81 huurhuizen gevonden met deze zoekopdracht
Verberg filters
1
8
Zoeken
Filter icon Filter zoeken
Toon 81 resultaten

Huurwoningen in Leeuwarden – 81 woningen te huur

Filter op:
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
Soortgelijke zoekopdrachten

Huurwoningen in Leeuwarden

De stad Leeuwarden is een stad met een boeiende geschiedenis en een bruisende toekomst.  Het is de hoofdstad van de provincie Friesland en ligt in het noordelijke deel van Nederland.

Misschien wel de beroemdste, of liever beruchtste persoon die uit Leeuwarden kwam, was de danseres-spionne Mata Hari.  Zij werd later in Frankrijk door het vuurpeloton geëxecuteerd op beschuldiging van spionage voor Duitsland.  Haar geboortehuis werd onlangs verwoest door een brand op 19 oktober 2013

Leeuwarden biedt een betaalbare en comfortabele levensstijl in een prachtige oude stad om in te wonen, allemaal omgeven door groen en waterwegen.

Ontstaan van Leeuwarden

Leeuwarden werd gesticht aan de oevers van de Middelzee in de tweede eeuw na Christus, en ligt op ongeveer 2 uur 20 minuten met de trein van Amsterdam, of 1,5 uur met de auto. Leeuwarden, van oorsprong een agrarisch centrum, onderhield goede handelsbetrekkingen tot in de 15e eeuw, toen de waterweg verzandde, waardoor alle handel per boot onmogelijk werd. In 1435 kreeg Leeuwarden stadsrechten en in 1504 werd het de hoofdstad van het gewest. In die tijd vestigden het centrale bestuur en de rechtspraak zich hier en werd de stad de residentie van de Friese stadhouders.

Het moderne Leeuwarden

Leeuwarden is tegenwoordig het bestuurlijke, economische, educatieve en culturele hart van Friesland (625.000 inwoners), dat een eigen taal heeft:  Stadsfries of Stadfries. Een mengsel van Hollandic dialect woordenschat en West-Friese grammatica.

De stad is het centrum van het lokale bestuur, de thuisbasis van financiële diensten (waaronder Friesland Bank) en verzekeringsmaatschappijen (Achmea en Aegon), en heeft een groeiende creatieve industrie gebaseerd op 'Serious Gaming'. Andere belangrijke industrieën in het gebied zijn metaalverwerking, watertechnologie en landbouw-voedingsindustrie (Koninklijke Friesland Foods NV).

Leeuwarden huisvest een aantal zeer gerespecteerde hogescholen (HBO) waaronder de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, Van Hall Instituut en Stenden University. Ook zijn er campussen voor Wageningen Universiteit, Rijksuniversiteit Groningen en Universiteit Twente. Met de twee MBO-scholen Friese Poort en Friesland College erbij heeft Leeuwarden een studentenpopulatie van meer dan 30.000.

De beroemde Nederlandse 200 km schaatswedstrijd (bij extreem koud weer) Elfstedentocht start en begint in Leeuwarden, dat ook de gaststad is voor het jaarlijkse internationale domino festival.

Vervoer in Leeuwarden

Vanaf Amsterdam, of een andere belangrijk knooppunt als Utrecht, kunt u met de trein of bus naar Leeuwarden reizen. U kunt de trein rechtstreeks vanaf Amsterdam of Utrecht nemen en het zal ongeveer twee en een half uur duren om in Leeuwarden te arriveren. Een enkele reis naar Leeuwarden kost ongeveer 28 euro. Er gaan elk uur rechtstreekse IC-treinen van Amsterdam Schiphol naar Leeuwarden via de Hanzelijn.

Een andere optie is om er zelf heen te rijden. Het gebruik van een auto kan een goede optie zijn, want Leeuwarden heeft nog veel meer leuke bezienswaardigheden in de naburige steden. Als u vanuit Amsterdam komt, kunt u via de A7 en de A31 rijden of via het oosten via de A1, A6 en de A32.

Met de bus in Leeuwarden

Als u zich door de stad wilt verplaatsen, neemt u meestal de bus. De bussen in Leeuwarden worden geëxploiteerd door Arriva en Qbuzz. Ze zijn zeer frequent en schoon en betrouwbaar. De beste en makkelijkste manier om voor uw reis met de bussen te betalen is door een OV-chipkaart te kopen. Deze zijn ongeveer zo groot als een creditcard en kunnen op elk bus- of treinstation en ook bij deelnemende hotels en winkels worden opgeladen met tegoed voor uw reis. Het busstation in Leeuwarden ligt vlak achter het treinstation en kan u details geven over de diensten.

Winkelen en eten in Leeuwarden

Leeuwarden is een geweldige stad als u lekker wilt winkelen. Het heeft meer dan 400 winkels en is een geweldige plek voor niet alleen bekende merken, maar ook een aantal geweldige individuele en ambachtelijke winkels in de kleine straatjes en steegjes die net buiten het belangrijkste winkelgebied te vinden zijn. De Klein Kerkstraat is zelfs uitgeroepen tot de beste winkelstraat, niet alleen in Friesland, maar ook in heel Nederland.

Als u op zoek bent naar iets lekkers om te eten, dan is Leeuwarden een geweldige plek om te zijn. Na een dag winkelen, is een van de beste plaatsen om naartoe te gaan voor een heerlijke avondmaaltijd het restaurant "By Us". Het wordt gerund door een lokaal echtpaar en is gespecialiseerd in de Europese keuken en heeft ook een prima selectie van Friese lekkernijen. Als u iets meer exotisch wilt eten, dan heeft Jamuna een geweldig Indiaas menu. Het restaurant is al vele jaren gevestigd in de stad en is een favoriet onder de lokale bevolking en toeristen.

Hoewel Leeuwarden iets verder weg ligt dan de meer gebruikelijke toeristische bestemmingen, zal een beetje moeite om er te komen goed worden beloond met een interessante en onvergetelijke vakantie.

Wonen in Leeuwarden

Met huizenprijzen die aanzienlijk lager liggen dan het Nederlandse nationale gemiddelde, is Leeuwarden een ideale plek voor jonge gezinnen en mensen die voor het eerst een huis kopen. Friesland heeft niet zulke grote expat gemeenschappen als in de Randstad, dus verhuizen naar het gebied kan in eerste instantie geïsoleerd lijken. Wat het gebied verleidelijk maakt is meer ruimte tegen een betaalbare prijs in een kindvriendelijke omgeving (met meer dan 40 basisscholen), evenals het prachtige omringende platteland.

Waar wonen in Leeuwarden?

Centrum

Het centrum van Leeuwarden(Centrum) is misschien wel populair bij studenten en jonge alleenstaanden, waarschijnlijk vanwege de nabijheid van winkels, restaurants, cafés en bars.

Potmargezone

Historische buurt met 19e-eeuwse gebouwen, dicht bij het prachtige Noorderplantsoen dat veel bezocht wordt door de lokale bevolking, vooral op zonnige dagen.  Gemengde woonbevolking, hoewel weer populair bij studenten vanwege de nabijgelegen universiteit.  Iets grotere huizen, sommige met tuinen.

Oud-Oost

De Oosterpoort is de thuishaven van het populaire theater, evenals een aantal bars en cafés. Dit gebied is in trek bij jonge, professionele stellen en studenten. Historische gebouwen, waaronder schipperswoningen of traditionele Nederlandse vissershuizen zijn ook in deze buurt te vinden.

Sonnenborgh

Achter het Centraal Station en vlakbij het Stadspark (buitenfestival), is deze buurt gemakkelijk te bereiken vanuit Groningen Centrum. Het is ook populair bij studenten.

Westeinde

Een buurt die is samengevoegd tot één buurt: Westeinde. Goedkope accommodatie is ook beschikbaar in deze diverse buurt, met een sterke Aziatische invloed. Een grote discountsupermarkt is hier ook gevestigd.

Huizum-West

Een andere diverse buurt ten noordoosten van Centrum, oude monumenten en wat goedkopere accommodatie beschikbaar. Groene gebieden rond een populair park.

Stiens

Verder weg en met grotere woningen met tuinen, is deze buurt populair bij jonge stellen en gezinnen. Het Zernikecomplex is hier gevestigd.

Goutum

Twee grote, universitaire appartementencomplexen voor internationale studenten zijn hier gevestigd. 

Middelsee

Op 20 minuten fietsen van het centrum liggen deze woonwijken in de buurt van zowel natuurlijke als door de mens aangelegde recreatiegebieden.

Een meer ontspannen levensstijl

De noordelijke provincies van Nederland staan erom bekend dat ze rustiger zijn en een gemoedelijker levensritme hebben. Dit maakt ze ideaal voor expats die de drukte van de stad willen ontvluchten en toch binnen handbereik willen blijven.

Maar dat wil niet zeggen dat er niet genoeg te doen is in het noorden. Elke provincie biedt zijn eigen Nederlandse ervaring. Friesland heeft de historische, cultureel rijke stad Leeuwarden, evenals vijf West-Friese eilanden die per veerboot of - bij eb van de Waddenzee - per wadlooptocht kunnen worden bereikt. In uitzonderlijk koude winters wordt op de meren van de provincie de populaire Elfstedentocht schaatswedstrijd gehouden - hoewel de laatste keer in 1997 was.

Groningen, met zijn grote studentenpopulatie, is de metropool van het noorden, met een jonge, levendige culturele scene. Het heeft zelfs de meest tevreden burgers in een EU-studie onder 75 steden in 2007. Assen is de thuisbasis van het wereldberoemde TT Circuit race circuit, bij sportfans bekend als de 'Kathedraal van het Motorrijden'.

Proef de cultuur van de Nederlandse topregio van het noorden

De drie noordelijke provincies van Nederland zijn er allemaal trots op dat ze een eigen regionale identiteit hebben. Het is een gebied waar oud en nieuw elkaar ontmoeten, waar veel tradities voortbestaan maar waar nieuwkomers welkom zijn. Een van de populairste uitspraken van de regio is "een man een man, een woord een woord", wat betekent dat eenmaal gedane beloften worden nagekomen. Nergens is dat duidelijker dan in Friesland, met zijn eigen taal en gevoel van trots. In 2018 zal Leeuwarden meer bezoekers trekken dan ooit tevoren als een van de Europese Culturele Hoofdsteden van het jaar.

Expats die nieuw zijn in het gebied zullen geen tekort aan mogelijkheden hebben om zich onder te dompelen in de lokale cultuur. Er zijn vele lokale festivals en vieringen in elke stad, om lokale lekkernijen te proeven zoals poffert of beerenburg, om de dorpse sfeer van het Noord-Nederlandse stadsleven op te snuiven.

Werkgelegenheid in een groeiende regio

De Nederlandse provincies in het noorden hebben de afgelopen tien jaar een enorme groei en ontwikkeling doorgemaakt; de regio is zelfs een van de snelst groeiende delen van het land. De investeringen in het gebied zijn vooral toegenomen dankzij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Dit heeft sinds 2000 bijna 1,5 miljard euro aan EU-ontwikkelingsfinanciering aangetrokken. Dit komt bovenop de meer dan 1,2 miljard euro aan buitenlandse investeringen in nieuwe projecten, waardoor duizenden banen zijn gecreëerd.


{"slug":"leeuwarden","title":"Leeuwarden"}
leeuwarden