Het vinden van mooie huurwoningen Amsterdam

Laatste update: 17 juni 2022

Niks is mooier dan wonen in Amsterdam. Het is een stad waar alle culturen bij elkaar komen en waar er altijd wel wat te beleven valt. Er is nergens een plek zoals Amsterdam, waarbij je zoveel plezier kan beleven. Het vinden van huurwoningen in Amsterdam is daarom niet zo gemakkelijk als je misschien denkt.

De hoofdstad is voorzien van een prachtig centrum en talloze monumenten. Als je eenmaal een woning in Amsterdam vindt, dan is het nog maar de vraag of je het ook daadwerkelijk gaat krijgen vanwege de markt. De markt is competitief, waardoor het vinden van huurwoningen best lastig gaat.

Als je een mooi appartement wilt gaan vinden, dan is het belangrijk dat je eerst kijkt naar de eisen die je voor jezelf hebt gesteld. Denk aan je financiële situatie, locatie en of je op loopafstand naar het centrum of dergelijke plekken wilt.

wijken in Amsterdam

Of je nu in een appartement wilt gaan leven, of in een studio of kamer, Amsterdam heeft (als we op de markt kijken) vele beschikbare huurwoningen. Maar tegenwoordig is het best lastig om een goedkope huurwoning te vinden. Afhankelijk van waar je wilt gaan vestigen kan de prijs nog best wel eens van elkaar verschillen.

Je kunt ervoor kiezen om in Amsterdam Centrum, Noord, Oost, Zuid, Zuid-Oost, Nieuw-West en West een appartement of woning te huren. Huren in Amsterdam qua locatie is dan ook erg variërend. Het centrum is het meest ideaal voor als je altijd te vinden bent in het centrum en snel wilt reizen vanaf Centraal.

Wel is het logisch dat het vinden van een vrije sector woning in het Centrum best lastig gaat zijn. Bovendien, de huur van een pand in het centrum is hoog, aangezien de binnenstad gevuld is met oude pakhuizen.

Type woningen te huur in Amsterdam

Het aanbod aan huurwoningen in Amsterdam is niet anders dan normaal. Afhankelijk van je budget is het mogelijk om in vrijwel ieder pand te kunnen in trekken, maar om gelijk met de deur in huis te vallen, Amsterdam is gewoon hartstikke duur om in te wonen. De meeste mensen zoeken een appartement in omliggende stadsdelen, zodat de prijs nog te overzien valt. Afhankelijk van waar je in Amsterdam wilt gaan leven, is het vinden van huurwoningen nog best goed te doen.

Woningen in Amsterdam zie je vrijwel overal. Ook omdat er steeds meer nieuwe projecten van de grond komen en daardoor er talloze mensen op zoek kunnen naar hun ideale appartement. Kijk goed naar de prijs per m2 per regio in Amsterdam. Dat kan ervoor zorgen of jij in een appartement, eengezinswoning, studio of 2 kamer woning kan gaan leven.

Waar begin je met zoeken?

Begin met het invullen van je zoekopdracht in Google. Dus in dit geval: Huurwoning in Amsterdam. Verder is het belangrijk om te kijken naar welke websites er allemaal voor je klaarstaan. Je kunt denken aan partijen zoals Funda, Rentola en soortgelijke websites. Zoek goed naar wat voor jou relevante opties zijn.

Waar is het goedkoop huren?

Zuid-Oost is op dit moment één van de wat goedkopere regio's in Amsterdam. Tevens ook één van de meest populaire plekken voor als je een young professional, student of starter bent. Huurwoningen zijn daarom flink in trek in dit stadsdeel.

In de buurt van Amsterdam

Is het voor jou niet mogelijk om in Amsterdam een woning te vinden? Dan is het misschien goed dat je kijkt naar plekken zoals Diemen, Amstelveen of Duivendrecht. Dat zijn plekken die niet als stadsdeel tellen, maar zeker wel in of net in de omgeving van Amsterdam zijn. Ook daar kun je huurwoningen vinden die aan je eisen kunnen voldoen.

Vrije sector huren

Zoek je naar het huren van een woning in de vrije sector? Dan is het belangrijk dat je weet dat het huren van een huis in de vrije sector vaak wel een hogere huurprijs heeft. Een appartement in Amsterdam is al gauw boven de 750 euro per maand. Het is dus aan jou om te kijken wat het best voor jouw financiële situatie werkt. Een slimme tip van ons is om de prijs per m2 in de gaten te houden, maar ook wat de faciliteiten zijn die je bij een soortgelijke woning kan krijgen.

Huis verhuren

In Amsterdam vind je vele pandjesbazen die de beschikbaarheid hebben over verschillende woningen en verschillende type aanbod aan huizen. Een huurwoning in Amsterdam is daarom dan ook niet moeilijk te vinden, wel om te krijgen.

Waar kun je een huis vinden?

Een huis kun je vrijwel overal vinden, het is maar net of je in Noord, Oost, Zuid, Zuid-Oost of in West wilt gaan vestigen.

Oriënteer jezelf goed op afstand, budget en eventuele faciliteiten. Alleen dan kun je een plek vinden.

Wees scherp op de omgeving.

Bent u op zoek naar een huurwoning? Zoek in 5.604 beschikbare huurwoningen
Zoek nu