20 huurhuizen gevonden met deze zoekopdracht
Verberg filters
1
8
Zoeken
Filter icon Filter zoeken
Toon 20 resultaten

Huurwoningen in Heerhugowaard – 20 woningen te huur

Filter op:
ad
ad
ad
ad
ad
Soortgelijke zoekopdrachten

Huurwoningen in Heerhugowaard

Volgens de gemeente Heerhugowaard kan je er wonen in een dorpse omgeving met stadse allure. Heerhugowaard is rustig, maar heeft genoeg voorzieningen. Daarnaast prijst de gemeente zichzelf ook omdat ze veel ambities hebben op het gebied van duurzaamheid. Zo hebben ze bijvoorbeeld de Stad van de Zon, de eerste energieneutrale wijk van Europa. Tussen nu en 2030 wil de stad volledig energieneutraal worden. Als je nu in Heerhugowaard gaat wonen, ben je goed voorbereid op de toekomst. Hier vind je alle informatie over de woningmarkt in Heerhugowaard.

Sociale huurwoningen in Heerhugowaard

In 2021 en 2022 zullen er in Heerhugowaard 1400 sociale huurwoningen worden gerealiseerd, ter compensatie voor de voorgaande jaren waarin er helemaal geen betaalbare huurwoningen in Heerhugowaard zijn gebouwd. De eerste woningen komen aan het Gerard Douplantsoen en zullen in het eerste kwartaal van dit jaar gereed zijn. In totaal zullen er op deze plek 6 nul-op-de-meter eengezinswoningen met een tuin voor huishoudens van 2 á 3 personen komen en een appartementencomplex met nog eens 16 huurwoningen.

De toewijzing van sociale huurwoningen in Heerhugowaard

Op dit moment worden alle sociale huurwoningen in Heerhugowaard toegewezen op basis van inschrijftijd, waardoor het voor jongeren en mensen die niet uit de regio komen erg moeilijk is om via dit systeem een sociale huurwoning te vinden. In 2021 gaat Heerhugowaard 100 woning aanbieden via een loting, waar dat er voorheen nog 52 waren.

Op deze manier maken ook woningzoekenden met een korte inschrijftijd kans op een sociale huurwoning, want de tijd dat iemand ingeschreven staat heeft geen invloed op de loting. Iedere maandagavond wordt er één woning aangeboden met een maximale huurprijs van €720 en iedereen die zich inschrijft maakt kans om deze toegewezen te krijgen. Het is wel de bedoeling dat de persoon aan de voorwaarden voldoet. Grote woningen worden bijvoorbeeld gereserveerd voor gezinnen met kinderen en levensloopbestendige woningen gaan naar senioren. Om te voorkomen dat er mensen reageren die geen interesse hebben, wordt je twee maanden uitgesloten van de loting als je een woning krijgt toegewezen en die vervolgens afwijst.

Nieuwe regels ter bevordering van betaalbare huurwoningen

In Heerhugowaard worden veel woningen opgekocht door beleggers en vervolgens verhuurd in de vrije sector. In vergelijking met omliggende steden zoals Alkmaar, heeft Heerhugowaard namelijk nog redelijk betaalbare koopwoningen, waardoor een belegger relatief veel winst kan maken op het verhuren van een woning. Het gevolg hiervan is dat er in Heerhugowaard veel huurwoningen in de vrije sector worden aangeboden tegen een hoge prijs, terwijl er juist een gebrek is aan betaalbare huurwoningen.

De gemeente van Heerhugowaard wil dit graag oplossen door een woonplicht in te voeren, waarbij iedereen die een woning koopt, daar ook zelf in moet wonen. Deze regel kan alleen worden toegepast op woningen die nog gebouwd moeten worden en hij moet voorkomen dat de nieuwbouwprojecten met betaalbare woningen veranderen in buurten met huurwoningen in het hoge segment.

Duurzaam wonen in Heerhugowaard

De lokale woningcorporatie heeft in 2020 850 huurwoningen voorzien van zonnepanelen en het is de bedoeling dat in de komende jaren alle huurwoningen in Heerhugowaard van zonne-energie zullen worden voorzien. Als tegenprestatie moet de huurder een kleine maandelijkse bijdrage betalen, maar daar staat tegenover dat de energiekosten wel aanzienlijk omlaag gaan. 

In 2020 heeft de gemeente Heerhugowaard een subsidie van 6 miljoen gekregen om alle woningen in de Rivierenwijk-Zuid los te koppelen van het aardgas en aan te sluiten op het warmtenet. Als jij het belangrijk vindt om duurzaam te wonen, dan zit je in deze buurt goed. Daarnaast is de kans ook groot dat je in andere buurten een huurwoning kan vinden die zonnepanelen heeft, of in de nabije toekomst duurzaam gemaakt zal worden.

{"slug":"heerhugowaard","title":"Heerhugowaard"}
heerhugowaard