Voor het eerst verhuizen? Houd hier rekening mee!

Laatste update: 22 september 2020

Als je voor het eerst van huis gaat verhuizen, kan er veel aan de hand zijn en er zijn zeker zelfs dingen waarvan je niet eens weet dat je er aan moet denken die eigenlijk geregeld moeten worden. In deze handige lijst verzamelen we veel dingen die je moet onthouden om uw verhuizing van huis te vergemakkelijken.


1. Begroting

Het eerste belangrijke is om een ​​budget te hebben. Het klinkt misschien eng, maar als je niet de middelen wilt of hebt om in detail te plannen, kun je kalm zijn. Een budget hoeft niet meer te zijn dan een schatting van wat dingen kosten en hoeveel je bereid bent aan dingen uit te geven. Met voordeel moet er natuurlijk een budget worden verankerd in wat je hebt aan inkomen en het eventuele spaargeld waarover je moet beschikken in verband met je verhuizing. Aangezien je gaat verhuizen, ben je al op de hoogte van diverse vaste lasten zoals uw aanstaande huur. Als je al je vaste vergoedingen incasseert, kun je zien wat je nog over hebt om aan andere dingen te doen en wat je budget toelaat aan bijvoorbeeld plezier of reizen.

U moet dit doen voordat je verhuist. Je zult dan geen schrik krijgen als je je huur betaalt en beseft dat je net een nieuwe tv hebt gekocht waardoor je niet genoeg geld hebt. Zeker de eerste keer dat je weg moet van huis en bijvoorbeeld meubels moet ophalen kunnen dit hoge kosten zijn, en dan is het belangrijk dat je een idee hebt van hoeveel geld je moet weggooien en wat je dingen willen of kunnen aantrekken.

Budget is dus A en O om met deze verandering in je leven om te gaan.


2. Schriftelijk contract

Net als veel andere monumentale dingen in het leven, is het belangrijk dat het goed gaat. Een schriftelijk contract is de veiligste manier om een ​​juridisch bindende overeenkomst te krijgen waarin alles, van uw huur tot uw rechten en plichten, wordt vermeld. Wat belangrijk is, is dat het even belangrijk is dat je een schriftelijk contract krijgt, ongeacht of je nu in uw eigen huis gaat wonen of dat je alleen bij een vriend intrekt. Het is, zoals ik al zei, de basis voor wat het is dat op jou van toepassing is en is uitermate belangrijk als je bijvoorbeeld verwijst naar een instantie waar je op een bepaalde plek woont, bijvoorbeeld als je huisvesting wilt aanvragen. toelage. Ongeacht de situatie… ZORG VOOR EEN SCHRIFTELIJK CONTRACT.


3. Mededeling verhuizing en adreswijziging

Als je eenmaal bent verhuisd, kan het van belang zijn dat je de verhuizing doorgeeft zodat je op het nieuwe adres staat ingeschreven en uw post daarheen laat sturen. Je kunt je post ook tegen een kleine vergoeding laten doorsturen als het belangrijk is dat je post niet aankomt bij het huis waar je voorheen woonde. Als je bijvoorbeeld bij je ouders weggaat, is doorsturen van de post misschien niet zo belangrijk omdat je het toch kan ontvangen. Maar het is belangrijk dat je op het juiste adres staat ingeschreven zodat je bijvoorbeeld medische zorg in de juiste regio krijgt en tot de juiste kiesdistrict behoort.


4. Verzekering

Iets anders dat een beetje overweldigend kan zijn om voor de eerste keer op te lossen, is een verzekering. Er is een verzekering beschikbaar voor het geval je iets overkomt met betrekking tot uw woning. Als we het over verzekeringen hebben, zijn er verschillende soorten verzekeringen, vaak met verschillende prijzen en die verschillende dingen dekken. Het belangrijkste in dit geval is een opstalverzekering, maar het kan ook verschillen of het de elektronica in huis dekt of niet en andere zaken. Om er een te krijgen die het beste bij je past, is het nodig om een ​​beetje te lezen en te bedenken wat het werkelijk is voor iets dat je ergens voor hebt. Als je bijvoorbeeld geen tv hebt, heb je misschien geen duurdere verzekering nodig die elektronica dekt, maar als je een gamer bent, is dit misschien een goed idee.


5. Abonnementen

Als je niet van huis bent verhuisd, zijn er veel dingen die gewoon stromen waar je niet aan hebt gedacht en die je nu zelf moet oplossen. Je komt bijvoorbeeld thuis en uw internet werkt alleen. Maar nu is het iets dat je mogelijk kunt kiezen en waarmee je vertrouwd kunt raken. Zoek uit wat voor soort breedbandmogelijkheden er zijn in het pand waar je naar verhuist of dat het zelfs een deel van uw huur kan zijn. Het moet op uw schriftelijke contract staan ​​dat je hebt;) Als je het zelf gaat regelen, moet je zeker weten wat er precies door je geregeld moet worden. Koop je bijvoorbeeld zelf een router. Als je niet begrijpt wat er werkelijk moet gebeuren, dan is Google in dit geval uw beste vriend.

Naast internet moet je wellicht ook een abonnement nemen op uw elektriciteit. Dit hangt ook af van hun huurcontract, maar als je zelf een elektriciteitsleverancier gaat kiezen, zijn er veel om uit te kiezen die een iets ander profiel hebben. Google is ook je beste vriend als het gaat om het begrijpen van elektriciteit en hoe het allemaal werkt. Zorg ervoor dat je tijd vrijmaakt om echt te begrijpen hoe het werkt en wat je ergens voor moet doen.

Veel succes met de verhuizing!


Bent u op zoek naar een huurwoning? Zoek in 8.243 beschikbare verhuur
Zoek nu
×

Op de hoogte gehouden worden van nieuwe panden?

Klik hier

Op de hoogte gehouden worden van nieuwe panden?

67% van de gebruikers die een woning vindt, gebruikt de ZoekAgent

JA GRAAG - REGISTREER ZOEKAGENT
Wacht even... Op de hoogte gehouden worden van nieuwe panden?

67% van de gebruikers die een woning vindt, gebruikt de ZoekAgent

JA GRAAG - REGISTREER ZOEKAGENT
Op de hoogte gehouden worden van nieuwe panden?

67% van de gebruikers die een woning vindt, gebruikt de ZoekAgent

JA GRAAG - REGISTREER ZOEKAGENT