22 huurhuizen gevonden met deze zoekopdracht
Verberg filters
1
8
Zoeken
Filter icon Filter zoeken
Toon 22 resultaten

Huurwoningen in Heerenveen – 22 woningen te huur

Filter op:
ad
ad
ad
ad
ad
ad
Soortgelijke zoekopdrachten

Huurwoningen in Heerenveen

Heerenveen is een van de weinige plaatsen in Nederland waar de gemeente zich niet druk maakt over een tekort aan woningen, maar juist over een woningoverschot en leegstand. Het voordeel voor jou als huurder is dat je makkelijk een woning kan vinden en dat de gemeente heeft besloten om alle bestaande woningen op te knappen en te verduurzamen. Een huurwoning zoeken in Heerenveen lijkt dus een goed idee. In dit artikel hebben we daarom alle informatie over de markt voor huurwoningen voor je op een rijtje gezet.

Betaalbare huurwoningen in Heerenveen

Veel projectontwikkelaars zien het niet zitten om in een bouwproject ook een aantal betaalbare woningen op te leveren. De kosten wegen vaak niet op tegen de opbrengsten en daarom wordt er vaak voor gekozen om huurwoningen in een hoger segment te bouwen. In Heerenveen is er een projectontwikkelaar die daar anders over denkt en juist kansen zien. Hij heeft een concept bedacht om het tekort aan goedkope woningen op te lossen, zonder dat hij zijn investering verlies.

De projectontwikkelaar bouwt in een loods kleine woningen met een oppervlakte van 42 m2. Het voordeel is dat de kosten hiervoor aanzienlijk lager zijn en dat het ook snel kan. Ze worden als het ware als een soort puzzel in elkaar gezet en hebben een woonkamer met keuken, één slaapkamer en een badkamer met douche en toilet.

De eerste 30 van deze woningen zijn in Heerenveen neergezet en zullen ten minste 30 jaar onder de grens voor sociale huur worden aangeboden. Het project was succesvol en inmiddels heeft de gemeente Heerenveen samen met de projectontwikkelaar afspraken gemaakt voor een paar honderd van deze woningen, verdeeld over drie verschillende locaties. Het is de bedoeling dat wachtlijsten voor sociale huurwoningen daardoor niet verder oplopen en in het meest gunstige geval zelfs korter worden.

Duurzaam wonen in Heerenveen

Eind 2020 zijn er in Skoatterwâld in Heerenveen 38 nieuwe sociale huurwoningen opgeleverd. Alle woningen zijn voorzien van zonnepanelen en warmtepompen. Dit is in lijn met de afspraken die de gemeente Heerenveen samen met de lokale woningcorporaties en de belangenvereniging voor huurders heeft gemaakt. Bij die afspraken is vastgelegd dat alle nieuwe woningen energiezuinig moeten zijn en dat alle bestaande woningen zullen worden aangepast.

Wonen in Heerenveen: de verschillende buurten

Heerenveen heeft voor iedere woonwens wat te bieden, je kan een huurwoning vinden in het bruisende centrum, maar ook in een rustigere woonwijk. Om ervoor te zorgen dat jij een buurt kiest waarin je je thuis zal voelen, hebben we hier alvast een paar populaire buurten in Heerenveen voor je uitgelicht.

Wonen in het centrum van Heerenveen

Aan de oostkant van het centrum van Heerenveen zijn aan het Burgemeester Kuperusplein recentelijk 90 nieuwe woningen gebouwd. Hiervoor stond daar onder andere een postkantoor, dat al sinds 2009 niet meer werd gebruikt. De nieuwe woningen hebben ervoor gezorgd dat de buurt weer wat levendiger is geworden, waardoor het nu een fijne plek is om te wonen.

Wonen in de Kop van Midden

In 2019 zijn de eerste huurwoningen in de Kop van Midden betrokken door de eerste bewoners. Deze nieuwbouw is in Heerenveen gerealiseerd om tegemoet te komen aan de vraag naar huurwoningen die onder de grens voor huurtoeslag liggen. Als bonus zijn ook alle woningen duurzaam, ze hebben allemaal zonnepanelen, goede isolatie en ze zijn niet aangesloten op gas. Voor de bewoners betekent dit niet alleen dat ze recht hebben op huurtoeslag, maar dat ze maandelijks ook nog eens kunnen besparen op hun vaste lasten.

Wonen in Nijehaske

Nijehaske is een van de grootste buurten in Heerenveen. Hij ligt aan de westkant van het spoor en is gemakkelijk te bereiken via de A7. De meeste woningen zijn gebouwd in de jaren 80 en 90 en de buurt is ruim opgezet. Er zijn veel groenvoorzieningen en je vind er ook veel speelplaatsen voor kinderen.

{"slug":"heerenveen","title":"Heerenveen"}
heerenveen