25 huurhuizen gevonden met deze zoekopdracht
Verberg filters
1
8
Zoeken
Filter icon Filter zoeken
Toon 25 resultaten

Huurwoningen in Alphen aan den Rijn – 25 woningen te huur

Filter op:
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
Soortgelijke zoekopdrachten

Huurwoningen in Alphen aan den Rijn

In 2014 was het moment daar. In dit jaar zijn de gemeenten Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude samengegaan onder de noemer gemeente Alphen aan den Rijn. De oppervlakte van de gemeente is daarmee vergroot tot 132,50 km2 en het inwonersaantal is gestegen tot boven de 100.000 inwoners, waarmee Alphen aan den Rijn opeens bij de grotere gemeenten van Nederland behoorde. Daarmee is ook de populariteit van de gemeente gegroeid en dat zie je terug in de markt voor huurwoningen. Op deze pagina kan je alles lezen over de verschillende ontwikkelingen op het gebied van huren in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Nieuwe woningen in Alphen aan den Rijn

Ook in Alphen aan den Rijn is er een groot tekort aan betaalbare huurwoningen en daarom heeft de overheid in februari van dit jaar besloten om daar nog eens extra in te investeren. In totaal wordt er een bedrag van 266 miljoen euro geïnvesteerd in het versnellen van de bouw van betaalbare woningen, verdeeld over 30 nieuwbouwprojecten. Een van die projecten is het Rijnhaven Oost Havenfront in Alphen aan den Rijn.

In totaal zal de gemeente Alphen aan den Rijn een bedrag van 5 miljoen euro aan subsidie ontvangen om het project aan het Havenfront in Rijnhaven-Oost te versnellen. Het is de bedoeling dat hier een een gebied komt waar zowel koop- als huurwoningen worden aangeboden en dat ook wonen en werken in de nieuwe buurt worden verenigd.

Zoals de plannen er nu bij liggen, zal het Havenfront project ongeveer 670 nieuwe woningen moeten opleveren, waarvan er ongeveer 25% zal worden bestemd voor de sociale huur. Het is de bedoeling dat daar in de toekomst nog ongeveer 500 woningen bij worden gebouwd. Het is niet bekend hoeveel van die woningen naar de sociale huur zullen gaan.

Zorgwoningen in Alphen aan den Rijn

In 2019 is de gemeente van Alphen aan den Rijn gestart met het bouwen van woningen op de voormalige locatie van NUON. Het project heeft de naam Ampère gekregen en het is de bedoeling dat er 121 appartementen worden gerealiseerd. 58 van deze woningen zullen worden verdeeld onder de cliënten van twee grote zorgpartijen uit de regio. Er zal bij deze zorgwoningen ook ruimte worden vrijgemaakt voor een gemeenschappelijke woonkamer en een centrum voor activiteiten.

Het is de bedoeling dat deze woningen eerst worden vrijgegeven aan senioren die op dit moment nog in een eengezinswoning wonen. Op die manier krijgen de senioren een woning die beter bij hun woonwensen past en komen er weer woningen vrij die goed aansluiten bij de woonwensen van starters. De verwachting is dat de krapte op de woningmarkt in Alphen aan den Rijn zo aan twee kanten wordt verholpen.

Sociale huurwoningen in Alphen aan den Rijn

In hetzelfde project blijven nog 63 appartementen over, die bijna allemaal anders zullen zijn en een oppervlakte tussen de 60 m2 en 100 m2 met 2 of 3 kamers zullen hebben. Het grootste deel van deze woningen wordt vrijgesteld voor de sociale verhuur.

Het is de bedoeling dat dit project in het stationsgebied ervoor zal zorgen dat de ontwikkeling in het gebied zal versnellen en dat er bijvoorbeeld meer werkgelegenheid wordt aangetrokken. De locatie is daarvoor geschikt, want het ligt al dicht bij het station en de winkels in het centrum.

De verwachting is dat de eerste huurders eind 2021/begin 2022 hun intrek kunnen nemen. Als je op zoek bent naar een huurwoning in Alphen aan den Rijn, dan is het een verstandige keuze om van de ontwikkelingen van dit project op de hoogte te blijven. Zo weet je als eerste wanneer de nieuwe woningen zullen worden verhuurd.

{"slug":"alphen-aan-den-rijn","title":"Alphen aan den Rijn"}
alphen-aan-den-rijn