27 particuliere woningen gevonden
Verberg filters
1
8
Zoeken
Filter icon Filter zoeken
27 particuliere woningen gevonden

Huurwoningen in Heerlen – 27 woningen te huur

Filter op:
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
Soortgelijke zoekopdrachten

Huren in Heerlen

Huurappartementen in Heerlen zijn in veel delen van de stad te huur. Het mooie Heerlen heeft veel te bieden. Je kunt een appartement huren aan de Eurenderweg, een studio aan de Geleenstraat of een woning aan de Adenauerlaan. Een huis huren in Heerlen is voor veel mensen de ultieme droom 

Winkelen in Heerlen

Vanuit de hele regio komen mensen naar Heerlen om te winkelen. Het centrum is dan ook veelzijdig en groot. De winkels zijn te vinden in het centrum van Heerlen, maar er zijn ook diverse winkelcentra. Ook kunt u bij het huren van appartementen en huizen in Heerlen terecht in een woonboulevard met de grootste IKEA van de Benelux. Elke donderdag is het koopavond in Heerlen en op zondag zijn de meeste winkels geopend. Vind jouw huurwoning Heerlen, dan kun je op elke dag van de week gaan winkelen. Maastricht is een leuke stad in de buurt om te bezoeken. Deze mooie stad heeft een gezellig centrum, mooie kerken en gebouwen en leuke restaurantjes. Kortom, het ideale dagje uit tijdens het huren van appartementen en huizen Heerlen.

Vrijetijdsbesteding in Heerlen

Indien u een appartement huurt in Heerlen betekent dat u terechtkomt in een bruisende stad, met mooie parken, monumenten en uitgaansgelegenheden. De stad laat de belangrijkste architectonische vormen zien van de 20e eeuw. Tijdens een uitgebreide stadswandeling in Heerlen komt u dit overal tegen. Neem hier het stadhuis en het Parkstad Limburg Theater als voorbeelden. Ook kasteel Hoensbroek is leuk om te bezoeken. Hier vindt u allerlei kamers die nog ingericht zijn als in de 13e eeuw. Verder vindt u in Heerlen bioscopen, allerlei restaurants en bistro's en musea. Er is dus altijd wel iets te beleven in Heerlen.

Geschiedenis van Heerlen

Ruim 2000 jaar geleden kwamen de Romeinen naar Heerlen. Van deze tijd zijn nog verschillende dingen te zien in de stad. Zo is er in 1940 een belangrijk gebouw van de Romeinen ontdekt, de Thermen. Dit werd bij toeval ontdekt en was een grote opgraving. Heerlen was ook een stad van de mijnbouw. Toen de mijnbouw hier begon, was de stad aanzienlijk groter. De economie groeide en het was dan ook een economische tegenslag toen de mijnbouw in 1960 stopte. Gaat u een appartement huren Heerlen, dan kunt u thuis gewoon op een plek staan waar vroeger een mijn ingang was. Iets bijzonders over het huren van appartementen en huizen Heerlen Mathijs Joseph Hubertus Kessels, hij was een beroemd componist in Heerlen. Hij schreef het beroemde toneelstuk 'dr Kuëb va heel. Nu wonen er bekende Heerlense Nederlanders, zoals Marijke en Helwegen Frans Timmermans.

Buurten in Heerlen om Huizen te Huren

Heerlen is zoals eerder gezegd een gewilde stad om een woning te huren. We zullen de diverse buurten verder belichten hieronder.

Mariarade

Zoals de naam al doet vermoeden, is Mariarade een gewilde buurt om in te huren en biedt een aantal van de beste van de stad kunst, cultuur, en culinaire hoogstandjes direct voor de deur.

Hoewel de huurprijzen minder gunstig zijn voor diegenen die een lagere huurprijs willen betalen, is Mariarade ideaal voor het vinden van een tijdelijk appartement. Dit gebied heeft veel chique gemeubileerde flats met meubilair van hoge kwaliteit en opgeknapte zolders, herenhuizen en lofts. Als u bereid bent om iets meer te betalen, is de verscheidenheid aan gemeubileerde appartementen in Mariarade eindeloos.

Mariarade is erg populair, vooral bij mensen die in de buurt werken. Er zijn veel start-ups in Mariarade, zoals startende internetbedrijfjes en andere online marketing bedrijfjes. Gezinnen waarderen de nabijheid van de scholen, de goede vervoersverbindingen, en de vele groene parken en speelplaatsen.

Nieuw Lotbroek

Nieuw Lotbroek is herontdekt als een populaire wijk om een appartement te huren. 

Degenen die dagelijks naar hun werk afreizen noemen het de perfecte plek om te wonen, wat het ideaal maakt als je op korte termijn naar een huurappartement verhuist om te werken. Veel startups hebben zich hier ook gevestigd, wat IT'ers vanuit het land aantrekt. Dit nieuwere publiek waardeert Nieuw Lotbroek vele een-kamer appartementen, waarvan vele zijn gemoderniseerd en ingericht naar een hoge standaard.

Voor gezinnen is Nieuw Lotbroek vaak ook de eerste keuze. Geen wijk heeft de reputatie kindvriendelijker te zijn, en u vindt er veel speeltuinen, kleuterscholen, winkels, enz. voor kinderen.

Heksenberg

Heksenberg staat bekend als een echte multiculturele wijk. Vroeger waren de huurprijzen in Heksenberg de goedkoopste in de hele westkant van Heerlen. De toestand en de uitrusting van de woningen waren echter evenredig met de prijzen, en meestal kozen jongeren, hippies, kunstenaars en punkers ervoor om er te wonen. Heksenberg was het centrum van de tegencultuur en bracht vele bars, legendarische clubs en onafhankelijke culturele initiatieven voort, evenals gekraakte huizen en gemeenschappen.

Vandaag de dag wil echter iedereen in Heksenberg wonen, wat betekent dat de huurprijzen de afgelopen jaren in één gebied meer zijn gestegen dan waar ook in het land. Deze befaamde wijk heeft veel meer te bieden dan vroeger - de appartementen zijn allemaal gerenoveerd, net als de gevels. Heksenberg is ook populair vanwege de parken, de vele speeltuinen en de nabijheid van het nabijgelegen buitenzwembad. 

Eikenderveld

Eikenderveld staat ook bovenaan de lijst als een van de meest populaire buurten om te wonen in Heerlen. Gemeubileerde appartementen in Eikenderveld zijn erg in trek.

De hausse van professionals op zoek naar korte termijn verhuur kwam met de komst van een aantal bedrijven, die hun kantoren in Eikenderveld vestigden. Veel werknemers die naar deze kantoren in Heerlen verhuisden, hadden een tijdelijke woonruimte nodig en kozen ervoor om in de buurt te blijven.

Tot dan toe was Eikenderveld vooral een arbeiderswijk zonder toeristische attracties. Geleidelijk aan werd het gebied de nummer winkelgebied van Heerlen en er is nog steeds een oneindig aantal clubs, bars, en andere uitgaansmogelijkheden in Eikenderveld. Er zijn echter ook veel rustigere straten, die erg populair zijn. Van het groene en lommerrijke westen van Eikenderveld tot het idyllische oosten van Eikenderveld.

Molenberg

Net als Eikenderveld, houdt Molenberg ervan om het cool te spelen. Deze centraal gelegen wijk ademt nog steeds de bohemienachtige sfeer uit die de vroegere bewoners er uitademen.

Als u door de straten loopt, zult u versteld staan van de levendigheid van de bezienswaardigheden, geluiden en geuren. Laat het straatleven uw ogen prikkelen. Laat de het verkeer uw hersenen prikkelen. Laat de wilde kleuren uw ogen strelen. In Molenberg opent u uw zintuigen op een niveau dat u sinds uw kindertijd niet meer hebt gevoeld. De huurprijzen zijn misschien iets hoger dan in Eikenderveld, maar u krijgt veel waar voor uw geld. En met zo'n smaak, is er genoeg ruimte om nieuwe doelen te ontwikkelen, nieuwe vrienden te omarmen en met nieuwe persoonlijkheden om te gaan. Als je ruimdenkend bent en van avontuur houdt, dan is Molenberg de plek om je te vestigen.

Heerlerbaan

Heerlerbaan is het creatieve hart van Heerlen. De wijk is bij uitstek wat Shoreditch is voor Londen, wat Kreuzberg is voor Berlijn of wat de East Village is voor New York City.

De wijk was het centrum van de experimentele tegencultuur beweging in de jaren zeventig en werd al snel een knooppunt voor de beste talenten van de Heerlense artistieke gemeenschap. Er is echter geen risico op surrealistische schokken als het gaat om de prijzen van appartementen. Verrassend genoeg biedt Heerlerbaan een aantal van de best geprijsde woningen in Heerlen. En als het op cultuur aankomt, is er werkelijk geen prijskaartje te hangen aan wat Heerlerbaan te bieden heeft. Van markten, tot cafés, tot hedendaagse kunst, er is altijd iets fascinerends te doen op een steenworp afstand van uw voordeur. Vergeet het smelten in Amsterdam, het enige dat zal smelten als je in Heerlerbaan woont is je zuivelvrije ijs. Lik er maar aan - je woont in het culturele hart van Heerlen.{"slug":"heerlen","title":"Heerlen"}
heerlen