Verberg filters
1
8
Zoeken
Filter icon Filter zoeken
0 particuliere woningen gevonden

Huurwoningen in Hoogezand – 0 woningen te huur

Filter op:
ad
Bell
Oeps! We konden geen huurwoningen vinden met deze zoekopdracht.

We konden geen huurwoningen vinden in op het internet.

Wilt u op de hoogte worden gesteld van zodra wij huurwoningen hebben gevonden?

Soortgelijke zoekopdrachten

Huurwoningen in Hoogezand

Hoogezand is de grootste plaats in centraal Groningen en daarmee ook meteen de plaats met de meeste inwoners. Je woont in Hoogezand dicht bij Groningen en Assen, maar je hoeft de stad niet uit voor je dagelijkse boodschappen en andere stadse voorzieningen. Vanuit Hoogezand ben je ook snel bij het Zuidlaardermeer, wat mogelijkheden tot zwemmen, wandelen, fietsen en varen biedt. Wonen in Hoogezand is vooral in trek bij mensen die houden van het leven in de natuur en de inwoners zijn snel aan het vergrijzen. Op deze pagina kun je vinden welke initiatieven de gemeente Hoogezand onderneemt om jonge mensen aan te trekken en op welke plekken er nieuwe, duurzame woningen worden gebouwd.

Alternatieve woonvormen in Hoogezand

Oost-Groningen heeft te maken met een krimp door de uitstroom van jonge mensen. Vooral in de dorpen vindt deze doelgroep niet gemakkelijk een huurwoning en daarom kiezen ze er al snel voor om ergens anders een woning te zoeken. Daarom is er besloten om in Hoogezand 6 tiny houses te plaatsen, die allemaal een huurprijs tussen de €390 en €493 zullen hebben. Ze zijn daardoor erg geschikt voor jongeren die net uit huis willen. Om in aanmerking te komen voor een tiny house, moeten geïnteresseerden een motivatiebrief schrijven en zo hoopt de selectiecommissie een diverse buurt te creëren.

Met de komst van deze nieuwe woonvorm hoopt Hoogeveen toch weer wat jongeren en nieuwe bewoners aan te kunnen trekken.

Nieuwe woningen in Hoogezand

In februari 2021 zijn er in de nieuwe buurt Stadshart 38 nieuwe huurwoningen opgeleverd. De woningen zijn verdeeld over 2 appartementencomplexen, met 14 en 24 woningen. Ieder appartement heeft 2 slaapkamers en is daardoor geschikt voor een gezinnen met 1 kind en senioren.

Alle appartementen worden verhuurd voor een maandelijkse huurprijs onder de grens voor de sociale huur en doordat de woningen energiezuinig zijn, kunnen bewoners ook op de maandelijkse lasten besparen. Iedere woning heeft zonnepanelen en een warmtepomp.

De buurt Stadshart is verder nog in aanbouw. Deze 38 huurwoningen zijn als eerste opgeleverd en het is de bedoeling dat daar nog 262 andere woningen bijkomen. 20 van die woningen zullen eengezinswoningen worden en nog 17 appartementen, die allemaal zullen worden verhuurd. Het overige deel van de woningen zal worden verkocht.

Een ander project is aan de Goeman Borgesiusstraat, waar binnenkort zal worden gestart met de bouw van nieuwe woningen. Op dit moment staan er nog leegstaande woningen op deze plek, maar die zullen dit jaar worden vervangen door 73 nul-op-de-meter-woningen die net zo veel energie opleveren als de huurders zullen verbruiken. De huurwoningen worden niet alleen duurzaam, maar ook betaalbaar en daarmee probeert Hoogezand de leefbaarheid van de gehele buurt te verbeteren. De woningen zullen aan het eind van dit jaar worden opgeleverd.

Duurzaam wonen in Hoogezand

In de wijk Gorecht-West zullen alle 500 huurwoningen worden uitgerust met zonnepanelen. De kosten daarvoor komen bij de huurders terecht, in ruil voor een verhoging van de maandelijkse huur kunnen ze van de woningcorporatie 6 tot 10 zonnepanelen krijgen. Het bedrag dat iedere maand bovenop de huur komt, is kleiner dan wat de huurder maandelijks zal besparen op kosten voor energie. Op de lange termijn gaat de huurder er dus wel op vooruit.

Gorecht-West is de eerste wijk waarin de woningcorporatie begint met de aanleg van zonnepanelen, maar wanneer het een succes blijkt, zullen de andere woningen ook volgen. In 2024 moet deze buurt ook volledig vrij van aardgas zijn. Alle woningen worden beter geïsoleerd en krijgen kookplaten die gebruikmaken van inductie. De woningcorporatie gaat er bij dit project naar streven om de woonlasten gelijk te houden of zelfs te verlagen, zodat iedereen in de huurwoningen kan blijven wonen.


{"slug":"hoogezand","title":"Hoogezand"}
hoogezand