151 huurhuizen gevonden met deze zoekopdracht
Verberg filters
1
8
Zoeken
Filter icon Filter zoeken
Toon 151 resultaten

Huurwoningen in Apeldoorn – 151 woningen te huur

Filter op:
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
Soortgelijke zoekopdrachten

Huurwoningen in Apeldoorn

Voordat je een woning in Apeldoorn wilt huren, moet je over een paar dingen goed nadenken. Denk bijvoorbeeld aan de prijs van een huurwoning, de oppervlakte die je daarvoor krijgt en de activiteiten die Apeldoorn te bieden heeft. In dit artikel hebben we daarom een paar gegevens voor je op een rijtje gezet. Zo ben je goed geïnformeerd en weet je wat je te wachten staat.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen behandeld:

De prijs van huurwoningen in Apeldoorn

Het eerste waar je op let bij het huren van een woning, is natuurlijk de huur die je maandelijks moet betalen. Voor de meeste mensen is de huur van een woning een van de grootste vaste lasten en daarom is het altijd belangrijk dat je een woning zoekt die past bij je financiële situatie. Daarom hebben we hier op een rijtje gezet welke huurprijzen je in Apeldoorn kan vinden en wat je voor die prijs kan verwachten.

1.  Huurwoningen in Apeldoorn onder de €500

Het grote voordeel aan huren in Apeldoorn is dat er veel woningen met een huurprijs onder de €500 euro worden aangeboden. Voor deze prijs krijg je bijvoorbeeld een studio met 1 kamer in het centrum van Apeldoorn. De oppervlakte van een studio in het centrum is ongeveer 20 m2. Als je liever nog minder wil betalen, dan is een studio in Apeldoorn-West ook een optie. In deze buurt betaal je maar €350 voor een oppervlakte van 25 m2.

2.  Huurwoningen in Apeldoorn rond de €500

Als je bereid bent om rond de €500 euro te betalen voor een huurwoning in Apeldoorn, dan kan je een appartement van 44 m2 met 2 kamers huren. Je woont dan buiten het centrum, maar wel in de buurt van genoeg andere voorzieningen. Wanneer de locatie voor jou belangrijk is, dan kan je voor €550 euro bijvoorbeeld een studio van 25 m2 in het centrum van Apeldoorn huren.

3.  Huurwoningen in Apeldoorn rond de €700

Als je budget rond de €700 ligt, dan heb je in Apeldoorn keuze uit veel verschillende huurwoningen. Je kan bijvoorbeeld een appartement van 60 m2 met twee slaapkamers huren, waarbij je net iets buiten het centrum woont. Wil je liever wel in het centrum wonen? Dat kan met jouw budget ook. Je kan voor €650 bijvoorbeeld een appartement in de hoofdstraat vinden, waarbij je 1 kamer en 36 m2 tot je beschikking hebt.

4.  Huurwoningen in Apeldoorn rond de €900

Voor €900 vind je in Apeldoorn een mooi appartement van 77 m2 met 2 slaapkamers, waarbij je op fietsafstand van het centrum woont. Zoek je liever de rust op buiten het centrum? Dan kan je bijvoorbeeld in de wijk Sprengenbos een woning vinden voor €920 per maand, met 2 kamers en een oppervlakte van 70 m2.

De buurten met de meeste huurwoningen in Apeldoorn

In Apeldoorn worden veel huurwoningen aangeboden en eigenlijk kan je in iedere buurt wel terecht. Iedere buurt in Apeldoorn heeft zo zijn eigen charmes en je zal altijd een buurt vinden waarin jij je thuis zal voelen. Het kan voordelig zijn om eens te kijken naar de populaire wijken waar veel huurwoningen worden aangeboden en daarom hebben we die hier voor je op een rijtje gezet:

1.  Sprengenbos

Huurwoningen in Sprengenbos zijn erg gewild. De buurt staat erom bekend dat hij rustig is en dat de bewoners genoeg ruimte hebben. Vooral de combinatie van de centrale ligging in Apeldoorn en het vele groen is iets wat veel huurders aantrekt. De buurt ligt aan de westkant van het centrum en in het midden van de buurt ligt een groot park: het Sprengenbos.

2.  De Vlijt

De buurt de Vlijt grenst aan het kanaal dat uitmondt in de haven en stadskade van Apeldoorn. De buurt is gelegen aan de noordkant van de binnenstad en ligt ook dicht bij het Verzetsstrijderspark. Het deel was vroeger vooral bestemd voor industrie, maar tegenwoordig worden er ook veel mooie woningen aan de kade gebouwd, waarbij je een prachtig uitzicht hebt.

3.  Brinkhorst

Brinkhorst staat erom bekend dat er veel eengezinswoningen staan en dat de meeste bewoners tussen de 40 en 50 jaar oud zijn. De buurt ligt dicht bij de binnenstad en de meeste bewoners zijn er heen getrokken om de rust op te zoeken. De buurt is ook populair voor mensen die forenzen, je bent vanuit Brinkhorst namelijk snel op de A1 of de A50.

4.  De binnenstad van Apeldoorn

Net als bij iedere stad is ook de binnenstad van Apeldoorn erg populair voor huurwoningen. Je kan er genieten van de gemakken die een binnenstad heeft, zoals winkelvoorzieningen en snelle toegang tot het centraal station, maar in de binnenstad van Apeldoorn vind je ook veel groen, zoals het Oranjepark en het Beekpark. Let wel op dat er aan wonen in de binnenstad ook een paar nadelen verbonden zitten. Het is er bijvoorbeeld een stuk drukker en het is ook niet altijd makkelijk om je auto te parkeren.

Hoe kan je snel huren in Apeldoorn

Er zijn veel verschillende soorten situaties die ervoor kunnen zorgen dat je snel op zoek bent naar een huurwoning in Apeldoorn. Je hebt bijvoorbeeld net je diploma behaald en je vindt dat het tijd wordt om vanuit je studentenwoning naar een eigen appartement te gaan, je moet nog even wachten tot je koopwoning beschikbaar is of je relatie is over en je wil zo snel mogelijk een nieuwe huurwoning betrekken. Wat je situatie ook is, er zijn altijd een paar tips die je kunnen helpen bij het snel vinden van een huurwoning in Apeldoorn.

1.  Evalueer je eisen

Als je snel op zoek bent naar een huurwoning in Apeldoorn, dan is de kans groot dat je geen tijd hebt om te wachten tot je ideale woning wordt aangeboden. Je moet je eisen dus aanpassen aan de huurwoningen die op een bepaald moment beschikbaar zijn. In de meeste gevallen zal je moeten inleveren op het aantal vierkante meters of op de locatie. Je kan bijvoorbeeld geen woning huren in de binnenstad van Apeldoorn, maar wel in een van de buurten buiten het centrum. Ga eens na wat voor jou echt belangrijk is. Hoeveel ruimte heb je echt nodig om comfortabel te kunnen leven en hoe erg is het als je 5 minuten langer onderweg bent naar je werk of je sportclub?

2.  Kijk of je je budget kan vergroten

Als je niet bereid bent om in te leveren op locatie of oppervlakte, dan zal je je budget moeten vergroten. Je kan ervoor kiezen om voor een grotere woning op een betere locatie iedere maand €100 euro minder te sparen of om je andere vaste lasten omlaag te halen. Misschien zijn er wat abonnementen die je kan opzeggen of kan je overstappen van verzekeringsmaatschappij. Voordat je gaat huren in Apeldoorn is het altijd een goed idee om je uitgaven eens goed na te lopen en te kijken of je ergens op kan besparen.

3.  Laat je niet afleiden

Wanneer je haastig op zoek bent naar een huurwoning in Apeldoorn, vergeet je al snel om op de details te letten. Kijk bijvoorbeeld goed naar eventuele bijkomende kosten die van invloed kunnen zijn op je vaste lasten, zoals gas, water, licht en internet, maar ook eventuele servicekosten of gemeentelijke belastingen. Kijk voordat je gaat huren dus eens op de website van de gemeente Apeldoorn om te kijken hoeveel je bijvoorbeeld kwijt bent aan kosten voor afvalstoffenheffing. Vergeet ook niet om te checken wat de voorwaarden van je huurcontract zijn, in het centrum van Apeldoorn worden bijvoorbeeld veel woningen aangeboden waar je voor ten minste één jaar moet tekenen.

4.  Geef niet op

Het kan erg frustrerend zijn als je onder tijdsdruk staat en het onmogelijk lijkt om een woning in Apeldoorn te vinden. Het makkelijkste wat je dan kan doen is opgeven en een woning zoeken op een andere locatie of een woning betrekken die niet aan al je eisen voldoet. Op de woningmarkt geldt dat de aanhouder wint. Zo lang jij tijd en moeite blijft doen om een woning in Apeldoorn te vinden, zal deze vanzelf op je pad komen. Geef jezelf de tijd om uit te vinden hoe je het beste een woning kan vinden

Wonen in Apeldoorn: wat kan je allemaal doen?

In Apeldoorn hoef je je nooit te vervelen, zeker niet als je van groen houdt. De stad staat erom bekend dat er veel stadsparken en andere groene voorzieningen zijn, maar er is natuurlijk nog veel meer te doen. De activiteiten die een stad aanbiedt, zijn van invloed op jouw woonbeleving en daarom hebben we hier een aantal activiteiten in Apeldoorn op een rijtje gezet:

1.  Apenheul

Het is niet voor niks dat de Apenheul de best bezochte attractie van Apeldoorn is. Je kan in het park 300 verschillende soorten apen ontdekken en omdat sommige dieren los rondlopen, kan je ze van heel dichtbij bekijken. De dierenverzorgers geven regelmatig presentaties over de apen en daardoor is een uitje naar de Apenheul niet alleen leuk, maar ook leerzaam.

2.  Paleis Het Loo

In de lente- en zomermaanden kan je de 17e-eeuwse paleistuinen van Paleis het Loo bezoeken, maar ook een kijkje nemen in de stallen en koetshuizen. Als je daar geen interesse in hebt, kan je er ook terecht om naar klassieke muziek te luisteren of om aardewerken tuinvazen te bekijken. Daarnaast biedt het paleis ook de mogelijkheid om te genieten van een high tea.

3.  Klimbos Veluwe

Deze activiteit is zeker niet alleen voor kinderen, bij Klimbos Veluwe in Apeldoorn hebben ze ook klimroutes die speciaal ontworpen zijn voor volwassenen. Jong en oud kan zich lekker de hele dag uitleven in de buitenlucht en daarna genieten van een welverdiend drankje en een snack.

4.  Veluwsche Stoomtrein Maatschappij

In dit spoorwegmuseum kan je een ritje maken in een ouderwetse stoomtrein en je weer heel even voelen alsof je in een andere wereld leeft. Daarnaast leer je hier ook alles over (stoom)treinen en de manier waarop de Nederlandse spoorwegen vroeger te werk gingen. 

5.  Pretpark Julianatoren

In 2020 is de Julianatoren in Apeldoorn nog uitgeroepen tot het beste pretpark voor kinderen. Je vindt er 62 verschillende attracties, waaronder een achtbaan, een reuzenrad en een paardenbaan. Het pretpark is voornamelijk gericht op kinderen tussen de 2 en 10 jaar.

Waar moet je op letten bij een huis huren in Apeldoorn?

1.  Let op de duur van je contract

Er worden in Apeldoorn veel goedkope woningen aangeboden en soms is dat te mooi om waar te zijn. Let altijd goed op de voorwaarden van je contract. In sommige gevallen gaat het namelijk om een antikraakwoning of een woning die tijdelijk wordt onderverhuurd. Het kan daarbij voorkomen dat de opzegtermijn voor een woning minder dan een maand is, wat betekent dat je snel uit je woning kan worden gezet en weer een nieuwe huurwoning in Apeldoorn moet zoeken.

 2.  Let op wie er voorrang heeft

Soms heb je een mooie woning in Apeldoorn gevonden en kom je er pas later achter dat bepaalde huurders voorrang krijgen. Omdat Apeldoorn het wonen voor iedereen mogelijk wil maken, wordt bij sommige huurwoningen voorrang verleend aan geïnteresseerden die ouder dan 50 zijn of juist aan studenten. Let erop dat je altijd een woning kiest waarvoor je in aanmerking komt, dan is de kans namelijk groter dat je hem ook echt krijgt.

 3.  Let op of de woning onderdeel van een huurcomplex is

Een woning in een huurcomplex is onderdeel van een verzameling van verschillende woningen. In de advertentie wordt soms een woning afgebeeld, die niet altijd overeenkomt met de woning waar je op reageert. De indeling van de woning die wordt aangeboden kan bijvoorbeeld anders zijn, maar ook de oppervlakte van de woning kan verschillen. Dit wordt altijd in de advertentie aangegeven, maar de ervaring leert dat veel mensen daar overheen lezen. Lees een advertentie dus altijd goed en voorkom zo dat je niet in je droomwoning terechtkomt.

Lees meer over huren in Apeldoorn!

We raden u aan om uw zoektocht naar een woning zo snel mogelijk te starten op Rentola, aangezien er in verschillende gebieden in Holland veel vraag is naar huurwoningen. Gebruik onze gratis ZoekAgent en ontvang direct e-mails als er nieuwe woningen zijn in Apeldoorn.

De gemiddelde maandelijkse huur in Apeldoorn is € 2.292. De prijzen variëren van € 285 tot € 4.300. De gemiddelde huurprijs per vierkante meter is € 2.292.

Er staan 151 vrijstaande huurwoningen in Apeldoorn op de lijst. U kunt ook onze volledige catalogus doorzoeken met in totaal huurwoningen in Holland.

Er zijn 151 vrijkomende huurwoningen in Apeldoorn op de woningmarkt. U kunt ook zoeken in onze gehele catalogus met een totaal van huurwoningen in Holland.

Elke stad in Nederland is een aangename plek om te wonen. Maar de Apeldoorn onderscheidt zich van de rest door haar dynamiek en mogelijkheden. Het staat vol met historische plaatsen en aantrekkelijke architectuur. Je vindt hier altijd mogelijkheden om plezier te maken!

{"slug":"apeldoorn","title":"Apeldoorn"}
apeldoorn