van de verste uithoeken van Nederland. De dichtstbijzijnde grote stad is eigenlijk het Belgische Antwerpen. Voor een centrale ligging ben je in Middelburg dus niet aan het juiste adres, maar er zijn genoeg andere voordelen. Zo kan je er bijvoorbeeld rustig wonen in de historische binnenstad, maar sta je ook binnen 15 minuten op het strand. Wil jij graag een woning huren in Middelburg? Lees hier dan alles over de nieuwbouwprojecten en de verschillende buurten. 

Een huurwoning vinden in Middelburg

Als je graag in Middelburg een woning wil huren, ben je aangewezen op de lokale woningbouwcorporatie, een makelaar of een particuliere verhuurder. De meeste kans heb je via de eerste, want daar worden de meeste woningen aangeboden. Het voordeel is dat je via de woningcorporatie een overzicht krijgt van alle woningen die in de gemeente worden aangeboden en dat is ook meteen het nadeel. De gemeente Middelburg is qua oppervlakte heel groot en daardoor staan er ook huurwoningen in Kleverskerke en Arnemuiden op, dorpen die relatief ver bij de stad Middelburg vandaan liggen.

Nieuwe woningen in Middelburg

Volgend jaar zal in Middelburg begonnen worden met de bouw van de nieuwe buurt Essenvelt en daarvoor wordt een bijzondere aanpak gebruikt. Het is namelijk de bedoeling dat de gehele wijk op maat gebouwd wordt voor de toekomstige bewoners. Zij gaan voor een groot deel bepalen welke type woningen er komen en op welke manier de buurt verder ingevuld gaat worden.

Daarvoor gaat de gemeente eerst inventariseren welke woningzoekenden belangstelling hebben voor de nieuwe buurt en vervolgens zal er worden gekeken of deze groep gemeenschappelijke woonwensen en behoeften heeft. Aan de hand daarvan zal dan worden bepaald hoe de wijk verder wordt ingevuld. In 2010 is voor de eerste keer begonnen met een inventarisatie en toen waren er 70 woningzoekenden met belangstelling, nu, 10 jaar later, zijn dat er al 200.

De gemeente wil graag weten hoe deze groep eruit ziet. Ouderen hebben bijvoorbeeld andere woningen en een andere leefomgeving nodig dan starters, maar de gemeente houdt ook rekening met een grotere behoefte aan sociale huurwoningen.

In totaal moeten er in de nieuwe buurt 400 woningen komen, maar wanneer die af zullen zijn is nog niet helemaal duidelijk. De buurt grenst namelijk met de zuidkant aan Oost-Souburg, wat onderdeel is van de gemeente Vlissingen en de twee gemeenten hebben met elkaar afgesproken dat ze nooit tegelijk nieuwe woningen aanbieden. De afronding van het project moet dus worden afgestemd met de afronding van lopende nieuwbouwprojecten in Vlissingen.

Wonen in Middelburg: de verschillende buurten

Als je op zoek bent naar een woning in Middelburg, wil je natuurlijk wel zoeken in een buurt die bij je past. In dit gedeelte vind je informatie over twee verschillende buurten in Middelburg. 

Wonen in Middelburg Zuid

In deze buurt vind je vooral veel rijtjeshuizen op woonerven, wat betekent dat er weinig verkeer in de straten is. Kinderen kunnen in deze wijk dus veilig over straat. Voor die kinderen zijn er ook veel verschillende plekken om te spelen, naast de kleine speeltuintjes vind je in het Meiveld ook een kinderboerderij en een grote speeltuin. In het midden van de buurt staat een grote brede school waar twee scholengemeenschappen, een instelling voor gehandicaptenzorg en een naschoolse opvang verenigd zijn. Naast dit gebouw vind je ook twee grote supermarkten, een bakker en een slager. 

Wonen in de Mortiere

Deze buurt is er als laatste bijgebouwd in Middelburg. De meeste woningen zijn gebouwd door particulieren die hun eigen droomwoning hebben ontworpen en daardoor is er in de buurt genoeg om naar te kijken. Aan de rand van de buurt staat sinds 2020 een rij sociale huurwoningen, die de nabijgelegen gevangenis uit het zicht moet houden. Het grootste nadeel van deze buurt is dat er geen supermarkt is en ook geen basisschool, daarvoor moet je altijd ten minste 10 minuten richting het centrum fietsen.

 


Lees meer over huren in Middelburg!

Start direct uw woningzoektocht op Rentola om zo snel mogelijk een huurwoning te vinden. Houd er rekening mee dat in sommige delen van de stad de vraag zeer groot kan zijn. Wij raden u aan onze Zoek Agent te gebruiken om direct en snel e-mails over nieuwe woningen in Middelburg te ontvangen.

De gemiddelde maandelijkse huur in Middelburg is € 1.399. De prijzen variëren van € 849 tot € 1.950. De gemiddelde huurprijs per vierkante meter is € 1.399.

Dit is de huur die wordt vastgesteld vanaf de liberaliseringsdrempel (2022) van 763,47 euro per maand tot de maximumdrempel van 950 euro per maand. Is de huur lager dan de liberalisatiedrempel, dan worden deze woningen als sociale woningen aangemerkt.

Er zijn 10 vrijkomende huurwoningen in Middelburg op de woningmarkt. U kunt ook zoeken in onze gehele catalogus met een totaal van huurwoningen in Holland.

Elke stad in Nederland is een aangename plek om te wonen. Maar de Middelburg onderscheidt zich van de rest door haar dynamiek en mogelijkheden. Het staat vol met historische plaatsen en aantrekkelijke architectuur. Je vindt hier altijd mogelijkheden om plezier te maken!

{"slug":"middelburg","title":"Middelburg"}
middelburg