45 particuliere woningen gevonden
Verberg filters
1
8
Zoeken
Filter icon Filter zoeken
45 particuliere woningen gevonden

Huurwoningen in Breda – 45 woningen te huur

Filter op:
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
Soortgelijke zoekopdrachten

Huurwoningen Breda

Breda is een stad in het westen van de provincie Noord-Brabant van Nederland en heeft ruim 170.000 inwoners. Het is een zeer gezellige en sociale stad, mede door het grote aantal studenten dat in de stad woont. In het historische centrum van de stad vind je veel interessante architectuur en culturele bezienswaardigheden. De binnenstad werd in 2009 bekroond tot beste binnenstad.

Huren in Breda: Een rijkdom aan geschiedenis

Breda bestaat grotendeels uit middeleeuwse gebouwen die tot op de dag van vandaag intact zijn gebleven. Voor liefhebbers van geschiedenis is dit de ideale bestemming. Van de prachtige kastelen van Breda tot andere grote architectonische monumenten in de stad, er zijn tal van interessante en leuke activiteiten om aan deel te nemen en bezienswaardigheden te bezichtigen in het mooie middeleeuwse stadje. Het belangrijkste plein van de stad wordt de Grote Markt genoemd. Daar kunt u de Onze-Lieve-Vrouwekerk in de prachtige gotische stijl ontdekken, samen met een 18e-eeuws stadhuis dat perfect in de stad is gecentreerd. 

Breda heeft een aantrekkelijk nachtleven

De lokale bevolking beschouwt Breda over het algemeen als het beste op het gebied van geschiedenis, kunst en winkelen. Het is een centrum voor cultuur in Nederland. Met nog geen tweehonderdduizend inwoners is de stad Breda levendig in vergelijking met de andere steden van vergelijkbare grootte in de omliggende gebieden. Er bevinden zich honderdtweeëntwintig bars, elf musea, honderdzeventig restaurants en honderdachtendertig winkels en boetieks in deze relatief kleine stad. De meeste toeristen hebben ze nog niet allemaal gezien naar schijnt. 

Vervoer in Breda

Hoewel Breda een stad van behoorlijke omvang is, is het centrum van de stad vrij compact, dus u zult geen moeite hebben om uw weg te vinden. De belangrijkste vorm van vervoer in Breda zijn de lokale bussen. Zoals met het meeste openbaar vervoer in Nederland, zijn de bussen in Breda over het algemeen schoon en betrouwbaar. Waarschijnlijk de gemakkelijkste vorm van vervoer in Breda is de fiets. U kunt gemakkelijk naar alle bezienswaardigheden in het centrum van de stad fietsen en u kunt fietsen vrij goedkoop huren bij het centraal station.

Waar te huren in Breda?

Indien u zoeken bent naar een huurwoning in Breda, geeft deze gids uitleg over de belangrijkste voorsteden en buurten in Breda die populair zijn bij nieuwkomers en huurders die zich reeds hebben gevestigd in deze stad.

Er zijn tal van mogelijkheden om te kiezen waar je als huurder in Breda wilt wonen. Verschillende voorsteden en buurten van Breda zijn populair bij huurders. Wat de juiste wijk is, hangt af van je budget, of je een huis of een appartement wilt, en waar je werkt; het verkeer kan een probleem zijn in de spits en bij slecht weer.

Wat is de beste plek om als huurder in Breda te verblijven of te wonen? Deze gids neemt een kijkje in de belangrijkste voorsteden en wijken in Breda, zodat je weet wat je te wachten staat tijdens jouw zoektocht naar een geschikte huurwoning in Breda.

Breda's voorsteden en buurten

In plaats van het rastersysteem waar veel steden de voorkeur aan geven, werkt Breda met een ringsysteem. De buitenwijken van Breda worden meestal afgebakend op basis van hun nabijheid tot de grote ringwegen van de stad, met de vier belangrijkste gebieden als volgt:

De binnenstad van Breda

Over het algemeen maakt alles tussen het oude stadscentrum (het middelpunt) en de wijken die tegen het oude stadscentrum aangrenzen deel uit van de centrale buurt van Breda. De huurprijzen en de prijzen van onroerend goed in dit gebied weerspiegelen dit echter. Voor een doorsnee huurhuis wordt een flink bedrag in rekening gebracht. Een driekamer huurappartementen in dit gebied kost al snel een slordige 1200 euro per maand.

De buitenwijken van Breda in de buitenste ring

Bavel buurt

Bavel is een centrale buurt voor zowel dagjesmensen als nieuwkomers in Breda, allemaal binnen het bereik van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Het gebied rond de Bavel (die het grote plein en het stadscentrum met elkaar verbindt) is ideaal voor huurders die in het centrum willen zijn. Met moderne voorzieningen en een nachtleven, is dit gebied populair bij jongere huurders. Als u op zoek bent naar een centrale buurt maar weg van het lawaai, overweeg dan deze geschikte buurt, de Bavel buurt.

Valkenberg

Deze buurt is populair bij zowel expats als de lokale bevolking en is vernoemd naar haar prachtige stadspark. Grenzend aan het oude stadscentrum, is het zeer dicht bij het stadscentrum en diverse busverbindingen. Omdat dit een rustige woonwijk in het hart van Breda is, zijn de prijzen duur en zijn huurhuizen zeer gewild. Een huurwoning van 125 m2 kost al snel een slordige 1400 euro per maand.

Chasse

Deze buurt ligt aan vele groenstroken en heeft een zekere charme, met de mogelijkheid om boten te huren in de zomer en te schaatsen in de winter. Het is een van de populaire voorsteden van Breda voor reeds gevestigde huurders en jonge gezinnen die graag de overstap willen maken naar Breda, omdat de wijk meerdere openbare scholen gevestigd heeft.

De buitenwijken van Breda in de binnenste ring

De Fellenoord buurt

Het grootste deel van de Fellenoord buurt ligt in de binnenste ring, hoewel het korte stuk voorbij het centrum van de Fellenoord buurt net buiten de grens valt. Fellenoord is een mooi, autovrij gebied met mooie architectuur, cafés en restaurants en een unieke sfeer. Met prachtige herenhuizen die ook in dit gebied gevestigd zijn, zijn huurobjecten hier prijzig. Een huurwoning van ongeveer 135 m2 wordt al snel in de markt gezet voor 1450 euro per maand.

Het gebied rond Schorsmolen

Met een relatief centrale ligging is de Schorsmolen buurt in opkomst wat betreft beschikbare huurwoningen en huurhuizen. Het is ook een populaire artistieke wijk, met veel winkels, cafés en boetiekjes, evenals een bruisend nachtleven. De hoofdwegen hier, die leiden naar omliggende steden, zijn vaak erg druk. De populariteit van deze wijk is de laatste jaren omhoog geschoten waardoor prijzen voor een doorsnee huurhuis of huurappartement hoog zijn. Zo wordt voor een 3 kamer appartement al snel een bedrag van 1375 euro per maand gevraagd.

De buitenwijken van Breda bij de binnenstad

Stationsbuurt

De Stationsbuurt, ten noordwesten van het stadscentrum, ligt aan het oude stadscentrum van Breda en is erg populair bij huurders. Het ligt naast diverse opvang en school instellingen en heeft zijn eigen markten, kroegen en supermarkten. Deze veilige gemeenschap van herenhuizen ligt op steenworp afstand van het treinstation. Het is een van de meest gewilde wijken voor nieuwkomers die naar Breda verhuizen. De ligging van deze buurt, ligt zoals eerder gezegd op een steenworp afstand van het station. Mede hierdoor zijn de huurprijzen aan de hoge kant. Een huurhuis van 110m2 gaat makkelijk voor 1500 euro per maand van de hand in deze buurt.

Belcrum

Buiten de stadsgrenzen trekt de buurt Belcrum veel gevestigde en nieuwe huurders aan die in het westen van de stad werken. Hoewel het verder weg ligt dan de rest van de buurten in Breda, profiteert Belcrum van het feit dat het de thuisbasis is van diverse buslijnen die de stad Breda doorkruisen waardoor goede bereikbaarheid gegarandeerd is. Juist door deze goede bereikbaarheid zijn de huurprijzen de afgelopen jaren flink gestegen. Zo huur je een 2 kamer appartement voor 1275 euro per maand in deze buurt.

Buitenwijken in Breda: voorbij de binnenstad van Breda

Biesdonk

Biesdonk ligt binnen de derde ring en is een van de groenere wijken van Breda met uitzicht op diverse parken en groenstroken. Dit gebied is populair bij opgroeiende gezinnen, hoewel de appartementen vaak aan de kleine kant zijn en ook vrij duur kunnen zijn. 

Geeren-Zuid

Geeren-Zuid is de boheemse wijk van Breda, waar kunstenaars en creatieve mensen wonen. Nieuwkomers die op zoek zijn naar een meer eigenzinnige en unieke buurt in Breda zullen het hier naar hun zin hebben, maar kunnen worden afgeschrikt door de frustrerende spitsuren van het pendelen naar het centrum van de stad.

Wisselaar

In het noordwesten van Breda en net buiten de binnenste ring van de stad, is Wisselaar de thuisbasis van welgestelde huurders, met verschillende luxe residentiële ontwikkelingen die in de afgelopen jaren zijn voltooid. Het openbaar vervoer is goed bereikbaar en diverse openbare scholen, supermarkten en kroegen zijn dichtbij.

Beste plekken om buiten Breda te wonen

Net als alle grote steden heeft Breda een aantal forensensteden, waarvan er veel een directe treinverbinding met de stad hebben. Elk van de onderstaande steden is met de trein in 30-55 minuten van deur tot deur te bereiken vanuit het centrum van de stad. Het is een ander verhaal als je met de auto bent. Zo duurt een treinreis vanuit Ter Aalst in het spitsuur 30 minuten, maar met de auto kan het wel twee uur duren. Je kunt echter wel meer ruimte voor je geld krijgen, dus het kan nog steeds een optie zijn.

Waar buiten Breda te wonen:

Terheijden - 15 km, 20 minuten reizen met het openbaar vervoer.

Teteringen - 20 km, 25 minuten reizen met het openbaar vervoer.

Ter Aalst - 20 km, 30 minuten met het openbaar vervoer.

Dorst - 24 km, 35 minuten met het openbaar vervoer.


{"slug":"breda","title":"Breda"}
breda