15 huurhuizen gevonden met deze zoekopdracht
Verberg filters
1
8
Zoeken
Filter icon Filter zoeken
Toon 15 resultaten

Huurwoningen in Goes – 15 woningen te huur

Filter op:
ad
ad
ad
ad
ad
Soortgelijke zoekopdrachten

Huurwoningen in Goes

Goes is een veelzijdige stad met een centrale ligging op Zuid-Beveland. De binnenstad is historisch en kent veel monumenten, terwijl juist de wijken buiten het centrum veel uit nieuwbouw bestaan. Het inwonersaantal van Goes stijgt al een aantal jaar en daardoor is de markt voor huurwoningen ook steeds krapper aan het worden. Voordat je op zoek gaat naar een huurwoning in Goes, is het een goed idee om je te verdiepen in de woningmarkt en daarom hebben we in dit artikel wat eigenschappen van de markt voor huurwoningen in Goes uiteengezet.

De markt voor huurwoningen in Goes

De meeste woningen in Goes zijn eengezinswoningen, daarna komt de portiekflat en op nummer 3 staat de bovenwoning. In Goes wonen veel stellen zonder kinderen en ongeveer evenveel gezinnen. Er wonen relatief weinig eenpersoonshuishoudens in Goes.

Opvallend is dat er in Goes veel huurwoningen voor senioren worden aangeboden. Hier moet je tijdens je zoektocht naar een huurwoning dus altijd goed op letten, want het kan zijn dat je onder een bepaalde leeftijd niet voor een woning in aanmerking komt. De gemiddelde leeftijd voor een seniorenwoning in Goes is 55 jaar.

Huurwoningen in een complex en particuliere huurwoningen in Goes

In Goes zijn veel huurwoningen onderdeel van een appartementencomplex en dat betekent dat de prijs uit de advertentie vaak niet volledig is. Bij een complex moet je altijd rekening houden met servicekosten die maandelijks nog boven op de huurprijs komen. Op loopafstand van de binnenstad van Goes kan je bijvoorbeeld een appartement met een oppervlakte van 90 m2 vinden, waarvoor de kale huur €860 in de maand is. Je moet er dan rekening mee houden dat daar maandelijks nog €135 euro aan servicekosten bijkomen en dat je ook nog voor gas, water en elektriciteit moet betalen.

Daarnaast is een advertentie voor een huurwoning in een complex ook misleidend omdat ze niet altijd meteen beschikbaar zijn. Voor een huurcomplex moet je je vaak inschrijven en op het moment dat er een woning vrij komt, krijg jij hem aangeboden. Dit kan soms wel jaren duren. Bij de inschrijving moet je soms ook een motivatiebrief meesturen waarin je iets over jezelf vertelt. De huurcommissie van het complex zal dan aan de hand van die brief bepalen of jij een geschikte bewoner bent en of je past tussen de andere bewoners.

Wanneer je graag in een huurcomplex wil wonen, is het verstandig om veel informatie over het complex op te zoeken. Als de meeste woningen bijvoorbeeld worden bewoond door oudere stellen zonder kinderen, dan is de kans groot dat ze op zoek zijn naar nieuwe bewoners met een vergelijkbaar profiel. Als jong stel of als alleenstaande is de kans dan veel kleiner dat je wordt aangenomen.

Als je liever niet in een huurcomplex woont, dan is de huurprijs op de advertentie iets hoger, maar het voordeel is wel dat daar geen servicekosten bijkomen. De prijs voor een particuliere huurwoning in het centrum van Goes ligt rond de €1050 en daar komen alleen nog de kosten voor gas, water en licht bij. Voor die prijs heb je minder oppervlakte (68 m2) en een minder luxe appartement, maar je bent niet gebonden aan een wachtlijst of andere eisen.

Een huurwoning vinden in Goes

Het vinden van een huurwoning in Goes wordt door de gemeente makkelijker gemaakt, doordat zij huiseigenaren de mogelijkheid bieden om hun woning te verhuren. Dit geldt alleen voor huizen die al langdurig leegstaan. Stel bijvoorbeeld dat iemand een nieuwe woning heeft gekocht, maar dat de oude woning in Goes nog niet is verkocht en daardoor al een langere tijd leegstaat. De eigenaar van de woning kan dan een aanvraag bij de gemeente indienen om het koophuis tijdelijk te verhuren.

Het voordeel hiervan is dat de eigenaar niet langer gebukt gaat onder de dubbele lasten van twee koopwoningen en ook voor de buurt is het fijn als een woning niet langdurig leegstaat. Niet alleen ziet het er veel beter uit, de woning is ook een stuk minder vatbaar voor inbraak.

Wanneer je een woning huurt via deze leegstandswet, teken je altijd een contract voor een periode van ten minste 6 maanden. Daarna heeft de verhuurder een opzegtermijn van drie maanden, maar heb jij als huurder slechts een opzegtermijn van één maand. Een huurvergunning in de gemeente Goes wordt afgegeven voor maximaal 5 jaar, maat het kan natuurlijk ook gebeuren dat de woning voor die tijd wordt verkocht en dat je er eerder uit moet.

Woningen die via deze wet worden aangeboden zijn vaak voor een groot deel gemeubileerd en dat is erg praktisch wanneer je zelf nog niet zo veel spullen hebt. {"slug":"goes","title":"Goes"}
goes