22 huurhuizen gevonden met deze zoekopdracht
Verberg filters
1
8
Zoeken
Filter icon Filter zoeken
Toon 22 resultaten

Huurwoningen in Hellevoetsluis – 22 woningen te huur

Filter op:
ad
ad
ad
ad
ad
ad
Soortgelijke zoekopdrachten

Huurwoningen in Hellevoetsluis

De woningmarkt in Hellevoetsluis is steeds vaker in het nieuws, Helaas niet op een positieve manier. Huurprijzen voor sociale huurwoningen in de stad zijn de laatste jaren namelijk zo snel gestegen, dat veel mensen moeite hebben met het vinden van een huurwoning. De vraag naar huurwoningen in Hellevoetsluis is veel groter dan het aanbod en daardoor worden verhuurders in de gelegenheid gesteld om de prijzen van huurwoningen te verhogen. Een andere meespelende factor zijn de bedrijven in de buurt van Hellevoetsluis die op zoek zijn naar woningen voor werknemers uit het buitenland. De bedrijven hebben vaak meer te besteden dan de gemiddelde woningzoekende en daardoor bieden verhuurders liever een gemeubileerd appartement aan voor een huurprijs rond de €2500, dan een leegstaand huurhuis voor €1500.

In dit artikel hebben we een aantal eigenschappen van de markt voor huurwoningen voor je op een rijtje gezet. 

Sociale huurwoningen in Hellevoetsluis

De gemeente Hellevoetsluis heeft in de presentatie van het jaar 2021 laten zien dat er 165 nieuwe sociale huurwoningen gebouwd zullen worden. De woningen worden verdeeld over drie projecten op verschillende locaties en één van de projecten zal zich vooral op de ontwikkeling van nieuwe zorgwoningen richten.

Het plan is goed ontvangen door de verhuurders, maar zij hebben tegelijkertijd ook aangegeven dat 165 nieuwe sociale huurwoningen niet genoeg zijn om aan de groeiende vraag te voldoen. Kort daarop heeft de gemeente bekendgemaakt dat zij zullen onderzoeken of en waar er nog meer sociale nieuwbouw gerealiseerd kan worden.

Een andere oplossing vanuit de gemeente Hellevoetsluis is de wooncoach. Deze moet ervoor zorgen dat bewoners van sociale huur beter inzicht krijgen in hun andere mogelijkheden. Als een ouder stel zonder kinderen bijvoorbeeld in een eengezinswoning woont, kan de wooncoach helpen bij een verhuizing naar een kleiner appartement. Zo komt er meer doorstroom in de sociale huurwoningen en kan de eengezinswoning worden verhuurd aan een gezin met jonge kinderen.

Wat een wooncoach doet om de doorstroom in sociale huurwoningen te bevorderen is vooral informatie geven. De ervaring is dat veel mensen de makkelijke weg kiezen en in hun huidige huurwoning blijven, omdat ze opzien tegen een verhuizing. Een wooncoach helpt dan bij het zoeken naar een woning die beter past en hij laat bijvoorbeeld ook zien welke kosten bespaard kunnen worden.

Verschillende soorten huurwoningen in Hellevoetsluis

De particuliere markt voor huurwoningen in Hellevoetsluis profiteert van de bedrijven die op zoek zijn naar tijdelijke woningen voor hun werknemers uit het buitenland.

Een gemeubileerde woning huren in Hellevoetsluis

Er worden in Hellevoetsluis altijd gemeubileerde woningen aangeboden, omdat deze gemakkelijk verhuurd kunnen worden aan buitenlandse werknemers van bedrijven uit de omgeving. Het huren van een gemeubileerde woning heeft vaak andere voorwaarden dan wanneer je een ongemeubileerde woning wil huren. Je moet er altijd opletten dat het meubilair in het appartement niet van jou is en dat je eventuele schade altijd moet vergoeden. In de meeste gevallen wordt eventuele schade verrekend met de borg die je boven op de eerste maand huur hebt betaald. Een gemeubileerde woning is niet hetzelfde als een hotel of een vakantiehuis en daarom zit er ook vaak een minimale duur aan het contract, die soms maar één maand is, maar ook kan oplopen tot zes maanden.

Een tijdelijke woning huren in Hellevoetsluis

Hellevoetsluis heeft ook een uitgebreid aanbod aan tijdelijke huurwoningen. Een tijdelijke huurwoning kan ook gemeubileerd zijn. Er zijn twee dingen waar je rekening mee moet houden bij het huren van een tijdelijke huurwoning. In de eerste plaats moet je rekening houden met je eigen beweegredenen. Denk goed na over waarom je de woning maar tijdelijk wil huren. Moet je bijvoorbeeld wachten totdat er een andere woning in Hellevoetsluis vrijkomt of ben je alleen tijdelijk voor werk of studie in de stad? Controleer altijd goed of de verhuurtermijn van de tijdelijke woning overeenkomt met jouw wensen. De meeste tijdelijke woningen worden bijvoorbeeld voor een periode van 3 tot 6 maanden verhuurd en zijn daarom geen goede optie als jij een jaar in Hellevoetsluis moet overbruggen.

Als je een tijdelijke huurwoning in Hellevoetsluis aanneemt omdat dat op dat moment je beste optie is, moet je goed nagaan wat de overwegingen van de verhuurder zijn. Wanneer je bijvoorbeeld tijdelijk een woning huurt die in de verkoop staat, dan bestaat de kans dat je binnen drie maanden de woning moet verlaten wanneer deze alsnog verkocht wordt. Soms is het dan een beter idee om toch te wachten tot je een woning in Hellevoetsluis vindt die voor onbepaalde tijd wordt verhuurd, anders schuif je het probleem alleen maar voor je uit.

{"slug":"hellevoetsluis","title":"Hellevoetsluis"}
hellevoetsluis