49 huurhuizen gevonden met deze zoekopdracht
Verberg filters
1
8
Zoeken
Filter icon Filter zoeken

Huurwoningen in Alkmaar – 49 woningen te huur

Filter op:
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
Soortgelijke zoekopdrachten

Huurwoningen in Alkmaar

Alkmaar is een stad in de provincie Noord-Holland. Het is ook een gemeente die de gebieden Koedijk, Alkmaar, Omval, Oudorp, Overdie, De Rijp en Oterleek omvat. Deze gebieden waren vroeger afzonderlijke steden en dorpen, maar in de jaren 70 zijn ze allemaal onder de gemeente gebracht. De stad Alkmaar telt ongeveer 100.000 inwoners en ligt op ongeveer 40 kilometer van de hoofdstad Amsterdam. Een van de polders bij Alkmaar staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Buurten in Alkmaar met Aanbod van Huurwoningen

Er zijn een aantal buurten in Alkmaar waar voldoende aanbod is aan huurhuizen en appartementen. We zullen ze hieronder behandelen.

Kooimeer

Zoals in elke stad is het centrum het middelpunt van alle actie. Het is meestal vol met toeristen, wat betekent dat toeristenprijzen, dus houd dat in gedachten. Maar als je budget het toelaat, en je houdt van de levendigheid, dan zou dit het ideale gebied voor jou kunnen zijn om woonruimte te vinden. Je zult merken dat dit gebied vooral appartementen te huur heeft.

Vervoer zal geen probleem zijn in de Kooimeer buurt, vooral als je besluit een fiets te huren of te kopen. Als je ergens buiten het gebied moet reizen, bent je slechts een steenworp verwijderd van het station, dat het belangrijkste knooppunt in Alkmaar is voor treinen en bussen.

Natuurlijk vind je alles wat je nodig hebt in dit gebied, met inbegrip van enkele van de beste nachtclubs van de stad, theaters en musea.

Dillenburg en Stadhouderskwartier

Alles aan deze buurt is trendy, tot aan de nachtclubs, het winkelen en zelfs de eetgelegenheden toe. Echter, hoewel dit een favoriete buurt is onder studenten en jonge professionals, kunnen niet velen het zich veroorloven hier te wonen, met huurprijzen die de pan uitrijzen.

Eigenlijk is het een wijk in de nabijheid van het Centrum, je kan zowat overal naartoe wandelen of fietsen. Omdat je zo dicht bij het station bent, kun je ook op de trein stappen om je naar plaatsen te brengen waar je benen niet kunnen komen.

De smalle straatjes leiden naar excentrieke verkooppunten, waaronder een aantal van de meest vooraanstaande markten van de stad. Neem zeker een kijkje op de markt en bij antiekcentra in Alkmaar.

Staatsliedenkwartier en Landstraten

Als je graag in het centrum verblijft, maar de prijs past niet in het budget, maak je dan geen zorgen! Er zijn genoeg opties die nog steeds gemakkelijk toegang bieden tot de attracties, winkels en restaurants in het hart van Alkmaar. En als je het leuk vindt om inwoners van meer dan 180 verschillende nationaliteiten te ontmoeten, dan heb je de ware smeltkroes van de stad gevonden. Met de lagere prijzen van accommodatie, zijn er ook enkele panden die huurwoningen aanbieden op basis van inkomen.

Als je hebt besloten een fiets te kopen of te huren, kun je gemakkelijk met de fiets naar het centrum of naar een handvol universiteiten. Als u liever gebruik maakt van het openbaar vervoer, zijn er verschillende verbindingen die jouw in een kwestie van minuten kunnen brengen waar je heen moet.

Omdat deze buurt erg populair is bij studenten en kunstenaars, vindt je hier een bohemienachtige sfeer die goed samengaat met het eclectische aanbod van winkels en lokale eetgelegenheden. Wanneer u een plaatselijke bar bezoekt, zult u waarschijnlijk minstens vijf verschillende talen horen spreken op een gegeven moment.

Oud-Rochdale

Gelegen op slechts ongeveer 10 km van het stadscentrum, ben je net dicht genoeg bij om handig te zijn, maar net ver genoeg weg om huisvesting te vinden tegen een meer betaalbare prijs. Dit is een populair gebied voor het huren van twee-slaapkamer huizen en het delen van de kosten met huisgenoten, wat betekent dat je zelfs de verantwoordelijkheden van het koken van maaltijden en huishoudelijke taken kunt verdelen.

Ook dit is een buurt die dicht genoeg is om in korte tijd met de fiets naar het centrum te gaan. Er zijn ook verschillende verbindingen met het openbaar vervoer.

Dit gebied is perfect voor jonge mensen die graag actief blijven. Je bent dicht bij het park, waar je gebruik kunt maken van de wandel- en joggingpaden in een prachtige groene ruimte. Als je een sportliefhebber bent, vindt je in het zuidoosten ook het stadion van de plaatselijke voetbalclub AZ, waar je een stadion rondleiding kunt krijgen of een voetbalwedstrijd kunt bekijken.

Emmakwartier

De noordelijke buurten van Alkmaar liggen ten noordoosten van het stadscentrum en bieden een mooie mix van zowel historische als moderne woningen, met redelijk geprijsde huurappartementen in de industrie- en scheepswerf gebieden. Het is ook bekend om zijn woningen in scheepscontainers.

Deze bruisende buurt ligt aan de overkant van de haven van het stadscentrum, en je kunt een veerboot nemen voor vervoer, maar ook een van de treinen. In slechts enkele minuten ben je bij de voordeur van verschillende buurten.

In deze buurt worden veel festivals en evenementen gehouden. Je kunt ook veel mogelijkheden verwachten om live muziek te horen. Het is een favoriete plek van de jongere Alkmaarders.

 Oranjepark

De grootste troef van dit gebied is dat het de thuisbasis is van de leukste kroegen, waardoor het erg populair is bij studenten. In feite is het bijna een soort "studentenstad" binnen een stad. Huisvesting kan een beetje aan de dure kant zijn, maar niet zo duur als het stadscentrum en sommige appartementen hebben een prachtig uitzicht op het water.

Gelegen net ten oosten van het centrum, kun je gemakkelijk fietsen of zelfs lopen naar vele attracties, universiteiten en lokale bedrijven. Natuurlijk, op een regenachtige dag, kun je gemakkelijk op een bus of tram stappen om jouw bestemming te bereiken. 

Er is ook een overvloed aan uitgaansgelegenheden en eetgelegenheden, evenals supermarkten, zodat je een beetje geld kunt besparen door een paar maaltijden thuis te eten. Als je van watersport houdt, heb je ook geluk.

Cranenbroek

Deze buurt ligt op enige afstand van het centrum van Alkmaar, maar studenten zijn er dol op vanwege de nabijheid van de plaatselijke hogeschool. Het is ook populair onder jonge professionals en stagiaires vanwege het hoge volume van jongere bewoners.

Cranenbroek ligt op ongeveer 25 minuten met de bus naar het stadshart, dus de besparingen op woonlasten zijn het pendelen meer dan waard. Bovendien hangt er een energieke sfeer in deze buurt, wat het een leuke plek maakt om te wonen.

 


{"slug":"alkmaar","title":"Alkmaar"}
alkmaar