69 huurhuizen gevonden met deze zoekopdracht
Verberg filters
1
8
Zoeken
Filter icon Filter zoeken
Toon 69 resultaten

Huurwoningen in Amersfoort – 69 woningen te huur

Filter op:
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
Soortgelijke zoekopdrachten

Huurwoningen Amersfoort

Bent u actief op zoek naar huurwoningen in Amersfoort, dan komt u in een gezellige stad met een lange historie. De stad ligt vlakbij grote steden als Utrecht en Amsterdam. Ben je van plan om je te vestigen in een van de huurappartementen in Amersfoort, dan woon je in een rustige en levendige stad. Deze balans maakt het huren van een woning in Amersfoort voor veel mensen aantrekkelijk. Of je nu een appartement aan de Noordewierweg huurt of een studio in Weegsteen. Je bent overal in de buurt van het stadscentrum. Huurwoningen in Amersfoort zijn geschikt voor zowel studenten als gezinnen. Deze stad biedt verschillende studies aan. Door de goede verbinding met de Randstad huren veel mensen ook een appartement in Amersfoort en werken ze in de Randstad.

Winkelen in Amersfoort

Amersfoort is een echte winkelstad. De belangrijkste merken zijn te vinden op het Sint-Jorisplein. Kleine boetiekjes vind je in sfeervolle steegjes zoals de Krommestraat. Een appartement huren in Amersfoort betekent altijd alles bij de hand. In grote centra vind je alles wat je nodig hebt. Elke donderdag is het 's avonds laat winkelen. De meeste winkels zijn op zondag open. Wil je toch winkelen in een andere stad? Dan brengt de trein je in een half uur naar Amsterdam.

Vrijetijdsbesteding in Amersfoort

U wilt een huurwoning huren in Amersfoort en u kent de Onze Lieve Vrouwetoren al, het bekendste type Amersfoort. Het is 98 meter hoog en is een van de hoogste torens in ons land. Je kunt de toren beklimmen en vanaf de top genieten van het prachtige uitzicht. Daarnaast zijn er een groot aantal bioscopen, zwembaden en andere sport- en uitgaansactiviteiten in de stad. Een dagje uit in Spakenburg is een aanrader. In het nabijgelegen vissersdorpje zie je mensen in traditionele kleding lopen.

Geschiedenis van Amersfoort

Zoals eerder vermeld woon je bij het huren van een appartement in Amersfoort in een historische stad. Amersfoort was al in de middeleeuwen een belangrijke stad. Vooral gebruikt voor het brouwen van bier. De Drie Ringen is een historische brouwerij die nog steeds bestaat. Op donderdag kun je daar een kijkje nemen. De Koppelpoort maakte in 1400 ook deel uit van de stadsmuur. Je kunt een gids inhuren die jou door deze geweldige stad vol historie zal rondleiden. Hij of zij kan jou alles vertellen over de verschillende monumenten die je ziet. Huurwoningen huren in Amersfoort zal jouw creativiteit en woordenschat ook ten goede komen. Het is duidelijk aan het aantal dichters, zangers en kunstenaars die de stad heeft voortgebracht. Bijvoorbeeld de filosoof Paul Cobben en de rapper Diggy Dex.

Huurwoning Zoeken in Buurten van Amersfoort

Laten we verder inzoomen op de buurten die Amersfoort rijk is en stand van het huren van een huis of woning in een van deze buurten. 

Hof

Tegen het oude stadscentrum aan en gedeeltelijk in het noorden ligt de wijk Hof, de naaste buur van de wijk Nieuwstraat. Dit is een goed verbonden wijk dankzij de bus en autovriendelijke wegen en het gebied is geweldig om te joggen, voor een museumbezoek, het houden van evenementen en het ondernemen van diverse buitenactiviteiten.

Er zijn nu een behoorlijk aantal fatsoenlijke restaurants te vinden, met name de kroegen in de buurt en in de aangrenzende hipster buurt van de Nieuwstraat. De buurt kenmerkt zich door de rust. Er is meer rust te vinden dan in de meeste straten in het centrum van Amersfoort, gecombineerd met veel groene ruimtes.

Nieuwstraat

Nieuwstraat, een wijk nabij het oude stadscentrum met verschillende karakteristieken, is een groene oase die uit de aarde oprijst en de thuisbasis is van oude vestingwerken en parken. Aan haar voeten ligt het oude stadscentrum, een populaire woonwijk in Amersfoort. Het uitgestrekte park en de voormalige oude panden maken dit een geweldige keuze voor diegenen die van lichaamsbeweging houden; in het park vinden vaak leuke evenementen plaats, variërend van voetbal tot muziek. Er is een groot winkelcentrum in een voormalig industrieel gebied, plus een van de langste winkelstraten in Amersfoort. Zoek hier geen luxe onderkomen, want de drukke delen van de stad nemen het grootste deel van de ruimte in beslag. Hoe dichter je bij het stadscentrum komt, hoe drukker het wordt.

Het is mogelijk om huurappartementen met twee tot vier slaapkamers te vinden voor gemiddeld €900-1.500 per maand en meer voor recentelijk opgeknapte huurwoningen. Openbaar vervoer is een uitermate geschikt vervoersmiddel in Amersfoort, en de wijk Nieuwstraat is daar geen uitzondering op. Smalle straten en weinig parkeergelegenheid maken auto's meer een uitzondering dan een verplichting. 

Nieuwstraat is een relatief goedkope wijk om te huren en waar vandaan het treinstation goed te bereiken is. Het is ook de thuisbasis van lelijke gebouwen en veel verkeer, waardoor het een gemeenschapsgevoel mist, hoewel de stad meer middelen en inspanningen lijkt te wijden aan parken en gemeenschapsgebieden.

Mooierstraat

Mooierstraat is een schilderachtige, chique woonwijk en heeft een verbazingwekkende keuze aan scholen. Het nabijgelegen oude stadscentrum, met verschillende heerlijke eetgelegenheden, maakt het pendelen voor veel ouders gemakkelijk.

Mooierstraat is de thuisbasis van het station en biedt gemakkelijk toegang tot omliggende steden en het platteland aan de rand van de stad. Er zijn enkele grote winkelcentra en kleinere winkelcentra, plus een aantal exclusieve boetieks en designerwinkels.

In deze wijk zijn voornamelijk vrijstaande huurhuizen te vinden, gecombineerd met een aantal appartementsgebouwen, herenhuizen en huizen met tuinen. De huurprijzen liggen rond de €1.000-2.000 per maand voor huurappartementen en meer dan €2.500 per maand voor grotere huurwoningen op de meer aantrekkelijke locaties. Er zijn uitgebreide busroutes. Fietsen en wandelen zijn bijzonder populair, net als autorijden, omdat eigen parkeerplaatsen gebruikelijker zijn dan in andere gebieden.

Lieve Vrouwekerkhof

Lieve Vrouwekerkhof aan de rand van Amersfoort is de chique, welgestelde wijk die vanaf het oude stadscentrum zijn intrede doet. De grote, moderne huurappartementen met tuinen beginnen bij een half miljoen euro om te kopen. Er zijn veel groene gebieden, brede straten, groene parken en brede wandelpromenades en winkels. Lieve Vrouwekerkhof heeft voldoende keuze aan eigen gezellige kroegen, hoewel de keuze niet zo ruim is als in het oude stadscentrum, dus de buurt heeft de ambiance die een uitgaansgebied zijn bewoners kan geven.

Huisvesting kost € 500-1.000 per maand voor een twee-slaapkamer huurappartement; er is ook een goede voorraad van grote huurappartementen voor gezinnen met prijzen vanaf € 1.000 per maand en hoger. Buslijnen verbinden het centrum en fietsen is ook populair. Automobilisten kunnen vanuit veel gebieden gemakkelijk de snelweg bereiken. Sommige huurwoningen hebben een eigen parkeerplaats.

Coninckstraat

Helemaal aan de andere kant van de stad ligt Coninckstraat, het oudere gedeelte van de stad Amersfoort. Dit is een oude volkswijk met bakstenen pakhuizen en fabrieken die zijn veranderd in trendy lofts of die zijn vervallen; in deze wijk is de meeste nieuwbouw gepleegd van alle wijken in Amersfoort. Veel oude fabrieken wachten nog op wederopbouw en er wonen veel hoogopgeleiden. In deze gevarieerde wijk zijn er veel braakliggende terreinen naast prachtige nieuwbouw van gewilde huurflats. De wijk Coninckstraat heeft een geweldige hoofdstraat, veel fantastische restaurants en weinig toerisme.

Coninckstraat heeft gemakkelijk toegang tot het nabijgelegen natuurgebied en er zijn vele kleine bars en lokale restaurants in de buurt. Elk van de winkelstraten fungeert als een hub voor de lokale bevolking, met een goede bibliotheek en een gemeenschaps- of religieus centrum.

De huurprijzen zijn nog steeds laag vergeleken met de rest van de wijken in Amersfoort, gemiddeld €700-1,000 per maand voor twee-slaapkamer huurappartementen. Busverbindingen bieden toegang tot het stadscentrum en auto's hebben gemakkelijk toegang tot de snelweg. Parkeermogelijkheden zijn schaars.

Beestenmarkt

Een van de belangrijkste voorzieningen waarin de Beestenmarkt voorziet, is de gemakkelijke toegang tot de vele eetgelegenheden en het oude stadscentrum. De Beestenmarkt is vol met bars en restaurants en zowel traditionele winkels als moderne winkelcentra zijn hier gevestigd.

Huisvesting kost € 1.500-2.000 per maand, hoewel de huurappartementen meestal groot zijn met meerdere slaapkamers; is het in sommige gebieden van deze wijk ook mogelijk om kleinere appartementen te vinden rond de € 800-1.200 per maand. Buslijnen doorkruisen het gebied en fietsen en wandelen op is eveneens populair onder de bewoners van deze wijk. Er wordt voorzien in een eigen parkeerplaats bij sommige huurobjecten, maar het komt niet al te vaak voor.


{"slug":"amersfoort","title":"Amersfoort"}
amersfoort