68 huurhuizen gevonden met deze zoekopdracht
Verberg filters
1
8
Zoeken
Filter icon Filter zoeken
Toon 68 resultaten

Huurwoningen in Dordrecht – 68 woningen te huur

Filter op:
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
Soortgelijke zoekopdrachten

Huurwoningen in Dordrecht

Huurwoningen in Dordrecht kun je huren door te kiezen voor een appartement, huis of studio. De stad Dordrecht is erg levendig en in de buitenwijken voel je het buitenleven echt. Een Dordrechts huurhuis huren betekent voor jou een nieuw uitgangspunt, daarom geven wij tips en informatie om je verder te helpen. Je kunt dus overal een huis huren in Dordrecht. 

Huurwoningen Dordrecht

De juiste woning vinden is natuurlijk het eerste en belangrijkste doel voor jou. Om deze reden hebben wij een aantal aantrekkelijke straten op een rij gezet. Denk ook eens aan de Groenmarkt, Voorstraat, Kolfstraat, Vriesstraat, Burgemeester de Raadtsingel, St. Jorisweg, Standhasenstraat, Merwedestraat, Adjudant H. P. Kosterstraat of de Javastraat. Een huurwoning Dordrecht huren geeft u de mogelijkheid om in een van deze straten te wonen.

De winkelstraten van Dordrecht

Indien u een appartement huurt in Dordrecht wordt u in staat gesteld om gebruik te maken van het winkelgebied gelegen in het centrum. Het is niet alleen gezellig, maar ook erg aantrekkelijk vanwege de verschillende locaties die Dordrecht te bieden heeft. Met lokale winkels in het historische gedeelte tot de moderne winkels die bekend zijn in Nederland. In het historische gedeelte vindt u onder andere de Voorstraat, maar ook op het Statenplein of het Drievriendenhof kunt u urenlang winkelen. Een huurwoning in Dordrecht is ook aantrekkelijk omdat de dagelijkse benodigdheden altijd dicht bij huis gekocht kunnen worden.

Vrijetijdsbesteding in Dordrecht

Bent u al bezig met duurzaamheid en wilt u weten waar er nog veel meer van is? Dan trekt Dordrecht de aandacht door de Duurzaamheid Weizigt. Wilt u het oudste huis van Nederland zien? Dan ga je naar 't Zeepaert. Wil je naar de sauna en spa? Dan ga je naar Spa Sauna Papendrecht! Dordtse huurwoningen huren is hier de manier om lekker te zitten en volop te genieten. De nabije omgeving zit vol met leuke activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan langs Diergaarde Blijdorp in Rotterdam of authentieke Hollandse molens bekijken bij Kinderdijk. Dat maakt het huren van een huis Dordrecht zo leuk.

De opkomst van huren in Dordrecht

Als je de geschiedenis van Dordrecht kent, wordt het nog interessanter. Het begon allemaal met de rivier de Thure midden in het moeras waar Dordrecht vandaan kwam. De oorspronkelijke naam van de stad was Thurendrith, wat Ford in de rivier de Thur betekent. Door de prachtige ligging is de stad een plek waar wijn, graan en houthandel wordt bedreven. Ook nu nog trekt Dordrecht veel aandacht. Kies je voor een huurwoning in Dordrecht, dan ben je niet de enige. Zelfs de acteurs Vastert of Aardenne, de kunstenaar Lucien den Arend, die tweemaal olympisch kampioen Geert Cirkel won, wonen in deze prachtige stad.

Waar te wonen in Dordrecht als een gezin?

Wanneer u beslist waar u wilt wonen, is het belangrijk om te weten wat u zoekt. Wilt u scholen in de buurt? Is de prijs een grote factor? Of wilt u het gemak van alles voor de deur? Om die reden zal deze gids zich richten op bovenstaande punten.

Nieuwe Haven en omgeving

Nieuwe Haven is een van de beste plaatsen om te wonen in Dordrecht voor gezinnen. Dit gebied ligt in de buurt van het oude stadscentrum en heeft verschillende scholen en kinderdagverblijven. Bovendien is een nieuwe wijk in aanbouw. Wanneer het klaar is, zal het een groot aantal faciliteiten hebben, waaronder winkels, restaurants en parken. Bovendien is dit gebied een goede optie voor gezinnen om te overwegen bij het beslissen waar te wonen in Dordrecht, omdat het tal van huurwoningen in de aanbieding heeft. Gemiddeld kunt u rekenen op 600-900 euro per maand voor een vier-slaapkamer huurhuis in een straat met vele faciliteiten.

Groenmarkt en omgeving

Groenmarkt, ook gelegen in Dordrecht, is een luxe wijk die populair is bij gezinnen. Groenmarkt wordt beschouwd als een van de beste plaatsen om te wonen in Dordrecht, vooral voor degenen met schoolgaande kinderen. Dat komt omdat er tal van scholen in de buurt zijn, zoals een paar openbare basisscholen welke hoog staan aangeschreven in de regio. Het gebied heeft ook diverse winkels, samen met een vele kroegen en eetcafés. Als u ervoor kiest om hierheen te verhuizen, moet u ruime huurwoning overwegen. Dit type huurhuis heeft vele, ruime kamers. U betaalt hier ongeveer 850 euro per maand voor een huurwoning met drie slaapkamers.

Waar te wonen in Dordrecht als je alleenstaand bent?

Als het gaat om het kiezen waar te wonen in Dordrecht als een alleenstaande, zijn er een paar belangrijke factoren die meespelen. Ten eerste, wil je waarschijnlijk in een centrale locatie wonen. Ten tweede, heb je misschien voorzieningen nodig zoals winkels, restaurants en entertainment in de buurt. Maar misschien vindt u zaken als prijzen en scholen minder belangrijk.

Grote Markt en omgeving

Dordrechts oudste en meest populaire gebied is een grote kanshebber voor nieuwkomers in Dordrecht. De meeste inwoners beschouwen dit als het centrum van de stad, en het biedt gemakkelijke toegang tot de meeste andere gebieden van de stad en het land. Voor alleenstaande huurders is dit een goede keuze omdat het commerciële gebied veel winkelcentra, restaurants, cafés en boetieks heeft. Bovendien is het redelijk betaalbaar voor een huishouden met één inkomen. U kunt hier een appartement met twee slaapkamers vinden voor ongeveer 900 euro per maand. Het enige nadeel van wonen in Grote Markt is dat er weinig parkeergelegenheid is en dat er veel opstoppingen zijn tijdens spitsuur. Als je met de auto bent, doe je er goed aan bepaalde straten te vermijden.

Wijnstraat en omgeving

Als u iets over Dordrecht weet, hebt u waarschijnlijk al van Wijnstraat gehoord. Deze buurt beslaat een flink gebied aan huurwoningen ten noorden van de oude stadscentrum. Bewoners hebben hier toegang tot een scala aan winkels van topklasse, evenals eetgelegenheden. Er zijn hier echter niet veel scholen. In combinatie met het feit dat de huur aanzienlijk duurder is dan in andere gebieden, is Wijnstraat vooral populair bij koppels en alleenstaanden. Appartementen beginnen bij 1.000 euro per maand, maar u kunt een huurhuis met drie slaapkamers vinden voor 1300 euro per maand.

Waar te wonen in Dordrecht met een budget?

Als u op een budget zit, zal geld uiteraard uw belangrijkste overweging zijn bij het kiezen van een huurwoning in Dordrecht. Daarom zult u op zoek gaan naar gebieden met redelijk goedkope huisvesting. Gelukkig hoeft dat niet te betekenen dat u moet inleveren op fatsoenlijke accommodatie.

Kalkhaven

Een ander ouder deel van Dordrecht, dit gebied heeft zeer drukke hoofdwegen. Hoewel het dicht bij het station ligt, hoeft u zich geen zorgen te maken over lawaaierige vliegtuigen omdat de buurt niet in de vliegroute ligt. Evenzo is er geen groene ruimte rondom, dus als u een ontspannen, back-to-nature omgeving zoekt, is dit niet de plek. De huurhuizen hier zijn meestal alleenstaande rijtjeshuizen, hoewel er ook enkele complexen zijn. Omdat veel van deze gebouwen ouder zijn, kunt u goede aanbiedingen krijgen voor huisvesting. Zo kunt u een ongemeubileerde huurhuis met vier slaapkamers vinden voor 700 euro per maand of een appartement met twee slaapkamers voor 650 euro per maand.

Achterhakkers en omgeving

Naast het oude stadscentrum, is deze mooie buurt ook populair bij nieuwe huurders met een budget. Achterhakkers is een van Dordrechts nieuwste wijken en heeft een geweldige infrastructuur, met inbegrip van goed verbonden vervoersverbindingen. Daarnaast zijn er een aantal scholen, en enkele goed aangelegde groenstroken is een geweldige educatieve bron die een groen leven aanmoedigt. Als u ervoor kiest om hier te wonen, kost een appartement met twee slaapkamers gemiddeld 575 euro per maand.

Bleijenhoek

Als u nadenkt over waar te wonen in Dordrecht wanneer u een klein budget hebt, kunt u Bleijenhoek overwegen. Deze kleine buurt biedt een gemeenschapsgevoel en een langzaam levenstempo. Het ligt echter ook op slechts 30 minuten rijden van Rotterdam, zodat u nog steeds toegang heeft tot het treinstation en alles wat de stad te bieden heeft.

Bovendien heeft Bleijenhoek veel geschiedenis om te verkennen, dus je zou tijd kunnen doorbrengen rond de verschillende parken. Evenzo, als u actief wilt blijven, kunt u een wandeling maken langs de rustgevende plassen en meren of misschien zelfs vrijwilligerswerk doen op de vele scholen daar. Een ding is echter op te merken dat de bevolking overwegend mannelijk is en nog steeds werkt. Als u denkt dat dit de plaats is waar u wilt wonen in Dordrecht, kunt u een twee-slaapkamer appartement krijgen voor zo weinig als 500 euro per maand.

De meest populaire buurten in Dordrecht

Voor de meeste huurders is Dordrecht de enige stad waar ze aan denken als het gaat om waar te wonen in de regio Rijnmond. Echter, als u bereid bent om te reizen, of betrokken bent bij industrieën zoals olie of export, kunt u andere steden overwegen.

Over het algemeen zult u niet al te ver mis gaan bij het kiezen van een plaats om te wonen in Dordrecht. In feite is de criminaliteit zeer laag, en er is een grote aanwezigheid van politie in de hele stad. Dat gezegd hebbende, gezond verstand is nog steeds van toepassing. Bovendien is het belangrijk te onthouden dat Dordrecht een fietsvriendelijke stad is.


{"slug":"dordrecht","title":"Dordrecht"}
dordrecht