47 particuliere woningen gevonden
Verberg filters
1
8
Zoeken
Filter icon Filter zoeken
47 particuliere woningen gevonden

Huurwoningen in Hilversum – 47 woningen te huur

Filter op:
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
Soortgelijke zoekopdrachten

Huurwoningen in Hilversum

In Hilversum woon je in een stad die volledig is gericht op media en dat zie je ook terug in de omgeving, waar veel grote studio’s staan. Veel mensen weten niet dat Hilversum ook een stad met veel cultuur is die ruim 230 rijksmonumenten telt en dat er ook opvallend veel groen te vinden is. De stad wordt steeds populairder onder mensen die van cultuur en natuur houden. Als jij er ook over nadenkt om in Hilversum te gaan wonen, dan kan je hier informatie over de markt voor huurwoningen vinden.

Huurwoningen in Hilversum met een tuin

Hilversum staat erom bekend dat het erg groen is en daardoor worden natuurliefhebbers aangetrokken. Deze huurders zijn vaak ook op zoek naar een huurwoning met een tuin en gelukkig is dat in Hilversum een reële optie, want je kan er in allerlei prijsklassen een huurwoning met een tuin vinden.

De goedkoopste woning met een tuin is gelegen in de buurt van het centrum van Hilversum en heeft een oppervlakte van 25 m2. Je betaalt daarvoor €740 in de maand. Wanneer je het ook belangrijk vindt dat de woonoppervlakte van het huis wat groter is, kan je in de buurt van de binnenstad en het station van Hilversum ook een ruim gemeubileerd appartement van 60 m2 vinden. De maandelijkse huur is €1000 en daarbij heb je ook een balkon.

Voor €1500 in de maand kan je in Hilversum ook een eengezinswoning met een tuin huren. Je woont dan iets verder uit het centrum in de Geuzenbuurt, een groene en kindvriendelijke buurt. De eengezinswoning heeft 94 m2 aan oppervlakte en 3 slaapkamers.

Huurhuizen met tuinen zijn er in Hilversum genoeg en ook met een budget boven de €2000 is er een ruim aanbod. Voor €2350 in de maand kan je bijvoorbeeld een luxe, gemeubileerde woning van 92 m2 met 3 slaapkamers vinden. Je hebt voor die prijs niet alleen een tuin, maar ook een balkon en een garage.

Het bouwjaar van huurwoningen in Hilversum

In Hilversum vind je relatief weinig nieuwbouw. De stad heeft zijn piek gehad rond het jaar 2000 en sinds 2010 zijn er weinig nieuwbouwwoningen bijgekomen. Wanneer je op zoek bent naar een huurwoning in Hilversum, dan is de kans groot dat je een huurwoning vindt die gebouwd is tussen 1930 en 1960 of tussen 2000 en 2010.

Jaren 30 huurwoningen in Hilversum

Huurwoningen uit de jaren 30 staan erom bekend dat ze erg karakteristiek zijn en erg licht en ruimtelijk zijn. Ze zijn al jarenlang erg populair en ook nu worden er nog woningen in deze stijl gebouwd. Je zou denken dat zo’n oude woning niet ideaal is, maar door de gebruikte bouwmaterialen en de mooie afwerking gaan de huizen uit de jaren 30 nog goed mee. Als huurder hoef je je dus geen zorgen te maken over de conditie van de woning.

Jaren 50 huurwoningen in Hilversum

De huurwoningen in Hilversum die vlak voor en na de oorlog zijn gebouwd zijn daarentegen wat kleiner, het zijn vaak rijtjeswoningen van baksteen die juist bekend staan om hun praktische indeling. Ze hebben bijvoorbeeld veel inbouwkasten zodat je de ruimte optimaal kan gebruiken. Huurwoningen uit de jaren 50 zijn gebouwd om grote gezinnen te huisvesten en ze hebben veel kamers op een relatief kleine oppervlakte. Houd er rekening mee dat een woning uit de jaren 50 vaak slecht geïsoleerd is en dat je dat terug zal zien in je stookkosten. Het voordeel van jaren 50 huurwoningen in Hilversum is dat ze vaak een lagere huurprijs hebben.

Jaren 60 huurwoningen in Hilversum

Huurwoningen uit de jaren 60 zijn daarentegen een stuk ruimer opgezet en meestal zijn het twee-onder-een-kap woningen of bungalows. Met een gezin kan je hier comfortabel wonen. Let wel op dat je altijd goed kijkt naar de kozijnen van een jaren 60 woning. Als deze nog van hout zijn, kunnen ze houtrot krijgen en zorgen ze ook niet voor een goede isolatie van je huurwoning. Bij ongeveer

Jaren 00 & 10 woningen in Hilversum

De andere helft van de woningen in Hilversum zijn tussen 2000 en 2010 gebouwd en vanzelfsprekend zijn deze wat luxer en beter geïsoleerd. Huurwoningen uit deze periode hebben geen specifieke bouwstijl, dus je kan eigenlijk van alles verwachten op het gebied van ruimte en indeling.

In Hilversum kan je dus voor iedere woonwens een geschikte huurwoning vinden. Of je nou op zoek bent naar een karakteristieke woning of juist een kleine woning met veel kamers, er zit altijd wel iets voor je tussen.

{"slug":"hilversum","title":"Hilversum"}
hilversum